Küçük Aşk Hikayeleri: “İlgisinin Lüksü”

canvade

Yeni Üye
gelecekten kartpostal

Aylarca flört ettikten sonra, kız arkadaşım ve ben margarita içen başka bir çiftin karşısına oturduk. “Eğer bir gün evlenirsek,” dedim, “soyadlarımızı birleştirip yeni bir ad yaratacağız: Lavisi.” Arkadaşlarımız, ilişkimizin çok erken dönemlerinde yaptığımız planımıza güldüler. İçlerinden biri çekle birlikte gelen hediye kartpostalına gelecekteki benliğimize hitap ediyordu: “Dani ve Jen Lavisi, 123 Lesbian Lane, Midilli, Yunanistan.” Beş yıl boyunca buzdolabımızda asılı kaldı – bir şaka kehanete dönüştü, aynı arkadaşımız olduğunda bizimle evlendi ve yasal olarak isimlerimizi değiştirdik. — Danielle Lavisi

7.000 mil uzakta

Belirli bir Çin keki hazırlamak için, sıcak bir hamur yoğurmanız gerekir. Bazıları için çok acı verici ama yedi çocuk büyüten büyükannem için bir eşi daha yok. Pandemi nedeniyle babam, sevgili annesini görmek veya en sevdiği pastayı yemek için Çin’e gidemedi. Aylarca aradıktan sonra babam ve ben pastanın ana maddesini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulduk. Sonunda pastayı yaptığımız gece büyükannem vefat etti. Belki de babam 7.000 mil uzakta olmasına rağmen, bir ev dokunuşu olduğunu ve onun iyi olacağını biliyordu. — Lisa Wang

öğretmenimin dikkatine

İlk matematik sınavımdan D alan bir İngiliz uzmanıydım. Elimde bir kart bırakarak bir düzine öğrenciyle bekledim ve profesörümüzün hızla imzalamasını izledim. Sıra bana geldiğinde durdu ve “Bunu imzalamayacağım” dedi, ameliyatta olduğumu hatırladı; Denedim. Bana egzersizler verdi. Ona bir matematik öğretmeni hakkında bir roman verdim. Onun ilgisinin lüksüne bir genç gibi aşık oldum. Dönemin sonunda A aldım. Yirmi yıl sonra, ne zaman bir sorunum olsa, profesörümün şu sözleri gelir aklıma: “Çalışmaya devam et, öğren, oraya varacaksın.” Lisa P Sutton

konuşmaya gerek yok

Jamie bir iş gezisine çıktığında yastığıma aşk mektubu yazmıyor. Sabah fincanımla birlikte mutfak tezgahına bir poşet çay bırakıyor. Ve su ısıtıcısında tatlı su. Umarım Jamie, Boston’dan New York’a giden erken trenine binerken beni mutfağımızda bir tişört ve pazen pijamayla servis ettiği çayı yaparken hayal edebilir. 30 yılı aşkın bir süredir evliyiz – aşkın kelimelerden çok eylemlerle ilgili olduğunu bilmek için yeterli zaman. İşin doğrusu. — Maribeth Stratford Millar