Küçük aşk hikayeleri: “Onun bilmediği bir şey biliyorum”

canvade

Yeni Üye
Aşk tanrısı bir gülle ateşler

Diğer Ph.D. Öğrenciler havuz başında kuru bir şekilde sohbet ederken, Noel kafa üstü kaotik atlayışlara, merkezin dışında takla atmaya ve ıslak göbek düşmelerine daldı. Daha sonra yere inmek ve ata binmek için 8 metrelik şişirilebilir bir balinayı tramplenin altına çekti. “Bu adam kim?” sınıf arkadaşım şaşkınlıkla sordu. Bu adam Florida’lı bir su aşığı çocuktu ve beni örtbas ve iddialarımı bir kenara bırakıp daha sonra derinlere atlamaya teşvik etti. 25 yıl sonra vuruşlarımızı senkronize ettik ve sık sık birbirimizin şakalarını bitirdik. Çocuklarımız ve ben aynı fikirdeyiz: O denizdeki en komik balıktır. — Leslie Kenna

Daha derin bilgiye giden yol

Babamın korona virüs komplikasyonlarından neredeyse ölmesinin ardından, ertelediğimiz yolculuk acil bir hal aldı. Ölümcüllüğünü yenmek umuduyla 101 numaralı otoyolda gaza sertçe bastım. Babamın pürüzlü sesi, müzisyeninin kulağı için hazırladığım şarkı listesini mırıldanıyordu. Pasifik Okyanusu boyunca yürürken yorgunluğun yürüyüşünü yavaşlattığının farkındaydım. Ama geziler, sohbetler, keyifli anlar günlerimizi aydınlattı. İyi yedik ve içtik (bazen doktor tavsiyelerine rağmen). Sokakta babam hakkında hiç bilmediğim şeyler öğrendim. — Danielle Elizabeth Hayden

Farklı gemiler

Arkadaşlıklar, iki kişinin zaman zaman aynı alanda bulunmasını gerektirir; ister pencereleri ve duvarları olan bir oda, ister bir telefon görüşmesi veya kısa mesajla oluşturulan kalp alanı olsun. Beni her köşeden iten bir arkadaşım var. “Bir ara” kahve içmek için buluşmamızı önerdi. Çarşamba günü buluşmamızı önerdim. Mümkün değil, dedi. Başka bir güne ne dersin? Bütün yaz boyunca ondan yanıt gelmedi. Arkadaşım seçenekler istiyor ama bunları asla aktarmayı düşünmüyor. Onun bilmediği bir şeyi biliyorum; iflas ettik. Asla kahve içmek ya da buna benzer bir şey için buluşmayacağız çünkü “Bir Gün” ve “Çarşamba” arkadaş olamaz. — Missy Snapp

Ayın iki yüzü

İlk çocuğumu 17 yaşında doğurduğum geceyi hatırladıkça dövme makinesi mırıldanıyor. Hastane penceresinden dışarı, berrak kış gökyüzünde parlayan bir hilal olan aya bakmıştım. Ertesi gün kızımı evlat edinen aileye teslim ettim. Ay, ayrı kaldığımız yıllarda beni rahatlattı. Çocuğum 15 yaşında trans olduğunu açıkladığında, onu evlat edinen ebeveynlerinin inançları onu tam olarak kabul edemeyecek kadar katıydı. Artık anne kollarım büyümüştü ve oğluma uzandım. Şimdi eşleşen hilal ay dövmelerimizi gururla karşılaştırıyoruz. — Joanna İyi