canvade
Yeni Üye
Kurutulmuş Soğan Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 8 yemek kaşık un
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Çok az zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane soğanı ince ince keselim.
- Bütün biçimdeyken bölmeden ince tekerlek dilimi üzere keserseniz rahat olur. Bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı şeker ekleyip spatula ile soğanları karıştıralım. 15 dk bekletelim.
- Soğanlar bekleme anında su salacak. Bu suyu süzelim. Ben zerzevat kurutucu ile suyunu çıkardım, kolay oldu. Sulu olmaması fazlaca hayli değerli.
- daha sonra 8 kaşık un bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi karıştıralım.
- Soğanların hepsini una bulayalım. (bu etapta bir kap içerisine hepsini koyup kapağı kapatıp sallarsanız kolay olacaktır. )
- Soğanların birbirinden ayrıldığında emin olduktan daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım. Bu basamakta tekrar denetim edelim birbirine yapışan soğanlar varsa ayıralım.
- sonrasındasında üzerine sprey yardımı ile zeytinyağı sıkalım. Spreyiniz yoksa fırça yardımı ile serpebilirsiniz fakat sprey kullanmanız daha düzgün sonuç almanızı sağlar.
- 180 derece fırında 30-40 dakika ortası pişirelim.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir, takip ederek pişirmenizde yarar var. Yanan yerler olursa dereceyi bir ölçü azaltıp pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Soğanları pişirerek kurutma sürecimiz bittikten daha sonra biraz soğumalarını bekleyelim.
- İnce taneler istiyorsanız rondodan geçirebilirsiniz. Orjinali iri olduğundan ben elle ufaladım. Kapaklı bir kaba alıp, dilediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.