Lauren Hutton için modellik hiçbir zaman hayali olmadı

canvade

Yeni Üye
Durdurulamayanlar hırsları zamanla sönmemiş insanlarla ilgili bir dizi. Aşağıda Lauren Hutton onu neyin motive etmeye devam ettiğini kendi sözleriyle açıklıyor.

Kasım ayında 80 yaşına girdim. Bazen 33, bazen 572 hissediyorum. Neredeyse her gün bir kitap – bir otobiyografi – yazdım ve inanılmaz derecede mutlu bir hayatım olduğunu fark ettim. Elbette başarılı olan herkes şanslıdır, ancak ihtiyacınız olan üç veya dört şey daha vardır: zeka, iş için belirli bir yetenek, güçlü bir iş ahlakı.

Bunu daha önce de söyledim ama modellik hiçbir zaman hayalim olmadı. Başlangıçta dünyayı görme konusunda çocuksu bir fikrim vardı. İlk yıllarımı Charleston, Güney Carolina'da geçirdim. Daha sonra Central Florida'ya taşındık ve ben bataklıklarda büyüyen, palmiye ağaçları arasında koşan, arka bahçesi yılanlarla, timsahlarla, kaplumbağalarla ve beni ağaçlara kadar kovalayan vahşi çocuklarla dolu vahşi bir yaratıktım.

O anda dışarı çıkıp dünyayı görmem gerektiğini biliyordum. Yapmak zorundaydım. Artık dünyayı kaç kez dolaştığımın izini kaybettim.

Modelliğe başladığımda iş hakkında ve New York'a geldiğimde moda hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Şehirde altı ay geçirdikten sonra bulabildiğim tek iş Dior için showroom modeli olmaktı. Beni bazı nedenlerden dolayı küçümseyen diğer model bana sürekli “Bu işte asla bu kadar ileri gidemezsin” diyordu. Gözlerinizi kısıyorsunuz, dişlerinizde boşluk var, çok kısasınız.”

Ama sonra bir moda dergisini karıştırırken bizim haftada 50 dolar kazandığımızı ama dergidekilerin saatte 50 dolar kazandığını söyledi! Yemin ederim kocaman bir ampulün aynanın tamamını kapladığını gördüm. Bunu nasıl yapacağımı çözebilirsem Uzak Doğu'ya, Afrika'ya gidebileceğimi biliyordum.

Bunun üzerine konuyu inceledim. Diana Vreeland'in önünde durdum ve bir anda Avedon, Penn ve diğer fotoğrafçılar tarafından kullanılmaya başlandım.

60 yıldır iş dünyasının içindeyim. Neden hala bunu yapıyorum? Pek çok insana bakmanın yanı sıra artık neredeyse paraya ihtiyacım yok. Bunu yapıyorum çünkü yetişkin kadınların bayrağını dalgalandırmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Etrafıma baktım ve hiçbir reklamda ya da dergide yaşlı kadının olmadığını gördüm. Yaşlanmakta olan bir sürü adam vardı – aktörler, atletler, hala bir değeri olan – ama kadın yoktu. Bu yüzden çalışmaya devam ediyorum.

Mevcut ve gelecek projeler: Harper's Bazaar ve Vogue Almanya'nın kapakları; J. Crew 40. Yıl Kampanyası; David Jones, Cuup Lingerie ve Saint Laurent için kampanyalar.

Bu röportaj, netlik sağlamak amacıyla özetlendi ve düzenlendi.