Lauren Sanchez, Blue Origin'den uçuş takımlarının tasarlanmasına nasıl katkıda bulundu?

canvade

Yeni Üye
İlk uzaya seyahatiniz için ne giyiyorsun?

Çoğu insan gibiyseniz, muhtemelen her zaman uçtuğunuz şirketin (veya devlet kurumunun) odaları veya astronot kıyafeti ne olursa olsun. Bununla birlikte, gazeteci, pilot, çocuk kitabı yazarı Lauren Sánchez iseniz, gezegende ikinci zengin adam olan Jeff Bezos'un hayırsever ve nişanlısı farklı bir fikriniz var. “Bizi uçuş kıyafeti ile tanıştıralım.”

“Genellikle bu takımlar bir erkek için yapılır,” dedi Bayan Sánchez yakın zamanda Batı Kıyısı'ndan bir video görüşmesi sırasında. “O zaman bir kadına uyarlanmışlar.” Ya da kesilmez: 2019'da planlanan tamamen kadın bir uzay yürüyüşü iptal edilmeliydi çünkü NASA'nın iki kadına uyan iki uzay takımı yoktu. (Bunun yerine bir kadın ve bir erkek gönderdiler.)

Ancak Bayan Sánchez, Rusya'nın Valentina Tereshkova'yı solo bir uçuşa göndermesinden bu yana ilk kadın uçuşunun bir parçası oldu. Bir pop yıldızı (Katy Perry), bir gazeteci (Gayle King), iki bilim adamı/aktivisti (Amanda Nguyen, Aisha Bowe) ve bir film yapımcısı (Kerannguyen) ve bir film yapımcısı (Keranngnn) ve bir film yapımcısı (Kerannnn) ve bir film yapımcısı (Kerannyngiyen) ve bir film yapımcısı (Kerannyngiyen) ve bir film yapımcısı ve bir film yapımcısı ve bir film yapımcısı ve bir film yapımcısı olur. Kendiniz gibi güçlü hissettiğiniz hissi, dedi ve onu feda etmek zorunda kalmamalısınız çünkü oda – çoğunlukla erkek bir alan. Tam bir astronot değil, bir uzay turisti olsanız bile.

Beş ay önce, Bayan Sánchez, Oscar de la Renta'dan yaratıcı yönetmenler olan Monse markasının ortakları Fernando Garcia ve Laura Kim ile temasa geçti (Bay Garcia ve Bayan Kim, Bayan Sánchez'in 2024 Met Gala Kıyafetini yaptı). Bay Bezos'un uzay şirketi Blue Origin ile çalışıp çalışmadığını bilmek istedi.

“Gibiydim: Hemen!” Dedi Bay Garcia Zoom hakkında.

İşbirliğinin sonucu Pazartesi günü, Bayan Sánchez ve mürettebatın Batı Teksas'taki Blue Origin Roketine tırmanıp yaklaşık 11 dakikalık yolculuğu için Kármán hattını geçip yerçekimine karşı ağırlıksızlığa girdiği ortaya çıkacak.

“Bence takım elbise zarif,” dedi Bayan Sánchez, “ama aynı zamanda uzaya biraz baharat getiriyorlar.”

Gayle King onu denediğinde, sevdiğini söyledi. Takımların “aynı anda profesyonel ve kadın” göründüğünü düşündü.

Ya uzaya geldiğinde, “daha önce hiç görmediğimiz bir şey” dedi.

Yaratıcı karakter mühendisliği tarafından üretilen Monse Blue Origin takımları, “Star Trek” (yukarıda) ve Elvis'in Vegas yıllarında (alt tarafta) giydiği kıyafetler arasında ve aleve dayanıklı neopren Bay Bey, Flamm, MSA'dan Bay Bezos'un parlak polyester ile olduğu gibi üretildiği gibi bir haç gibi görünüyor. Bu takımlar da.)

Yine de, “Nereden başlayacağımızı gerçekten bilmiyorduk,” dedi Bay Garcia. “Emsal yok. Tüm referanslar erkek yüzey takımlarıdır.”

Mavi kökenli tabakalar uzaya girmediğinden, Bay Garcia ve Bayan Kim, klasik astronot takımının geçim sistemini dahil etmek zorunda değildi, ancak yine de teknik özellikler içinde çalışmak zorunda kaldılar.

Garcia, “Basitlik önemli, konfor ve formdu,” dedi. “Ama aynı zamanda bir motokros kıyafeti gibi biraz tehlikeli bir şey istedik. Veya bir kayak elbisesi. Uçma ve seksi.”

Bayan Kim ekledi: “Şahsen çok ince görünmek ve kıyafetime kurmak istiyorum.”

Bayan Sánchez ile fikirleri dövdüler. Garcia, “Lauren Lauren'in ne giyeceği hakkında bir toplantı bile yaptık.” Dedi.

“Skims!” Bayan Sánchez yanıtladı.

Sonuç, bir sıkıştırma tabakası, hafif bir mandalina yakası, bel için olduğu gibi görünebilen çift CZIP önü, her volleine yanında bir zip, böylece taşıyıcının kendi zevkine göre geçerli bir etki yaratabilmesidir. Garcia, “Hareket edebilecek veya açabileceksiniz,” dedi. (Bayan King, çan zemin fikrini sevdiğini söyledi.)

Takımlar ayrıca, neredeyse Trumpe L'Oeil gibi vücudu gölgeleyen kenarlarda daha karanlık bir ombre etkisine sahiptir. Kollarda küçük çantalar var, ancak bacak çantaları çok hantal oldukları için düşürüldü, dedi Bayan Kim. Her mürettebat, takımların ölçümleri için tam olarak yapılabilmesi için üç D cisimi ile tarandı.

“Neredeyse takımına bir korse koydum çünkü buna karşı olmadıklarını biliyorum,” dedi Bay Garcia, Bayan Sánchez'e.

“Muhtemelen sahip olmazdım,” dedi. Ama “Sıfırda yerçekimi içinde olacağız. Bu yüzden hareket edebilmeliyiz.” Bayan Sánchez prototipi ilk kez denediğinde, “Ben gerildim. Bir arka viraj yaptım. Dedim ki:” Tamam, uzaya arkayı bölmediğinden emin olalım. “Dedim.”

Bay Garcia, takım elbiseyi görünce diye düşündü: “Kahretsin, iyi görünüyorsun. Sıcak görünen uzayda gidiyorsun.” Dedi.

Amanda Nguyen davayı “devrimci” olarak nitelendirdi. Giysinin kimlik ve temsil olduğunu söyledi ve kadınlara kadınlara nasıl bakacaklarına izin vererek, davalar “kadınların uzaya ait olduğu” ifadesi.

Blue Origin, kıyafet tasarımında yardım için bir moda markası içeren ilk özel oda şirketi değil. Axiom Space ayrıca Prada ile aynı zamanda NASA astronotlarının Artemis III misyonu sırasında aya gittiklerinde giyeceği takımın ekstrave -yatağının uzay kıyafeti üzerinde de çalıştı (prototipler geçen Ekim'de ortaya çıktı). Benzer şekilde, Elon Musk, SpaceX takımlarında “The Fantaster Four” ve “Avengers” nöbetlerinin arkasındaki adam olan kostüm tasarımcısı Jose Fernandez ile çalıştı.

Bay Garcia, moda tasarımcılarının neden aniden bu kadar popüler olduğunu söyledi. Belki Bay Garcia, insanlar Monse Blue Origin tarzını görünce, hatta “spor salonuna gitmek için bu oda elbisesini satın almak” istediklerini düşündüklerini söyledi.

Aslında devam etti, o ve Bayan Kim “Mars'ta bir ofis kurabileceklerini” düşündüler. Her iki durumda da şaka yaptı. Tür.

Bay Garcia, Bayan Kim ve Bayan Sánchez'in zaten “ay” anlamına gelen mavi köken için başka bir şey üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Mavi Origin NASA tarafından Artemis v Mission için insan devlet sistemini geliştirmek için seçildi, ancak Bayan Sánchez, Monse'nin bununla bir ilgisi olup olmadığını söylemedi.

Ancak, Space Travel'e yeni bir görünüm vermekten heyecan duyuyordu.

“Bu,” normal “olarak adlandırdıkları şey değil, aynı zamanda uzayda altı kadın değil,” dedi. “Eğer Glamorach yapmak istiyorsan harika; eğer yapmazsan harika.” Mesele, herkesin seçebileceği idi.

Sonra Katy Perry hakkında söylediği bir şey alıntıladı. “'Kıçını' astronota koyduk” dedi.