Leslie Jamison'un anı kitabı Splinters, kendini ifade etmenin dengeleyici bir eylemidir

canvade

Yeni Üye
Anılarında, evlilik sorunlarının, kızının doğumu ve 2018'de “The Recovering” kitabının yayımlanmasının ardından Bay Bock'la duygusal açıdan uzaklaştığında başladığını yazıyor. “Evimiz kendimi yalnız hissettiğim bir yerdi ve bu yüzden misilleme olarak ya da yorgunluktan dolayı C'nin de yalnız hissetmesine neden oldum” diye yazıyor. “Onun sert yorumları beni o kadar şok etti ki, altta yatan acıyı fark etmeyi veya hafifletmeyi bıraktım.”

2019'daki ayrılıklarının ardından, bir itfaiye istasyonunun yanındaki kiralık dairede yaşarken “Splinters” için notlar almaya başladığını, burada ayrılığın üzüntüsünü ve “umut ve derin sevgi duygusunu” hissettiğini söyledi. Sayfadaki bu görünüşte çelişkili duyguları keşfetmek istiyordu.

Bayan Jamison anılarında bu yaşam olaylarını parçalara ayırıyor, böylece okuyucu kitap boyunca bunları bir araya getirebiliyor. Kısa, yoğun kısa hikayeler yazarak “kendi dilimde bir şeyleri kırıyormuşum gibi hissettim” dedi ve yeni bir yazma yöntemi keşfetti. “Bu her zaman istediğim duygudur.”

Bayan Jamison'un kızının doğumundan bir saatten az bir süre sonra, sayfa 9'da bir hemşire, sarılık tedavisi için bebeği koridorda gezdiriyor. Bayan Jamison'un yanaklarındaki gözyaşlarını hissetmesi için başka bir hemşirenin rahatlatıcı sözleri yeterli. Bayan Jamison, bir süre sonra serum sehpasını koridorda yuvarlayarak kızının çocuk odasının bilirubin lambaları altında mavi renkte parıldamasını izlediğini yazıyor.

Kırk sayfa sonra, bu “kısa süre” sırasında dizüstü bilgisayarını çıkardığını ve hastane yatağında “utanç ve gururdan yorulmuş” bir şekilde kadın öfkesi üzerine bir makaleyi incelemeye devam ettiğini açıkladı. Suyu gelmeden hemen önce kurguyu bitirdikten sonra işine hastanede devam etmeyi planlamıştı.

“Neden 'İşe geldim ve işe geldiğim için mutluyum' diyormuşum gibi geldi?” diye sordu. “Bu neden ilk kez paylaştığım üzüntü duygusunu geçersiz kılmakla tehdit ediyor?”