“M3gan”ın yaratıcıları bebeğin kostümlerini nasıl tasarladı?

canvade

Yeni Üye
Bir bebeğin kıyafeti, özellikle de o bebeğin kan tadı varsa, bir insanınki kadar akılda kalıcı olabilir.

Alacakaranlık Kuşağı ile ünlenen şeytani oyuncak Talky Tina, ekose elbisesini zarif bir dantel yakayla destekledi. İlk olarak The Conjuring’de ortaya çıkan uğursuz oyuncak bebek Annabelle, koyun paça kollu beyaz elbisesine sahiptir. Child’s Play’i (veya devam filmlerini) izlememiş olanlar bile muhtemelen Chucky’ye ve onun mavi tulumlarına aşinadır.

Korku filmi M3gan’ın itibari yıldızı, katil kıyafeti ile tanınan başka bir cani oyuncak bebek. En önemlisi, adı Megan gibi telaffuz edilen M3gan, filmin çoğunda fiyonkla bağlanmış çizgili ipek fitilli bir fular taktığı için – şiddetli tepkiler çekme eğiliminde olan bir moda seçimi.

Model 3 Generative Android’in kısaltması olan M3gan, bir programlama hatası onu Terminatör benzeri bir ölüm makinesine dönüştürene kadar arkadaşlık ve duygusal destek sunmak için tasarlanmış gerçek boyutlu, yapay zekaya sahip bir oyuncak bebektir. Filmde kuklanın yüksek teknoloji ürünü bir kukla tarafından canlandırıldığı bölümler var ancak çoğu sahnede M3gan’ı maske takan 12 yaşındaki aktris Amie Donald canlandırıyor.

Uzun koyu kirpikli iri gözleri ve omuzlarının altına düşen kirli sarı saçları olan M3gan, çizgili uzun kollu gömlek, beyaz çorap ve parlak siyah mary jane üzerine kat kat ters pileli shift elbise ile fiyonklu şal giyiyor. M3gan’ın direktörü Gerard Johnstone, bebeği 1960’ların mod modasını anımsatan kıyafetleri ve “Mod Squad” oyuncusu Peggy Lipton gibi “uzun, dalgalı saçları” ile tanımladı.

Bay Johnstone, “Şık, zarif ve beklenmedik olmasını istedim, neredeyse 60’ların araba şovlarının oyuncak eşdeğeri gibi, arabanın pikapta görünüp herkesin aklını başından alacağı gibi,” dedi.

Johnstone, Akela Cooper tarafından yazılan filmin orijinal senaryosunda M3gan’ın sadece çocuk kıyafetleri giydiğinden söz edildiğini söyledi. Ona bol kesim bir elbise giydirmek hem stilistik hem de pratik bir seçimdi.

“M3gan’ın hızlı ve engelsiz hareket etmesi gerekiyor. Dört ayak üzerinde yürümek zorundadır. İnsanlara saldıracak” dedi. “Vardiyalı elbise, olasılıkları görmemi sağladı.”

Filmin kostüm ve gardırop departmanı tarafından elbisenin yaklaşık 25 versiyonu üretildi. Filmin kostüm tasarımcısı Daniel Cruden, “Tüm danslardan, tüm ölümlerden sağ çıktılar” dedi. Bay Johnstone ile M3gan’ın ana kıyafetini yaratan Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı Lizzy Gardiner, snood’un da dikkatlice yeniden üretildiğini söyledi.

Bir e-postada, “O kadar çok mükemmel kopyaya ihtiyacımız vardı ki, her birinin ipekteki şerit tamamen aynı yerde olacak şekilde kesilmesi ve elle dikilmesi gerekiyordu” diye yazdı. “Esnek olmadan akıcı olması gerekiyordu. Büyük ama küçük bir genç kızla tutarlı. Oyuncak bebek gibi ama moda bilincine sahip.”

M3gan’ın gardırobunun geliştirilmesi sırasında, diğer pek çok olası kıyafet soyunma odası zemininde sona erdi. Johnstone, “İlk başta onun bir demet olmasını istedim,” dedi. Ama ona imza niteliğinde bir görünüm vererek, “o tek kostüm gerçekten ilgi odağı olabilir” diye ekledi. “İnsanlar Cadılar Bayramı için onun gibi giyinebilir.”

M3gan’ın kıyafetleri için nereden ilham aldınız?

GERARD JOHNSTONE
Her gece Pinterest’te modayı anlamaya çalışıyordum. Başlangıçta kadın bakış açısı için sadece ben ve karımdık. Detaylar ve kumaşlar yüzünden 60’lara geri dönmeye devam ettim. Her şey çok zengindi. Ve son olarak, Gucci’nin çocuk kıyafetleri büyük bir ilham kaynağı oldu. İnternette gördüğüm kırmızı askılı sarı olana bayıldım ama fiziksel olarak alamadık.

Gucci böyle bir ilham kaynağıysa, neden M3gan etiketi taşımıyor?

JOHNSTONE
Onu gemiye getirip getiremeyeceğimizi merak ettim. Ama izin almanız gerekiyor ve bu uzun zaman alıyor, özellikle korku filmi çekiyorsanız, biz de kendi yolumuza gittik. Kendimizi kanıtlamamıştık. Şimdi umut, eğer başka bir film yaparsak, birkaç tasarımcı bulmanın çok zor olmayacağıdır.

Daniel Cruden Bir oyuncak bir filmden lisanslanmışsa ve kıyafet onayı yoksa, karlı bir kopya olarak kabul edilebilir. Bazı eski Gucci güneş gözlükleri bulsaydım bile, iyi olduklarından emin olmak için onları bir boşluktan geçirirdik.

İzleyiciler M3gan’ın ilk cinayetini işlemesini izlerken farklı bir kıyafet giyiyor – altın düğmeli ve kürk yakalı siyah bir pelerin, siyah çoraplar ve deri eldivenler. Bu görünüme ne ilham verdi?

JOHNSTONE
Kırmızı Başlıklı Kız’ın bir tür yıkımıydı. Ayrıca The Omen’deki Damien’a biraz benzediğini düşündüm. Eldivenler elleri daha robotik hissettirdiği için siyah eldivenler pratik bir düşünceydi. Ve o bir oyuncak bebek – bazı aksesuarları olmalı.

Aksesuarlardan bahsetmişken, başka bir sahnede M3gan mor güneş gözlüğü takıyor. Neden? Niye?

JOHNSTONE
Bu anı yaşaması için gerçekten savaştım. Harika ya da gülünç olabileceğini hissettim. Bazı insanların “Bu, kaygımı azaltacak mı?” diye düşüneceğinden endişeliydim ama herkes onun gerçekten harika göründüğünü görünce, gemiye binmeye başladılar.

GRUDEN Bir açıklama yapacaklarını bildiğimiz için güneş gözlüğü için gerçek bir avımız vardı.

JOHNSTONE Prada’yı istiyordum.

GRUDEN Sonunda Yeni Zelanda’nın Auckland kentindeki bir çocuk butiğinden çıkan Minista adlı bir markamız oldu.

Hangi kıyafetler filme girmedi?

GRUDEN
Onlar için yarattığım görünümlerde bir pikapta çeşitli M3gan’ların yer aldığı bir sahne vardı. Biri siyah bere, siyah balıkçı yaka ve yüksek belli ipek kloş pantolonla Fransız esintiliydi. Köylü bluzu, plaj şapkası ve espadril ile bir plaj m3ganımız vardı. Rider M3gan pantolon ve binici çizmeleri giyiyordu. Sportif M3gan tenis için hazır görünüyordu.

JOHNSTONE Daniel bir atkı ve güneş gözlüğü ile Audrey Hepburn’e çok benziyordu. Ancak tüm gözler sahte bir M3gan’daydı ve canlı görünmüyordu. Bunu ana M3gan’ımızla yapabilseydik, işe yarardı. O bir utançtı.

Bay Johnstone ve Bay Cruden ile yapılan röportajlar düzenlendi ve özetlendi.