Markalar, yeni giysi ve aksesuarlarla Pickleball’dan yararlanıyor

canvade

Yeni Üye
Pek çok Amerikalı gibi, moda tasarımcısı Norma Kamali de kendisini sık sık, kendi deyimiyle “turşu topuna takıntılı ve turşu hakkında konuşmaktan başka hiçbir şey yapmayan” insanların arasında bulmuştur. 77 yaşındaki Kamali, bazı oyuncuların tabiri caizse onu işe almaya çalıştığını bile söyledi. “‘Ah, sen bir tasarımcısın, bir turşu elbisesi tasarlamalısın!’ diyecekler.”

Bayan Kamali, 1960’ların sonlarında kıyafet dikmeye başladı ve sportif stillerle birçok başarı elde etti. Örneğin, 1980 ter koleksiyonları, sweatshirtlerin gri kumaş malzemesinin kişiye özel koşu takımları ve etekler için kullanılabileceğini gösterdi. (“Athleisure” teriminin de bu sıralarda ortaya çıktığı bildirildi.)

Geçen yıl boyunca Bayan Kamali, 2023 İlkbahar koleksiyonu için tasarladığı bir parçaya “Pickleball Dress” adını vermeye karar vermesine yetecek kadar pickleball elbise ricası duymuştu. Onun tanımladığı şekliyle “süper mini” elbise, vücudu saran, kolsuz bir elbise ve sadece bir popoyu örtecek kadar uzun bir etek boyu. Siyah ve neon yeşili olarak mevcut, 145 dolara mal oluyor ve diğerlerinin yanı sıra Net-a-Porter, Shopbop ve Neiman Marcus’ta satılıyor. Bayan Kamali, web sitesinde parçayı yayınladığı gün, 25 siyah elbisenin satıldığını söyledi.

Gayrimenkul geliştiricileri ve yayıncıları gibi giyim markaları da daha fazla insan oyun oynamaya başladıkça turşu ekonomisinden yararlanmak için harekete geçti. Bir ticaret grubu olan Sports & Fitness Industry Association’ın 2022 raporuna göre turşu, yaklaşık beş milyon insanın oynadığı Amerika Birleşik Devletleri’nde en hızlı büyüyen spordur.

Fila, Nike ve K-Swiss gibi geleneksel spor giyim markaları, Pickleball için giyim ve aksesuar pazarladı ve Recess, Luxe, Tangerine ve Joola gibi daha yeni markalar, işlerini büyük ölçüde spor etrafında kurdu. En az bir tenis oyuncusu da orada olmak istiyor: Venus Williams’ın Eleven by Venus Williams web sitesinde “The Pickleball Edit” adlı çeşitli giyim ürünleri var.

Cynthia Rowley turşu topları çıkardı ve geçen yıl Alice + Olivia gömlekler, etekler ve bir hırka içeren bir “turşu koleksiyonu” tanıttı. Alice + Olivia’nın kurucusu Stacey Bendet, “Kadınların ne giydiğini Google’da arattığımda hiçbir şey çıkmadı!” dedi. “Ben de sevimli turşu topu görünümü yapalım diye düşündüm.”

Kamali Hanım hiç turşu oynamadı. Ama Studio 54’ün müdavimiydi ve elbisesini diktiği polyester-likralı kumaşın, dans pistinde dans ederken, kortta zıplarken ve hamle yaparken olduğu kadar rahat olduğunu söyledi.

“Mini altında bir body size çok hareket verir” dedi. “İstediğini yapabilirsin ve asla kısa sürmeyecek.”

Bayan Kamali, “Kesinlikle tenis de oynayabilirsiniz” diye ekledi. “Ama Pickleball havalı ve güncel ve bence bu görünüm insanların giydiğinden biraz daha keskin olabilir.”

Sports & Fitness Industry Association’ın 2022 raporuna göre, 2021’de 6-17 yaş arası kişiler kadar 65 yaş ve üstü kişi tarafından turşu topu oynandı.

Giyim açısından, bu yaş çeşitliliği sahada eklektik bir tarza dönüşüyor. Ancak bu tarzın genel olarak “eğlenceli” ve “eğlenceli” olduğunu söyleyen 16 yaşındaki profesyonel turşu oyuncusu Anna Leigh Waters, Profesyonel Pickleball Derneği Turu’nda çift bayanlar, karışık çiftler ve çift bayanlarda 1 numara oldu. sporun üç ulusal ligi.

Florida, Delray Beach’te yaşayan Bayan Waters, “Kırpılmış üstler ve etekler giyen birçok genç kız görüyorum” dedi. “Ve daha yaşlı insanlarla, turşu topu resmi ve margarita bardağı gibi bir şeyle ‘Dinks and Drinks’ yazan tişörtler gibi Pickleball ile ilgili birçok kıyafet görüyorum. (Tanıdık olmayanlar için bir vuruş, fileyi zar zor temizleyen turşu topu tipi bir atıştır.)

Fila’nın sponsor olduğu Bayan Waters, kortta elbiseler giydi ancak etek takımlarını tercih ediyor; En sevdiği takım pembe ve kırmızı ve fırfırlı, yakalı ve pelerinli. Pickleball gardırobunun yalnızca bir kurala bağlı olduğunu söyledi (sporun ulusal yönetim organı USA Pickleball tarafından belirlendi): Giysiler, topla aynı parlak sarı tonda olamaz.

2016-2020 Profesyonel Pickleball Derneği turunda 1 numaralı tek bayanlar oyuncusu olan bir turşu koçu ve oyuncusu Simone Jardim, “birçok oyuncunun turşu topunda hayatta ikinci bir şans bulduğunu” söyledi. bazılarının spora duydukları coşkuyu ifade eden “canlı” giysiler giyme eğilimidir. Bu giysilerin birçoğunun neon tonları ve 80’lerin stillerini anımsatan diğer doygun renkleri içerdiğini ekledi.

Napoli, Florida’da yaşayan 43 yaşındaki Bayan Jardim, “Bazı oyuncuların baby boomers olduğu gerçeğinden dolayı, bunun 80’lerde en iyi zamanları olduğunu düşünmelisiniz” dedi. “Mutlu oldukları için renkli olmasını istiyorlar.”

Pickleball gardırobunda yıllar boyunca parlak renkler ve cesur baskılar yer aldı, ancak şimdi cildini güneşten korumaya yetecek kadar kapatan daha basit giysilerle oynamayı seviyor. Bayan Jardim, “İstediğim son şey bir crop top ile oynamak,” dedi.

Professional Pickleball Association turunun içerik direktörü Hannah Johns, turşu oyuncularının “tenis grubundan gerçekten sıyrılmak istediklerini, bu yüzden onların saygısız ve şakacı olduklarını gördünüz” dedi.

Turşu topunun bir eğlence etkinliğinden ulusal ligleri olan bir spora dönüşmesiyle birlikte sahadaki kıyafetlerin daha sofistike hale geldiğini de sözlerine ekledi. “İnsanlar, ‘Eh, televizyona çıkabilirim – gardırobu yenileme zamanı’ diyor.

Ancak Bayan Kamali gibi moda tasarımcıları turşu kıyafetlerini parlatsa da Bayan Johns, sporun doğasında gereğinden fazla düğmeli olmasını önleyecek bir kayıt dışılık olduğuna inanıyor.

“Sadece raketler ve plastik bir topla oynuyorsunuz – bence turşu asla tenis gibi bir sporun karmaşıklığına sahip olmayacak” dedi. “Ama insanlar aslında bundan hoşlanıyor.”