Meslektaşımın bebek fotoğraf galerisi beni uçurumun kenarına getirdi

canvade

Yeni Üye
Sosyal medya belirli sınırları bulanıklaştırdı. Herkese açık olan bir şey nasıl aynı zamanda özel olabilir? Elbette, onun videosuna rastladığınıza göre bu olamaz, ancak yine de mahremiyetine saygı duyabilirsiniz. Çoğumuzun işverenlerimizin bir yansıması olmayan işverenlerimizle paylaşmadığımız sorunları var. Bunun o kategoride olduğuna güvenin. Ve sizi aradıklarında nöro-farklılıklarını desteklemeye ve uyum sağlamaya açık olun. Olumlu, empatik bir çalışma ortamı geliştirmeye devam edin. İyi gidiyorsun.

Hırslı ama yorgun

Şu anki işimde beş yıldır çalışıyorum. İnanılmaz bir deneyimdi ve burada olduğum için gerçekten minnettarım. Bir start-up kurmada etkili oldum ve kariyerim önemli ölçüde büyüdü. Patronumu seviyorum ve ekibimle harika bir ilişkim var. Kağıt üzerinde isteyebileceğim en iyi işte en iyi pozisyondayım.

Sorun şu ki kendimi bir maraton koşmuş ve başlangıç çizgisini yeni bulmuş gibi hissediyorum. Yoruldum. Yüksek büyüme dönemine giriyoruz ve tüm hızımızla koşmamız gerekiyor. Eskiden sahip olduğum enerjiyi bulamıyorum. İşimi bırakmak istemiyorum ama başarılı olmak istiyorsam odaklanmamı ve şevkimi geri kazanmam gerektiğini de biliyorum. Sıkıştım ve sonraki adımlarımın ne olması gerektiğini merak ediyorum.

– anonim
Başarıyla ilgili acı-tatlı gerçek şu ki, onu sürdürmek ve daha fazlasını başarmaya devam etmek çok fazla enerji gerektiriyor. Bir maraton koştunuz ve maratonun biteceğinden emin değilim. Her başarı ile peşinden koşacak yeni hırslar bulacaksınız. Senden daha fazlası soruluyor. Maratonlarla ilgili olan şey, mesafeyi kat etmek için güce ve enerjiye ihtiyacınız olmasıdır, bu da kendi hızınızı belirlemeniz gerektiği anlamına gelir. Kendinizi fiziksel ve duygusal olarak desteklemeniz gerekiyor. Bir sonraki dönüm noktasına doğru ilerlerken, tabiri caizse, işiniz size aradığınız odağı ve heyecanı getiriyor mu? Buna nasıl öncelik verilir?

Deneyimlerime göre, tükenmişliği önlemenin veya azaltmanın en iyi yolu dengedir. Bunun neye benzediği çok bireysel. Ancak kariyeriniz tüm hayatınız olamaz. İşiniz için duygusal veya fiziksel sağlığınızdan ödün vermemelisiniz. Özellikle kendiniz için net, gerçekçi sınırlar belirleyin.Kişisel zamanınıza profesyonel çabalarınız kadar değer verin. İşle ilgili olmayan ilgi alanları var. Bir hayatınız ve müreffeh bir kariyeriniz olabilir. En azından benzer arazide gezinirken öyle olmasını umuyorum.

Çok fazla zeytin dalı

Küçük bir işletmenin ortak sahibiyim. Ortağım, belirli projelerinde bir kişiyle yakın işbirliği içinde çalışır. Son yıllarda bu çalışanın iş yerinde içki içtiği ve uygunsuz yorumlar yaptığı yönünde şikayetler olmuştur. Yayınlanan politikamız, madde bağımlılığına karşı sıfır toleranstır, ancak partnerimin bu kişiyle olan ilişkisi nedeniyle, yardım istemek ve sorununu çözmek için üç şansı vardı. İşyerinde alkolik olarak tescillendi ve iki kez daha sarhoş oldu, bu yüzden kovuldu.

Ortağım başka biriyle çalışmak veya mevcut çalışanları eğitmek istemiyor, bu yüzden çalışanın belirli koşulları yerine getireceğine dair imzalanmış bir sözleşme ile işe geri dönebileceğini kabul ettim. Çalışan belgeyi imzaladı ancak gereksinimlerin hiçbirini karşılamadı. Beş ay sonra sağlık sigortasını iptal ettim ve konuyu kapandı.

Ortağım bana geri döndü ve çalışanın projelerine geri dönmesi konusunda ısrar etti. Çalışanı iş dışında taşerona verme önerileri, hem benim hem de çalışanların sunduğu diğer birçok alternatif gibi ortağım tarafından reddedildi. Mevcut çalışanlar bu projeleri üstlenmekle ilgilendiklerini ifade ettiler ve devreye girip yardım etmeye istekliler. Ortağım bunların hiçbirine sahip olmayacak ve projelerini başkalarıyla planlamak için zamanları veya ilgileri olmadığını söyleyecek.

Çalışan geri dönemez. İşteki herkes için bir standarda ve bir çalışan için başka bir standarda sahip olmak tehlikelidir. Bizim için çalışan harika insanlarımız var. Partnerim, diğerlerinin desteğinden çok iş arkadaşının desteğini gerçekten isteseydi, bir çözüm bulmak için çaba gösterebilirdi. Taviz veren tek kişi benim.

– anonim
Bir ilişki problemin var, iş problemin değil. Profesyonel olarak yapmanız gereken her şeyi zaten yaptınız ve fazlasıyla adil davrandınız. Partnerinizin büyümesi ve sizin kadar sorumlu bir işveren olması gerekiyor. Sevilen bir meslektaşın kaybı talihsiz bir durumdur, ancak işten çıkarılan çalışan tekrar tekrar hatalar yaptı, sunduğunuz tam desteğe rağmen durumu düzeltmemeyi seçti ve kararlarının sonuçlarına katlandı.