Minik Aşk Hikayeleri: “Aramızdaki söylenmemiş soru”

canvade

Yeni Üye
Anılar için raflar

Ağustos ayında ilk yılımızın anılarını bir arada tutmak için aldığımız raflar, hararetli tartışmalarımız ve artan kırgınlıklarımız nedeniyle beş ay sonra bir köşede kaldı. Eğer bu raflar konuşabilseydi aramızda dile getirilmemiş soruyu sorarlardı: Neden bir şeyi kaldırıp tekrar indirelim ki? Tatillerle ilgili hassas tartışmalardan sonra, bir Yeni Yıl koşusundan döndüğümde onu yatak odamızın yumuşak kış ışığında rafları asarken buldum. Tüm belirsizlik ortadan kalktı. Yıllar geçmesine rağmen hala o raflardayız ve parmağımda bir yüzük var. — Emily Cooke

Aile sırrını koruyun

Rahmetli babamın onuruna düzenlenen Hindu shradh töreninde eski kocam yanımda durdu ve konuklara paneer ikram etti. Annemin neşeli arkadaşı sordu: “Kim yemek yapıyor, kim temizlik yapıyor?” Donuyorum. Beş yıldır boşandığımızdan haberi yoktu. Evliliğimin sona ermesi muhafazakar Hintli ebeveynlerim için utanç vericiydi, bu yüzden gerçeği topluluklarından sakladılar. Eski sevgilim, 44 yıllık kocasını yeni kaybetmiş, perişan haldeki anneme şöyle bir baktı ve şöyle yanıtladı: “Sırayla yaparız.” Sonra yavaşça elimi sıktı. — Puloma Mukherjee

Kitap ayracı olmayacağız

Bordo sweatshirtümü mavi kot pantolonla kombinlemeyi seviyorum. Eşim Melissa bordo ceketini mavi kot pantolonla kombinlemeyi çok seviyor. Birlikte seyahat ettiğimizde genellikle aynı giyinmek için her türlü çabayı gösteriyormuşuz gibi görünürüz. Fark edilir (son ayda iki kez). Her ne kadar son yarım asırdır bu kadını düşünmeden nefes almamış olsam da hiçbirimiz kitap ayracı olayını o kadar da sevimli bulmuyoruz. Bizim çözümümüz? Yanımda yedek bir sweatshirt bulunduracağım; Yanında yedek ceketi olacaktır. Ah, fark! — John Garrett

Kendi müziğim

Belki yıllardır teşhis edilemeyen DEHB ya da kurumsal yorgunluktan kaynaklanıyordu, ama birdenbire artık statükoya dayanamaz hale geldim. İşimi bıraktım ve çalmayı bilmeden bir piyano aldım. Belirli bir hedef için dua etmekle meşgul olmadığımda, kitap okumakla ve eskiden olduğum düğmeli liderden uzaklaşmakla meşgulüm. Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım, ortağım Mike bana koşulsuz güven sunuyor. Onun bana benden daha fazla güveni var. Piyanonun 88 tuşuyla deneyler yaparken bu gerçeğin arkasında duruyorum. Her ne kadar sadece gürültü yapıyormuşum gibi gelse de Mike buna hep müzik diyor. — Dani DeFelice