Moschino’nun kreatif direktörü Davide Renne 46 yaşında hayatını kaybetti

canvade

Yeni Üye
İtalyan moda tasarımcısı ve Gucci’nin eski kadın giyim başkanı Davide Renne, Moschino’nun kreatif direktörlüğüne atandıktan dokuz gün sonra öldü. 46 yaşındaydı.

Onun 10 Kasım’da Milano’da öldüğü Cuma günü Moschino’nun ana grubu Aeffe tarafından doğrulandı. E-posta ve sosyal medya kanalları aracılığıyla yayınlanan bir bildiride bunun “ani bir hastalık” olduğu söylense de nedeni açıklanmadı.

Aeffe’nin başkanı Massimo Ferretti, “Bu dramatik dönemde yaşadığımız acıyı anlatacak kelime yok” dedi. “Bugün onun hayal gücünün ve yaratıcılığının yalnızca hayal ettiği şeyi sürdürme sorumluluğu bize kaldı.”

Geçtiğimiz ay Moschino’daki yeni görevini duyurmadan önce 20 yıl boyunca Gucci’de çalışan Bay Renne, Şubat ayında Milano Moda Haftası’nda gösterilecek olan ilk koleksiyonu üzerinde çalışıyordu. İtalyan moda dünyasında popüler bir figür ve eski Gucci tasarımcısı Alessandro Michele’nin sağ kolu olan kendisi, İtalyan moda endüstrisinin en tanınmış isimlerinden birinin yönetiminde “rüyalarındaki rol”de yer almanın heyecanını dile getirmişti. . Geçtiğimiz Mart ayında markadan ayrılan Amerikalı tasarımcı Jeremy Scott’ın yerini aldı.

Marka, 1983 yılında hem ilginç hem de şakacı mizah anlayışıyla ve yenilikçi tasarım yaklaşımıyla tanınan Franco Moschino tarafından kuruldu. Bu, halefleri tarafından sürdürülen bir miras ve Bay Renne’nin açıkça keşfetmeye istekli olduğu bir miras.

Bay Renne, atandığı sırada “Franco Moschino’nun tasarım stüdyosu için bir takma adı vardı: la sala giochi – oyun odası” dedi. “Bu beni derinden etkiliyor: Modanın, özellikle de İtalyan modasının ve özellikle Moschino markasının muazzam gücüyle başarabileceği şey, oyun ve neşe duygusuyla başarılmalıdır. Oyun odasının anahtarlarını bana verdiğin için teşekkür ederim. Başlamak için sabırsızlanıyorum.”