Mütevazı marka Toast, ABD'deki varlığını genişletiyor

canvade

Yeni Üye
Geçen yılın sonunda, yaşam tarzı markası Toast, ABD'deki ikinci mağazasını New York'un NoLIta semtindeki Elizabeth Caddesi'nde sessizce açtı.

Genel müdür ve mütevazı ve sıcak bir varlık olan Suzie de Rohan Willner, açılış haftasında Londra'dan uçtu.

Yeni kurulan mağaza raflarında gözlüklü ve kısa kesilmiş saçlarıyla durduğunda, onu kolayca bir Toast müşterisi sanabilirsiniz. Ayrıca Toast'ın pratik ve iş tarzındaki kıyafetlerini giymeyi de seviyor.

Yakındaki raflarda bazalt ve bok böceği adı verilen toprak renklerinde önlük elbiseler, ekru fıçı paçalı kot pantolonlar ve deniz otu yeşili kapüşonlu balmumu pamuklu parkalar asılıydı.

Bayan de Rohan Willner, “Bir konsept mağazada oturduğunuzda, bir markayı yalnızca renklerinden ve silüetlerinden uzaktan tanıyabilmeniz gerektiğine her zaman inanıyorum” dedi. “Tost ile bunu doğadan ilham alan renklerimizin yanı sıra her şeye hayat veren renk patlamaları ve el yapımı parçalarla başarabileceğinizi düşünüyorum.”

El yapımı taş kupalar ve müşterilerin eski kızarmış ekmek parçalarını ücretsiz olarak tamir için getirebilecekleri tamir istasyonu da dahil olmak üzere, mekanın hemen hemen her unsurunda vizyonlarının kanıtı bulunabilir.

Daha önce FitFlop'un genel müdürü olan ve Levi Strauss, Timberland, Dockers ve Puma gibi markalarda çalışan Bayan de Rohan Willner, 2015 yılında Toast'a katıldı. Moda markasını yeniden canlandırmak için bir planı yavaş yavaş uygulamaya koydu. O dönemde A Times of London moda muhabiri bunu “biraz hippi” ve “çok pahalı” olarak tanımladı.

Toast marka direktörü Rosie McKissock, “Gevşek ve rahat kıyafetler her zaman bir tehlike taşır” dedi.

Bayan de Rohan Willner, “Temel konulara geri döndük” dedi. “Bunu yapabilmek her zaman bir zevktir, değil mi? Sadece 'Her şeyi minimumda tutalım' demek istedim.”

Toast'ın kuruluş anlayışı güçlüydü. 1997 yılında iki arkeolog Jessica ve Jamie Seaton tarafından Batı Galler'deki çiftlik evlerinden postayla sipariş işi olarak kuruldu. İlk başta sadece pijama ve ev kıyafeti sunuyorlardı.

Bayan Seaton bir keresinde The Modern House ile yaptığı röportajda “Bir parça kızarmış ekmek çok mütevazı bir şey” dedi.

Ancak onun romantik hippi estetiği (bugün biraz bohem şıklık dokunuşuyla kır evi tarzı olarak adlandırılabilecek şey) hızla fark edildi. Markanın 2000'li yılların başındaki parlak dönemine ait kataloglar, “sari etekli pantolonlar”, “kurta elbiseler” ve Ugg ayakkabılı güzel modelleri gösteriyor.

Domino'nun yaratıcı danışmanı ve editörü Kate Berry, geçen yıl Atlantic Avenue'deki Brooklyn Toast mağazasının açılışını kutlamak için bir kahvaltıya ev sahipliği yaptı. Markanın başlangıçta sahip olduğu gücü ve rustik tarzıyla bazı çevrelerde nasıl beğeni topladığını çok iyi hatırlıyordu.

“2007'de Martha Stewart'ta çalıştığımda, her sanat yönetmeninin ruh panolarında Toast kataloğundan görseller vardı” diye anımsıyor.

Bayan de Rohan Willner, markayı daha çağdaş hale getirirken müşterilere Toast'ın orijinal felsefesini hatırlatması gerektiğini biliyordu.

Bayan de Rohan Willner, Toast'taki son hisselerini 2018'de satan Seaton'ların “dünyayı daha yavaş gezme konusunda harika bir duyguya sahip olduklarını” söyledi. Bu isim onun aklına evde sıcak bir fincan çay eşliğinde sıcacık bir pazar kahvaltısını getiriyordu.

İlk olarak Bayan de Rohan Willner, sekiz yıl boyunca İngiliz markası Margaret Howell'de çalışmış olan Laura Shippey adında yeni bir tasarım direktörünü işe aldı ve ardından J. Crew'da bir görev aldı. Bayan Shippey ilham almak için Japon ve Avrupa iş kıyafetlerine, erkek giyiminden ilham alan silüetlere ve dünya çapındaki vintage kumaşlara baktı.

Bayan de Rohan Willner daha sonra “zanaatı geliştirmeye” başladığını söyledi.

Koleksiyonlarda ağırlıklı olarak el nakışı, shibori, batik ve indigo kumaşların yanı sıra ikat ve blok baskı gibi el baskılı kumaşlar yer alıyor. Toast ayrıca yerel zanaatkârları da öne çıkarmaya başladı. Marka artık yaratıcı bir şekilde onarılmış parçaların yanı sıra vintage ve yeni iade edilen ikinci el eşyaları da yeniden satıyor ve satışların bir kısmını bağışlıyor.

Mağazalar aynı zamanda tüketicilerin tamir edilmesini istedikleri ürünleri, Japon dekoratif güçlendirme uygulaması olan sashiko'nun yanı sıra yama, yama ve aplike gibi çeşitli teknikler kullanılarak getirebilecekleri kıyafet değiştirme ve tamir etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Toast, Amerika'daki iki şubesinin yanı sıra İngiltere'de de 20 şubeyle güçlü bir varlığa sahip.

Marka, açılıştan birkaç hafta önce Elizabeth Street mağazasında sakin bir akşam yemeğine ev sahipliği yapmıştı. Duvarlar çıplaktı. Giysi kutularının hâlâ açılması gerekiyordu.

Yerel kaynaklı malzemelerle hazırlanan beyaz fasulye çorbası ve kızarmış kojinut kabağı gibi mütevazı yemeklerin servis edildiği etkinlik bile arka planda kaldı. reklam ve pazarlama görselleri çekecek fotoğrafçı da yoktu.

Aktris Beanie Feldstein kokteyl saatinde uğradı. Bayan Feldstein tostu ilk kez Londra'da “How to Build a Girl” filminin seçmelerine katıldığında keşfetti.

Bayan Feldstein, “Seçmelerdeki kast direktörü benimle aynı vücut tipine sahipti ve harika tulumlar giyiyordu” diye anımsıyor. “Kendime eğer rolü alırsam tulumu satın alacağımı söyledim. Ben de öyle yaptım. Eşimle de aslında bu film sayesinde tanıştım. Daha sonra yönetmen ve senarist olarak hepimiz tulumları satın aldık.”

Bayan Feldstein'ın şu anda kaç parça Toast giysisi var?

Duraklayarak, “Benimle karım arasında mı?” diye sordu. “Çok fazla.”