Mustafa Er: “Ofosu artık ortamızda olmayacak”

Dogus

Aktif Üye
Bursaspor Teknik Yöneticisi Mustafa Er, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Dikkat çeken açıklamalara imza atan genç teknik adam, “Balıkesirspor maçı bize moral olarak artış sağlayacaktır. Rakiplerin eksik kalması daha sonrası kazılmayan maçlar tesirli olmuştu grup üstünde. Geri dönüşümüz oldu lakin. Maça istediğimiz üzere başlayamadık. Ne atakta ne de savunmada alanları yeterli kullanamadık. Bir gol yedik, tahminen bir tane daha yiyebilirdik. Erken ataklar yaptık. Sistem değiştirdik. Bu süreç bu biçimde devam edecek. Keçiörengücü’nde tahminen farklı bir sistemle başlayacağız. Balıkesirspor maçını kazandık fakat meselelerimizin nerede olduğunu biliyoruz. Çok sıkışık ve iç içe oynadık. Bu da yanılgılar yapmamıza niye oldu” dedi.

“Zor bir maç bizi bekliyor”

Ankara Keçiörengücü maçı ile ilgili olarak Mustafa Er, “İyi hazırlanacağız bu maça. Tüm kadro önümüzdeki haftadan itibaren yüzde 80 içeride olacak. Kusurlarımızı gidereceğiz ve neler yapabilirizi düşüneceğiz. Keçiörengücü’nün iç alanda yenilgileri yok son vakit içinderda. Önemli oyuncuları var. Sıkıntı bir maç bizi bekliyor. Ancak her maçı kazanmak için çıkacağız ve ona bakılırsa hazırlanacağız. Bizim 2-3 maçlık seriye gereksinimimiz var. Ankara’dan galibiyet alabilmek için elimizden geleni yapacağız” tabirlerini kullandı.

“Taraftarımıza teşekkür ediyorum”

Balıkesirspor maçı daha sonrası taraftarın sevgi gösterisiyle karşılaşan Mustafa Er, bu durumla alakalı olarak, “Ben bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum. Beni çağırdılar. Şu anda biz, biz değiliz. Önceliğimiz ekip. Taraftarımıza da söylemiş oldum, onlara fazlaca teşekkür ediyorum. Oyuna düşük başladık lakin negatif hava oluşmadı. Müspet manada dönüş aldık. Tüm tribünler ekibi çağırdı. daha sonrasında farklı oynadık. Biz art plandayız. Mütevazi olmalıyız. Grubu desteklesinler. Benim istediğim bu. Balıkesirspor maçında bunu net gösterdiler. Bana olan dayanakları için ise ayrıyeten teşekkür ederim” dedi.

“Pedro haricinde 9 numaramız yok”

“Daha ofansif bir Bursaspor izleyeceğiz” diyen Bursaspor Teknik Yöneticisi Mustafa Er, “Ancak mevcut takıma baktığımızda vakit Pedro haricinde 9 numaramız yok. Namiq Alasgarov ve Eren Güler olabilir tahminen lakin net değiller. Yepyeni bir santrforumuz Pedro haricinde yok. kimi vakit farklı formüller düşüneceğiz. Rakibe nazaran de değişkenlik gösterecek. En değerli olan husus ekip halinde performansı üste çekmemiz lazım. Hamle manasında hayli çalışıyoruz. Tüm oyuncularımızı da etkin hale getireceğiz” halinde konuştu.

“Gençlere bu yükü de yüklemek kusur olabilir”

Mustafa Er, Berat Altındiş’in son durumu ile ilgili sorulan soruya, “Berat Altındiş hazır olması halinde oynayacak. Biz istediğimizi alamadık. Alsak oynayacak. Kendisini de söylemiş oldum. Şayet bu ortamı kaldıramıyorsa ya kenarda ya tribünde olacaklar. Bu oyuncular 20 yaşında artık. Gerilim ve baskı ile de gayret edecek seviyede olmalıyız. Bu kriterler fazlaca kıymetli. Asgarî yanılgı yapmamız lazım, mümkünse de kusur yapmamız lazım. Bu yükün altında kalkacak oyuncular lazım. Gençlere bu yükü de yüklemek kusur olabilir. Biz onları yok saymıyoruz. Berat, Eren fark etmez. Kimden ne randıman alabilirsek alacağız. Tahminen birinci 11’de olur, tahminen 1 dakika oynayacak ancak verebildiğini vermesi gerekiyor” yanıtını verdi.

“Ofosu artık ortamızda olmayacak”

Bursaspor Teknik Yöneticisi Mustafa Er, Enver Cenk Şahin’in durumu ile ilgili bilgi paylaştı. Sakatlıktan dönüşü uzayan deneyimli futbolcuya muhtaçlıkları olduğunu lisana getiren genç teknik adam, “Enver Cenk Şahin, Pazartesi yahut Salı günü üzere bizle çalışmalara başlayacak. Önemli vakit kaybı yaşadı sakatlığı sebebiyle. En güzel biçimde dönecektir. Massimo Bruno da artık bizimle. Balıkesirspor maçında da önemli mühlet aldı. Keçiörengücü maçına da en düzgün biçimde hazırlanıyor” dedi. Mustafa Er, ayrıyeten uzun vakittir takıma alınmayan Ofosu ile ilgili de; “Ofosu’yu mevcut takım ortasında düşünmediğimizi idareye söylemiş olduk. İdare de onla görüşüyor. Bu dakikadan daha sonra ortamızda görmeyeceğiz onu” dedi.

İHA