Neden bazı Amerikalılar 4 Temmuz kutlamalarını yeniden düşünüyor?

canvade

Yeni Üye
Arkansas, Benton’da büyüyen Malaya Tapp, 4 Temmuz’u ailesiyle birlikte kutlamaya bayılırdı. “Geçit törenlerine gittik, havai fişekleri izledik ve arkadaşlarla takıldık” dedi. “Her zaman harika bir tatildi.”

Ama artık bir yetişkin olduğuna göre – 18 yaşında ve seneye üniversiteye gidecek – tatili anmak o kadar kolay değil.

2020’de Black Lives Matter hareketinin ülke çapındaki birçok adaletsizliği açığa çıkarmasıyla başladı. “Vatansever duygularımın çoğunu kaybettim” dedi.

Şu anda Atlanta’da yaşayan Bayan Tapp, ayrıca 4 Temmuz kutlama malzemelerinin birçoğunun kendisine çekici gelmediğini fark etti.

İşte havai fişekler. “Silahlar ve havai fişekler arasındaki farkı söylemek zor ve buradaki haberlerde her zaman bir ateş etme veya beni endişelendiren bir şey var” dedi. “Çevre için de kötüler. Çok fazla toksik kimyasal salıyorlar.”

Bu yıl tatilleri tamamen atlıyor ve bunun yerine kilisedeki gençlik grubunu Arizona’daki bir Navajo kilisesine götürüyor. Ancak Covid salgını nedeniyle gezi iptal edildi.

Bazı Amerikalılar, özellikle gençler, Bağımsızlık Günü’nü kutlamayı yeniden düşünüyorlar. YouGov tarafından yapılan bir anket, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 56’sının bu yıl kutlamalara katılmak istediğini ortaya koydu.

Elbette ünlüler de dahil olmak üzere hala vatansever ruha sahip birçok insan var. Demi Lovato, Post Malone ve Sheryl Crow, CNN’in 4 Temmuz özel programında yer alan birçok sanatçı arasında yer alıyor. Ja Rule, Bağımsızlık Günü kutlamalarının bir parçası olarak Coney Island’da canlı performans sergiliyor.

Manhattan’da teknik ürün müdürü olan 29 yaşındaki Marissa Vivori, birkaç yaz önce 4 Temmuz’u en son ne zaman kutladığını hatırlıyor. Şimdiye kadar bindiği en kalabalık Long Island Demir Yolu treniyle Hamptons’a gideceğini söyledi. “Oturamadım ve koridorda duruyordum,” dedi ve “tuvalet taştı ve hepimiz çantalarımızı saklamak zorunda kaldık.”

Tatilleri hiç sevmediğini fark etti. “Havai fişekleri izleyen bir çocukken hayvanlar için üzüldüğümü hatırlıyorum” dedi.

Lojistik olarak, New York’ta parti yapmak zorlu bir iştir: “Ya Manhattan’dasındır, hava çok sıcaktır ve havai fişekleri görmek için nereye gideceğini düşünürsün. Ya da Jersey Shore’a veya Hamptons’a gitmeye çalışıyorsun ve orası bir servet ve kalabalık,” dedi Bayan Vivori.

Tatille ilgili siyasi kaygıları da var. “Geçen yaz, Roe v. Wade düştü ve bu beni kutlamak için gerçekten daha az heyecanlandırdı” dedi.

Kutlamak istese bile, gönderdiği mesaj için endişelenirdi.

Bu yüzden bu yıl ABD topraklarını tamamen terk ediyor ve bunun yerine İtalya ve Birleşik Krallık’a gidiyor. “Londra’ya dördüncü gidişim olacak,” dedi gülerek. “İroni benden kaçmadı.”

30 yaşındaki Brooklyn reklamcısı Allison Bartella, sonunda hiç sevmediği bir tatile hayır diyor.

“Yaz aylarında Yeni Yıl gibi hissediyorum” dedi. “Beklentiler yüksek ve genellikle karşılanmıyor.”

“Yiyecekler her zaman güneşte, sıcak ve sokaktaki rastgele havai fişeklerden korkuyorsunuz ve istediğiniz gibi olmuyor” dedi.

Bu yıl, Aşağı Doğu Yakası’nda bir bara gitmeyi planladığı New York’ta kalıyor.

Bazı Amerikalılar, 4 Temmuz’un artık bir bağ kurma, topluluk günü olmadığı gerçeğini kabul etmeye çalışıyor.

Phoenix’te bir içerik yaratıcısı olan 28 yaşındaki Conner Miskowiec, yabancılara Bağımsızlık Günü’nü kutlayıp kutlamayacaklarını soran bir video dizisi yapmaya karar verdi.

“‘Amerika dünyanın en büyük ülkesi ve Amerikan rüyasını kutlamamız gerekiyor’dan ‘Bu ülke meşgul ve Amerika o kadar özgür değil ve ben de değilim’e kadar her şeyi anladım.” Bunu kutlamak istiyorum” dedi. . “Dürüst olmak gerekirse, bu kadar çeşitli cevaplar almayı beklemiyordum.”

“Bence pek çok insan Amerika’nın artık herkese göre olmadığını ve bu yüzden kapsayıcı bir tatil olmadığını düşünüyor” dedi.

Videoları, bazıları hakkında binlerce yorum aldığı Instagram ve TikTok’ta yayınladı. “Pek çok insan ‘Bana ‘ah’ gibi geldi diye neden böyle bir soru soruyorsun?’ diyordu ama ben ‘Videoları izle, göreceksin’ dedim.”

Bayan Tapp, 4 Temmuz’u reddetmenin bazı insanlar için yeni ve zor bir şey olduğunun farkında. “Sırf uyum sağlamak için tüm etkinliklere katılmaları ve vatanseverliklerini göstermeleri gerektiğini hisseden birçok insan tanıyorum, yoksa insanlar onlara kızmaz.” “Dört Temmuz’u kutlamak istemediklerini söylediğinizde pek çok insan gerçekten savunmaya geçiyor çünkü düşen askerleri veya bu ülkeyi kurmaya yardımcı olan her şeyi umursamadığınızı düşünüyorlar.”

Bu yüzden Instagram ve TikTok’ta takipçilerine baskı hissetseler bile istemiyorlarsa parti yapmak zorunda olmadıklarını hatırlatan bir video yayınladı.

Bunu neden yaptığını “Çok tartışmalı bir tatil haline geldi” diye açıkladı. “Kutlamak isteyip istemediğimize hepimiz kendimiz karar vermeliyiz.”

Yine de eski ve yeni pek çok gelenek var. Nathan’ın Sosisli Sandviç Yarışması bir şampiyonu taçlandıracak ve Walt Disney World, parklarının çoğunda kırmızı, beyaz ve mavi havai fişeklerle elinden gelenin en iyisini yapıyor. Melania Trump, Bağımsızlık Günü onuruna “1776 Koleksiyonu” adlı bir dizi NFT bile yayınladı.

Seattle’da pazarlama bölümünde çalışan 40 yaşındaki Isaac Norbe, bu yıl Amerika’da bazı insanların neden kötü hissettiğini anlıyor. 4 Temmuz’a kadar gitmek Yargıtay kararları nedeniyle büyük bir zorluk” dedi. “Geçen yıl aynı zamanda bazı zor kararlar aldılar ve bu da kutlamayı çok zorlaştırdı.”

Ama 4 Temmuz’u her zaman sevmiştir – “Aslında ona 4 Temmuz Isaac diyorlar,” dedi gülerek – ve bu yıl da aynı şekilde hissediyor. “Topluluğunuzu ve çevrenizdeki insanlarla oluşturduğunuz topluluğu kutlamakla ilgili” dedi.

Onun için, Belirli bir tatili kutlamanın zamanı değil. “Ülkedeki herkesi kutlamakla ilgili” dedi ve “herkes için olmalı.”