canvade
Yeni Üye
Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet orta uzunluk patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 3 adet sivri biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça ( ben biber salçası kullandım )
- 1 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncekiler patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
- İyice yıkadıktan daha sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
- ondan sonrasında birebir tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir mühlet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
- Borcama patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç materyaline yer açın ve gereç ile patlıcanları doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak biçimde paylaştırın ben çeri domates kullandım ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
- hemen sonrasında 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin.
- Dilerseniz bu süreci pilav tenceresi üzere bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Tıpkı müddette tencerede de pişecektir.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.