canvade
Yeni Üye
Nefis Şakşuka Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet patlıcan
- 3 adet büyük patates
- 2-3 adet sivri biber ve çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek taba dolusu kadar domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patlıcanlarımızı şeritli olarak kabuklarını soyalım küçük olacak biçimde küp küp kestikten daha sonra az tuzlu suda biraz bekletelim.
- Ardından patateslerimizi küp küp doğrayalım ve biberlerimizi de tıpkı biçimde ince ince kıyalım ve akabinde her birini kızartalım ve peçete serilmiş tabaklara alıp, yağını çekmesini sağlayalım.
- Ardından uygun bir tencere yahut tavaya sıvı yağımızı ve soğanımızı alarak biraz soteleyelim ondan sonrasında domates püremizi sarımsak ve salçamızı ekleyerek iki 3 dakika kadar pişirip, kıvam almasını sağlayalım.
- Ardından kızarttığımız zerzevatları ekleyelim üzerine tuz ve karabiber ekleyerek hafifçeçe karıştıralım dilerseniz pulbiber de ekleyebilirsiniz.
- Benim kullandığım biberler acı olduğundan dolayı ben eklemedim bu karışımı epey pişirmemize gerek yok yalnızca birkaç kere karıştırmamız kâfi olacaktır servise hazırdır.
- Üzerine süzme yoğurt ve pulbiber ile servis edebilirsiniz domateslerin mevsimi geçmeden bu tanımı kesinlikle deneyin şimdiden afiyet olsun tanımın görüntülü anlatımı için ınstagram hesabıma bakabilirsiniz.