New York Filo Haftası filmi

canvade

Yeni Üye
Üçüncü Sınıf Astsubay Ayanna Crawford, geçen hafta sonu Elmo, Minnie Mouse ve Örümcek Adam kostümleri giymiş dilenci sürülerinin sıralandığı Times Meydanı sokaklarında savaşarak yürürken, “Şu anda kendimi bir filmin içindeymiş gibi hissediyorum” dedi. oyulmuş. “Kültür şokundayım”

Wasp sınıfı amfibi saldırı gemisi USS Bataan'da görev yapan 20 yaşındaki Astsubay Crawford, 22 yaşındaki Havacı Kobe Brents'in yanı sıra yaklaşık 2.300 Denizci, Deniz Piyadesi ve Sahil Güvenlik'ten birçoğuyla birlikte şehre geldi. Amerika Birleşik Devletleri'ne denizde hizmet eden ve onu koruyanların bir hafta boyunca kutlanmasına katılmak üzere her yıl New York'taki Filo Haftası için karaya çıkan personel.

1984'ten bu yana neredeyse her yıl düzenlenen Filo Haftası, çoğu zaman, en sert yerel halka bile, ev dedikleri sert ve karmaşık yerin, bazen sonu olmayan bir film şeridi gibi görünebilecek bir şeye karşı benzersiz bir arka plan olmaya devam ettiğini hatırlatmak gibi istenmeyen bir etkiye sahiptir. New York'u “gerçek hayatta kartpostallarda olduğundan daha iyi görünen tek şehir” olarak tanımlayan kişi film yönetmeni Milos Forman'dı.

Kendi filminde başrol oynadığının belki de diğerlerinden daha fazla farkında olan bir şehir olduğunu da ekleyebilirdi. Manhattan bir gecede “On the Town”dan figüranlara benzeyen yeni üniformalar giymiş binlerce denizciyle dolduğunda bu daha da netleşiyor.

Astsubay Crawford, beyaz üniformasını Kıbrıs'ta tatil yaparken satın aldığı şık siyah Valentino omuz çantasıyla tamamladı (“Bu gerçek bir çanta” dedi). İlk kez ziyaret ettiği şehirde onu en çok şaşırtan şey, insanların sokaklarda giydiği ve giymedikleri şeylerin çeşitliliğiydi.

Muhafazakar giyinmenin güvenli olduğu bir yer olan Norfolk, Virginia'dan gelen çavuş, “Büyük üstler ve büyük altlar, küçük üstler ve büyük altlar ve aman Tanrım, çoğu neredeyse hiçbir şey giymiyor” dedi. hiç kimsenin çıplak bir kovboyla tanışmadığını.

Astsubay Crawford ve Havacı Brents, Times Meydanı'ndan 34. Cadde'deki gözlem güvertesine ve Denizcilerin hatlarına dikkat edilmesi gerekiyorsa Filo Haftası güzergahında mutlaka görülmesi gereken Empire State Binası'na doğru yola çıktılar.

Namibya'da doğan 22 yaşındaki Kyle S Tauch, Almanya'nın Stralsund kentinde şöyle konuştu: “New York'a hiç gitmedim ama 'Örümcek Adam' ve 'King Kong'dan beklediğim şeyler bunlardı.” ve şu anda Baden-Württemberg firkateyninde hizmet veriyor.

S Tauch'un 21 yaşındaki gemi arkadaşı Yuvraj Dhillon'a göre, gökdelenin 102. katına çıkmanın “akıllara durgunluk veren” heyecanı, King Kong'un panoramik manzarasından ziyade, “tüm sosyal medyanın” olduğu bir yerde fotoğrafının çekilmesi fırsatıydı. ünlüler selfie çekiyor” diyor.

Yapılacaklar listesinde Joe's Pizza, Little Island ve Shake Shack gibi sosyal medya dostu noktaları da içeren Bay Dhillon, “Çocukluğumdan beri New York her türden filmde yer aldı” dedi. “Ben de Central Park'a gitmek istiyorum çünkü orası Evde Tek Başına'da” dedi. “Filmlerde her zaman gördüğüm bu yerlerde olmak neredeyse gerçeküstü.”

Dev ekran neredeyse bir yüzyıl boyunca New York'un küresel imajını şekillendirirken, giderek daha fazla bunu yapan küçük, taşınabilir bir ekran oluyor. Doğru, John A. Roebling'in 1883 tarihli başyapıtı Brooklyn Köprüsü'nün görkeminin bir kısmı TikTok'ta görüldüğünde kayboluyor. Bu, Bataan'dan iki denizci olan Emerson Quiroz (26) ve Joshua Banez'in (24) şehir siluetinin zorunlu görüntülerini çekmek için Doğu Nehri geçişine doğru ilerlemelerine engel olmadı.

38 yaşındaki Samantha Brantley gibi bir deniz subayı için hiçbir şansının olmadığı aylar geçiyor. Füze denizaltısı USS Wyoming'in lojistik şefi olarak Bayan Brantley, genellikle çok uzun zamanları gün ışığını bile görmeden geçiriyor. “Denizdeyken ve işinize konsantre olduğunuzda buna alışırsınız” diyor.

Yine de Bayan Brantley, bir meslektaşıyla birlikte Times Meydanı'ndan batıya, Pier 55'e ve Little Island'a doğru ilerlerken şehir merkezindeki sıcak Manhattan güneşinin tadını çıkardı. “Fotoğraf çekmek için iyi olduğunu duydum” dedi.

Bayan Brantley, aralarında kızı için aldığı ışıltılı Cinnamoroll kavanozunun da bulunduğu hediyelik eşyalarla dolu bir çanta taşıyordu. Diğer birçok Filo Haftası çalışanının aksine, Hudson'da demirlemiş bir gemiden inmemiş, Groton, Connecticut'taki deniz limanındaki ana üssünden trenle seyahat etmişti.

Filo Haftası sırasında sokaklara çıkan hemen hemen tüm denizciler gibi o da kolalı beyaz elbise üniformasını giymişti. Bayan Brantley, Donanma için “bu bir saygı meselesidir” dedi ve şunu ekledi: “Görevde olmadığım zamanlarda çok kız gibi bir kızım. Topuklularımı seviyorum. Ve tabut uçlu uzun, hafif tırnakları seviyorum.