New York Sevgililer Günü'nü nasıl geçirdi?

canvade

Yeni Üye
Sevin ya da nefret edin, Sevgililer Günü'nden kaçmak zordur. Yılın tüm Instagram'ın gururlu sevgi gösterileriyle dolup taştığı ve mağazaların son dakika hediyeleri alan insanlarla dolu olduğu bir gün.

Harlem'den West Village'a kadar sakinlerin ve turistlerin kutlamaları hakkında söyleyecek çok şeyi olduğu Manhattan'da pembe ve kırmızı güller, kalpler ve çikolatalar eksik değildi. Gün boyunca mahallelerde dolaştık, popüler yerleri ziyaret ettik ve hatta manzarayı yakalamak için bir gökdelenin tepesine çıkmayı göze aldık.

Sevgililer Günü, Times Meydanı'nda saat 11.30'da, beş yıllık erkek arkadaşı Justin Shadday'in kendisini evlenme teklif eden bir ilan panosuyla şaşırttığı Nicolette Miller'a yapılan teklifle başladı. Yakındakilerin tezahüratları ve üzerine düşen konfetiler karşısında tek dizinin üstüne çöktü.

Gazetecilerden ve izleyicilerden oluşan bir kalabalığa, “Sadece 'Aferin, çok bunaldım' diye düşünüyorum” dedi. “Onun yaratıcılığından çok etkilendim.” Çift, köpekleri Remi ile birlikte Austin, Texas'tan ziyarete geliyordu.

Sürprizi kaçırmak istemeyen Bay Shadday, nişanlısına onu brunch'a götüreceğini söyledi. Hatta sabah 11.30'da American Eagle Outfitters'ın önündeki ilan panosuna gitmeleri gerekiyordu.

“Bunun New York'ta olacağını biliyordum ve 'Daha iyi ne olabilir ki?' diye düşündüm” dedi ve hala brunch'a gitmeyi planladıklarını ekledi.

Times Meydanı metro istasyonunda bir grup bayram şarkıları çaldı ve yolculara güller ve mini kalpli balonlar dağıttı. 23 yaşındaki Kidadah Leader, Harlem'e giden 3 No'lu trene bindikten sonra elinde dev bir kırmızı hediye çantasıyla şehre dönüşünü sabırla bekledi.

Üç yıllık erkek arkadaşı Dennis'e atıfta bulunarak, “Ona Nike'tan bazı teknoloji ürünleri, Macy's'ten bir şeyler ve birkaç sandalet aldım” dedi.

Erkek arkadaşının bir spa gezisi ve akşam yemeği planladığını bilen ancak vaat edilen başka bir sürpriz hakkında hâlâ karanlıkta kalan Bayan Leader, “Her günün sevgi dolu bir gün olduğunu hissediyorum, ancak bugün buna daha fazla odaklanabilirsiniz” dedi.

“Bana son durakta onunla buluşmamı söyledi” dedi.

O sabahın ilerleyen saatlerinde, 37 yaşındaki cezaevi memuru Jasper Huggins, Sevgililer Günü çantaları ve balonlarla dolu olarak aceleyle 125. Cadde ile Lenox Bulvarı'ndaki caddeyi geçti.

Hediyelerini havaya kaldırırken, “Bugün kızımın doğum günü ve bu da kızım için” dedi. En çok “okulda onun yüzünü güldürmeyi” sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Aynı blokta çok sayıda satıcı çiçek buketleri, çikolatalar, balonlar ve oyuncak ayıları satışa sundu. Brooklyn'in Greenpoint semtinde yaşayan 33 yaşındaki sanatçı Sarah Lammer, bisikletinin üzerinde yakınlarda duruyordu; Önünde kocaman gözleri ve arkasında ışıltılı “Aşkın Bakışı” yazan parlak kırmızı ceketiyle çok şenlikli görünüyordu.

“Son beş yıldır arkadaşımın Crumby Spokes adlı projesi için Sevgililer Günü çörekleri ve kart teslimatları yapıyorum” dedi. “Topladığımız paranın tamamı her yıl farklı bir organizasyona gidiyor.”

Tatil için kişisel planları sorulduğunda, bir trans aktivistin “romantizm efsanesini” ortadan kaldıran bir web seminerini izleyeceğini söyledi.

Steve caddenin karşısındaki CVS'den kalp şeklinde bir kutu çikolatayla kaçana kadar adını vermeyen 49 yaşındaki bir inşaat işçisi. Çikolatalar kimin için? “Kız arkadaşım” dedi.

İlişkisinde mutlu olmasına rağmen, bu satın alma işleminden pek de heyecan duymuyordu. “Bu zihin kontrolüdür, propagandadır” dedi. “Plastik hakkında düşündüğünüzde, israf ve yıkıcıdır. Eğer bunu yapmazsanız ilişkiniz mahvolur.”

Weill Cornell Tıp Fakültesi'nde kardiyolog olan ve Yukarı Batı Yakası'nda yaşayan 33 yaşındaki Dylan Marshall, bir bodegadan aldığı bir buket gül ve yakın zamanda karısı Mytra için bir Sevgililer Günü kartıyla Central Park'a doğru yola çıktı. Aralık ayında kızı Leyla'yı doğurdu.

“Şu anda fena durumdayız ve çocuğumuza aşığız, dolayısıyla bu yıl önceki yıllara göre daha sade geçecek” dedi. “Ama evet, birlikte olmak her zaman gerçekten özeldir.”

Öğle vakti yaklaşırken Midtown Manhattan, sevdiklerine hediye almak için sokaklarda koşuşturan insanlarla giderek daha fazla kalabalıklaşmaya başladı. Kazaklı, kalpli köpekler kaldırımda koşuşuyordu. Charlotte ve Pierre Bessieres, ön tarafında “Toi + Moi” yazan eşleşen tişörtler giyerek Empire State Binası'nın tepesinde birlikte selfie çektiler. Balayı için Fransa'dan geliyorlardı.

Bayan Bessieres'e yeni kocasıyla ilgili en çok neyi sevdiği sorulduğunda doğru kelimeleri bulmakta zorlandı ama gözlerinden taşan sevinç gözyaşlarını durduramadı. “Birisi yüzünden oldu” dedi midesini işaret ederek. Bay Bessières gülümseyerek iki aylık hamile olduğunu açıkladı.

Galler'den gelen Siany Martin, iki oğlu Buddy ve Caiden'ı gökdelenin gözlem güvertesine getirmişti. “Günün sonunda aşkta sevilmeyecek ne var ki?” dedi. “Mümkün olduğu kadar çok şeyi kutlamalıyız.”

“Bir ilişkim var, erkek arkadaşım eve döndü” diye ekledi. “Erkeklerin okul tatillerinde dışarı çıkmak zorunda kaldım. Vardiyası işe yaramadı, bu yüzden ona mutlu bir Sevgililer Günü dilemek için Empire State Binası'nın çatısından bir video çektik.”

22 yaşındaki Mercury Brassfield, Beşinci Cadde'de pembe kapüşonlu ve pembe pantolonuyla, elinde çiçekler ve peluş hayvan bulunan bir hediye çantasıyla otobüsü bekliyordu. Sevgisini geri planda tutmayan bir adamla ilk randevusunu yeni bitirmişti.

“Bunu beklemiyordum çünkü 'tamam, sadece randevuya çıkacağız' dedim” dedi. “Vaktimizi K-Town'da geçirdik ve hemen ardından 'Mean Girls' filmini izlemeye gittik.

Bay Brassfield, “Gergindim” dedi. “Bu onun fikriydi.”

O akşamın ilerleyen saatlerinde, her ikisi de 22 yaşındaki mühendis olan Nicole Goldstein ve Saimul Hossain, Market Table'da akşam 6'daki akşam yemeği rezervasyonlarını beklerken West Village'daki bir bankta Sevgililer Günü hediyelerini değiş tokuş ettiler.

Bayan Goldstein, Bay Hossain'in kafasındaki yeşil örgü şapkayı işaret ederek, “Bu şapkayı ona ben yaptım” dedi. Sırt çantasında onun için çiçekler vardı ve açmaları gereken başka hediyeler de vardı.

Düşüncelerinizi iletin, Hikayeler ve ipuçları Thirdwheel@Haber adresinde.