New Yorker 100 yılı kutluyor

canvade

Yeni Üye
Salı akşamı, Art Spiegelman ve Françoise Mouly, Manhattan'ın Noho bölgesinde şık bir gece olan Jean'in önünde bir kaldırımda oturuyorlardı. Yakındaki yazarlar, eleştirmenler ve karikatüristler, New Yorker'ın 100. yıldönümü kutlamalarına katılmak için siyah bir ip ve bir fedai ile akın ediyor.

1992'den beri yayına katkıda bulunan grafik romancı Bay Spiegelman, ince bir e-sigara şişirdi. Derginin uzun zamanlı sanat editörü Bayan Mouly, sahneyi kaydetti. İkisi neredeyse 50 yıldır evlendi.

“New Yorker türünün sonuncusu ve bu akşam kutluyoruz,” dedi Spiegelman. “Derginin koridorunda büyük yazar Joseph Mitchell ile nasıl tanıştığımı hala hatırlıyorum. Bir anıtın huzurunda olduğumu hissettim. “

Yakın zamanda, bir Fransız kültür merkezi olan L'Aniance New York dergisinin kapaklarının yüz yıllık sergisi olan Bayan Mouly, büyük geceye de yansıdı.

“Yüz yıllık New Yorker, inandığım şeyin bir gerekçesidir” dedi. “Şimdi Tikkok var ve tüm dakikalar var, insanlar bunu harcıyor, ama benim için bir dergi bir dergi bir dergidir. New Yorker'ın bu kopyaları bir zamanlar derginin lanetini yatağın dibinde istifledi, ama benim için bu bir gurur noktası. “

Jean'in derinden bildirilen makaleler ve edebi kurgu için bilinen bir yayını kutlaması gereken bir parti için bir etkinlik yeri olarak seçimi, dergi için müzik ve kültür hakkında yazan bir Pulitzer Ödülü sahibi Hua Hsu için biraz sürpriz oldu.

“Bence bir kısmı partinin eski bir şehir merkezinde olabileceğiydi” dedi. “Ama bu dergi sadece ne olabilir, çünkü vizyonlarını tekrar tekrar ileten ve ileten gençler ve bence bu olay konumu bunu yansıtıyor.”

Iggy Pop ve Fleetwood Mac hoparlörlerden oynadığında, yer bir deniz ürünleri tabağına giderken birbirlerine basan kitaplık konuklarıyla doluydu.

1998'de derginin beşinci editörü olan David Remnick, zeminin yanı sıra işindeki selefi Tina Brown'u da dolaştı.

Remnick, “Her şeyin 100 yıl alabileceğine inanmak varsayımın en önemli olayı olurdu ve hepimizin otoyolda gelen her yeni şeye takıntılı olduğumuzu biliyorum.” Dedi. “Ama kesinlikle insanların her zaman New Yorker ile ne yaptığımızı istediğine inanıyorum.”

Şimdi gitmiş olan derginin iki tezgahına baktığında düşünceli oldu. “Janet Malcolm'u özledim ve Roger Angel'ı özlüyorum” dedi. “Yankees için onunla sol alanda oturmayı her zaman hatırlayacağım. Hayatımın büyük gecelerinden biriydi. “

Bir paket kurgu yazarı – Zadie Smith, Jennifer Egan, Jeffrey Eugenides ve Jonathan Lethem – kulüp de toplanmıştır. Kelefa Sanneh, Rachel Syme, Kyle Chayka ve Doreen St. Félix.

“New Yorker, muhafazakarlığın bir belirteci olarak görülebilecekleri gerçekten değiştirmiyor, ancak tutarlılık yoluyla elde edilebilecek bir şey var.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Yüz yıl süren pek çok şeyin olmadığı bir döneme giriyoruz.”

Bir garson Anthora kahve fincanlarında patates kızartması sunarken, barmen New York merkezli isimlerle kokteyller servis etti. Cin merkezli Tipsy Tilley, 21 Şubat 1925'in ilk baskısının kapağında yayınlanan derginin Foppish maskotuna atıfta bulundu. Caricaturist Rea Irvin tarafından oluşturulan karakterin versiyonları, derginin bu ay yıldönümü baskısında geçirdiği altı kapak varyantında ortaya çıkıyor.

Uzun zamanlı personel yazarı Susan Orlean, “Bence dayanıklılık bugünlerde bir şey ifade ediyor,” dedi. “Bu gece, yüzyıl yüzyılları gibi Amerika Birleşik Devletleri. Yaptık. “

Eleştirmen Emily Nussbaum, disko topunun altındaki editörlere, gerçeklere ve editoryal asistanlara ek olarak dans etti. Karikatürist Roz Chast ve yazarlar Daniel Mendelsohn ve Bill Buford da Jean's'de hazır bulundular. Roger Lynch ve Jonathan Newhouse, partiyi yapan New Yorker'ı işleten editör Condé Nast'ın yöneticileri arasındaydı.

1987'de dergi için dergi için yazmaya başlayan Judith Thurman, Mantel Check'e gitti. Partinin beklenenden biraz daha coşkulu olduğunu söyledi.

“Burada bir çöp torbası giyebilirsin, çok karanlık” dedi. “Bu olay konumunun işitme problemleriyle ilgili sorunları olanlarımız için bu kadar iyi olup olmadığını bilmiyorum.”

“İlk başta bunun olduğunu düşündüm Benim 100. doğum günü partisi, ama sonra sadece 78 yaşında olduğumu hatırladım ”diye ekledi. “AI ne kadar çok devralır ve Tikok devralırsa, bir gün ona karşı bir direniş olacak. Ve New York burada olacak, her zamankinden daha gerekli. “

Parti geri döndüğünde Patrick Radden Keefe, hikayeleri hakkında yapısal tavsiyeler almak için David Grann'ın ofisine girmeyi hatırladı. Film eleştirmeni Richard Brody ve gıda yazarı Hannah Goldfield, “The Crutalist” ve tutumların esası hakkında not alışverişinde bulundu.

1963'te dergi için yazmaya başlayan Calvin Trillin, Blondie'nin “Cam Kalbi” bir sözcü tarafından üflendiğinde barda barda düzenlendi.

“Şimdi 89 yaşındayım, bu yüzden yüz yıldır burada değilim, ama birçokları için buradayım” dedi. “Bu gece Joseph Mitchell'i ve ne kadar büyük olduğumu düşündüm. Eşim her zaman bana şöyle dedi: “Neden ona sadece öğle yemeği için seninle gitmek isteyip istemediğini sormuyorsun?” Ama sinirim yoktu. “

Geçen bir tepsiden bir bisküvi sildi.

“Yüz yıl uzun zamandır,” dedi, “ama umarım New Yorker yüzlerce devam edecek. Bunu yapmamak için iyi bir neden yok. “