canvade
Yeni Üye
Patlıcan Kapama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle enfes bir tat oldu herkese denemesini tavsiye ederim üstelik üretimi da epey sıradan.
- 1 kilo patlıcan
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı salça (üzeri için)
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle enfes bir tat oldu herkese denemesini tavsiye ederim üstelik üretimi da epey sıradan.
- Patlıcanları ince şeritler halinde kesiyoruz ne epeyce ince ne de epeyce kalın olacak.
- sonrasındasında fırın tepsisine dizip üzerine yağ gezdirip 180 derece fırında rengi değişene
- kadar pişiriyoruz.
- bununla birlikte etleri zeytinyağ eklediğimiz tavada pişmeye bırakıyoruz ben biraz sıcak su ekleyerek yumuşatım.
- hemen sonrasında üzerine soğan sarımsak biberler domates ve salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Bu etapta bir buçuk su bardağı kadar su ekleyip baharat ve tuzunu ekliyoruz.
- Fırından çıkardığımız patlıcanları bir tepsi borcam ya da fırına girebilen bir kaba diziyoruz ben demir döküm kullandım farklı bir lezzet katıyor.
- ondan sonrasında ortasına yaptığımız etli harcı döküyoruz üzerini yine paticanla kapatıyoruz etler gözükmeyene dek.
- Üzerine bir su bardağı sıcak su ile tuz karabiber salça eritiyoruz bir yemek kaşığı kâfi oluyor.
- Üzerine gezdiriyoruz.
- ondan sonrasında üzerine biber ve domates ile süsleyip 180 derece fırında yaklaşık 40- 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Pişerken orta ara denetim etmekte yarar var.Afiyet olsun.