Patron yemeğin parasını ödedi ve ertesi gün şikayet etti. Biz ne yaptık?

canvade

Yeni Üye
Kocamın çok uluslu bir şirkette yönetici olan patronu tatil için şehrimize geldi ve bizi yemeğe davet etti. En sevdiğimiz restoranda rezervasyon yaptırdık. Hesap geldiğinde patronun kocası çeki aldı ve “Bunu aldık” dedik.Teşekkür ettik ve ödemelerini istemediğimizi söyledik. Ertesi gün kocam patronundan beklenenden daha yüksek olan kredi kartı ücretini gördüğünü söyleyen bir e-posta aldı. Bir hata olup olmadığını restorana sormayı planladı. Utanmıştık; onlardan daha fazla içki sipariş ettik. Bu yüzden menüyü çevrimiçi olarak aradık, vergi ve bahşişle payımızı ekledik ve onlara bir çek gönderdik. (Kendi payından 37 dolar fazlaydı.) Faturayı bölmek konusunda ısrarcı olmadığımız için özür diledik. Doğru olanı mı yaptık?

Yanlış bir şey yapmadın ama belki de aşırı tepki gösterdin. Ona göre, patron kendisinden yaklaşık 40 dolar fazla ücret alındığını düşündü. Bir gece önce faturayı kontrol etme zahmetine girmediğini ve muhtemelen daha fazla içki sipariş ettiğinizi düşündüğünü düşünürsek, bu kulağa küçük patatesler gibi geliyor. Daha büyük bir hata için endişelendiğini düşünürdüm: Örneğin, yanlışlıkla faturaya gösterişli bir şişe şarap kondu. Ancak faturayı görmediğiniz için sorunun boyutunu bilmiyoruz.

Öte yandan, patron sizin müdahale etmenizi istemiyorsa, niyetini neden kocanıza söylesin? Bir adımı atlayabilir ve restoranı arayabilirdi. Tuhaf (veya pasif-agresif) patronlar söz konusu olduğunda, üzgün olmaktan daha güvenli sanırım. Şimdiki tavsiyem, bu bölümü arkanızda bırakmanızdır. İyisiyle kötüsüyle uzlaşmaya vardınız; şimdi bırak onu

Sahte taziyeler mi? Omuz silk ve devam et.

Kocam ve ben, üyesi olduğumuz bir kulüpten, arkadaş olan bir çiftin bir üyesinin öldüğünü söyleyen bir e-posta aldık. Ne yazık ki notu yanlış okuduk ve aslında karısı öldüğünde kocanın öldüğünü düşündük. Erkeğe göndermemiz gerekirken kadına çiçek ve içten bir mesaj gönderdik. Şimdi utandık! Bu korkunç gaftan nasıl kurtuluruz ve taziyelerimizi göndeririz – yoksa bu imkansız mı? Eğer yardımı olacaksa, bir aptal olduğumu seve seve kabul ederim.

HATA

Sen aptal değilsin! E-postanızı okuduğumda yüzümü buruşturduğumu itiraf etmeliyim – eminim siz de hatanızı anladığınızda yüzünüzü buruşturmuşsunuzdur. Yine de meselenin özüne oldukça hızlı bir şekilde geri döndüm: Bir arkadaşınız muhtemelen hayatının en büyük kayıplarından birini yaşadı. Bununla kıyaslandığında başıboş bir mektup veya bir buket çiçek nedir ki?

evet aptal hissediyorsun Ama (anlaşılabilir) utancınızın arkadaşınızın kederini bastırmasına izin vermeyin: bu sizinle ilgili değil. Derhal başka bir başsağlığı mesajı gönderin. İlk mektubunuzun arkadaşınızın sıkıntısına katkıda bulunmuş olabileceği için özür dileyin ve ardından hatanızı bir kenara bırakın. İkinci notunuzun odağını, onun kaybına sempati duyun. Hepimiz hata yaparız; buna nasıl tepki verdiğimiz insanlara kim olduğumuzu söyler.

Ailenin bir parçası ve sadece hayatta değil

Az önce veterinerden 13 yaşındaki sevgili köpeğimin önümüzdeki birkaç gün içinde ötenazi yapılması gerekeceğini öğrendim. Aile ölüm izni politikası olan bir şirkette çalışıyorum, ancak patronum geçen yıl kedisi öldüğünde bir iş arkadaşımın izin alma talebini geri çevirdi. Sanırım yanılıyordu ve köpeğimin son hastalığı sırasında (ve sonrasında) birkaç gün izin almam gerektiğinden şüpheleniyorum. Ne yapmalıyım?

KÖPEK BABA

Sen ve köpeğin için üzgünüm! hüzün hüzündür İhtiyacınız olduğunda tatile çıkın. Patronunuza (veya bölüm yöneticinize) şunu söyleyin: “Bir aile üyesi ölüyor ve iki gün ofis dışında olacağım.” Bence bu ifade tamamen doğru.

Ama yalan söyleme. (Bu bir kabahat olabilir.) Soğuk kalpli patronun kimin öldüğünü sorduğunda dürüst ol. Daha sonra, sizi tatilden mahrum bıraktığında, onun yerine günleri tatil olarak değerlendirin ve duygusal olarak daha iyi durumda olduğunuzda adaletsiz siyasetle mücadele edin.

Kimse çöp günü kabadayısını sevmez

Komşum (bekar bir adam) gezici bir satıcıdır. Salı sabahından Perşembe akşamına kadar sokakta yaşıyor. Sorun: Çöp toplama çarşamba günleri – yani çöp kutularını bir gün önce yol kenarına getiriyor ve onları orada bir gün fazla bırakıyor. Bunu çirkin ve kaba buluyorum. herhangi bir tavsiye?

KOMŞU

Evet kesinlikle. Pek çok insanın hayatı, komşunuzun yoğun görünen programından da anlaşılacağı gibi zor. Onları daha ağır yapmayın.

Komşularınızın çöp kutuları ile ilgili bu kaçınılmaz sorundan yeterince rahatsızsanız, toplama saatinden hemen önce onları kaldırıma ve garaja geri götürmek için gönüllü olun. Ya da komşunun iznini aldıktan sonra komşunun çocuğuna bunu yapması için birkaç dolar ödeyebilirsin.

Garip durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber adresine, Facebook’ta Philip Galanes’e bir soru gönderin veya @SocialQPhilip Twitter’dan.