Patronum bunu yayınlamamı istedi

canvade

Yeni Üye
Sadece isimde bir reklam

Şirketim, yeniden yapılanmamı izledi ve ekibimi bir satın alma sürecinde başarılı bir şekilde yönetti. Yakın zamanda Kıdemli Direktörlüğe terfi ettim. Alanıma görece yeni gelenlere akıl hocalığı yapardım. Şimdi üst düzey yöneticilere liderlik ediyorum. Haftalar boyunca hiçbir zaman resmi bir teklif mektubu almadım veya zam hakkında herhangi bir görüşme yapmadım. Ancak sorumluluklarımı devretmekten ve yeni sorumluluklarımı bir an önce üstlenmekten bahsetmiştim.

Neredeyse iki ay sonra zam, ikramiye veya erteleme yapısı olmadan resmi teklifimi aldım. Bölüm müdürüme ve İK’ya memnuniyetsizliğimi dile getirdim ve bana gelecek yıla kadar hiçbir maaş artışının görüşülmeyeceği söylendi. Yöneticimden bunu CEO ve CFO’ya götürmesini istedim. Teklif mektubunu hala imzalamadım. Makul faydaları olan makul bir maaş alıyorum, ancak piyasa değerimin çok altında. Ben de ev alma aşamasındayım. Zorlamaya devam mı edeceğim, imzalamamaya devam mı edeceğim, tamamen sokağa mı çıkacağım, yarın yokmuş gibi çılgınca mı başvuracağım?

– İsimsiz, New York
İdeal bir dünyada, tüm terfiler zam ile gelirdi ama biz ideal bir dünyada yaşamıyoruz. Hoşnutsuzluğunuzda haklısınız çünkü bu rahatsız edici bir durum. Artan sorumluluk ve yeni bir unvanla birlikte, daha yüksek ücretler de olmalıdır, ancak eğer istekli değillerse, işverenlerinizi zorlamak için yapabileceğiniz çok az şey vardır.

Nasıl devam edeceğinize karar vermelisiniz. Şu anda masada herhangi bir zam olmadığını açıkça belirtmişlerse, konunun ne kadar verimli olacağından emin değilim. Ekibinizi nasıl yeniden yapılandırdığınızı ve satın almayı nasıl yönettiğinizi açıklayarak güçlü bir durum oluşturabilirsiniz, ancak çalışanlar muhtemelen bunun farkındadır.

Sebat, olmayana kadar bir erdemdir. Olası bir zam için gelecek yıla kadar beklemeye istekli misiniz? İşinizi, teklif mektubunu imzalayıp neler olacağını görecek kadar seviyor musunuz? Yeni bir iş bulacak kadar kızgın mısın? Bununla yaşayamıyorsanız, evet, o zaman size hak ettiğiniz maaşı ve profesyonel ilgiyi sunan işlere başvurun. İyi şanslar dilerim.

Kırgınlık yemek yapmaz

Tüm çalışanlar arasında şirketimde en uzun süredir çalışıyorum. Kuruluşun sıfırdan kurulmasına yardımcı oldum. Yıllar önce bir engel nedeniyle yarı zamanlı çalışmaya karar verdim. Ayrıca uzaktan çalışmak için özel izin aldım. Pandemi sonrası tüm şirket uzaktan erişime geçti. Son zamanlarda moral ve iş-yaşam dengesi nedenleriyle haftalık çalışma saatlerini düşürme çabaları var. Tüm tam zamanlı çalışanlar artık tam zamanlı bir maaş alıyor, ancak yalnızca 30 saat civarında çalışmaları bekleniyor ve projeler bu yeni felsefeye göre atanıyor.

Zam almadım ve saatlerim aynı kaldı. Yaptığım işi ve iş arkadaşlarımı seviyorum ama maaş farkına dayanamıyorum. Örneğin, daha genç meslektaşlarım, şu anda aynı işi yaptığımdan yılda yaklaşık 20.000 $ daha fazla kazanıyor. İnsan kaynakları departmanımız olmadığı için dengesizliği yöneticimle görüştüm. Bunun doğru olmadığını kabul etti. Şirketin şu anda sorunu çözmeyi göze alamayacağını, ancak gelecek yıl düzeltmeye çalışacağını söyledi. Bu, çok gerçek sonuçları olan büyük bir gözetimdi. Yeni hamileyim ve para artık benim için daha önemli. bu etik mi bu yasal mı Kalmak için kinlerimi nasıl yiyebilirim?

– anonim
Bu köşe için aldığım sorularda etik çokça karşımıza çıkıyor. Sömürücü çalışma koşullarındaki insanlar, korkunç ve etik olmayan bir şeyin olduğuna dair güvence isterler. Sizi temin ederim ki bu etik değil. ayrıca hiç adil değil. Menajeri, sembolik olmasına rağmen önemli ücret farkını ortadan kaldırmayan bu dengesizliğin adaletsizliğini kabul etti.

İşvereniniz kuruluşunuzdaki herkese haftada 30 saat tam zamanlı maaş ödeyebiliyorsa, size de haftada 30 saat tam zamanlı maaş ödeyebilir. Neden diğer herkesin morali önemli de sizinki değil? Bunun için bir mazeret yok ve çok çirkin bir şey yapmaya devam edebilmeleri için kinlerinizi dışa vurmamalısınız. Yalnızca engelliliğe dayalı olarak yasal işlem başlatabileceğinizden şüphelendiğim için, engellilik hukuku konusunda deneyimli bir iş avukatıyla görüşün. Umarım işvereniniz bunu bir an önce telafi eder.