PinkyDoll, video oyunu karakterlerini taklit ederek interneti büyüledi

canvade

Yeni Üye
TikTok yaratıcısı PinkyDoll tarafından sunulan bir canlı yayın videosunu izliyorsanız, “Dondurma çok güzel” dediğini duymanız çok uzun sürmeyecek.

Bu kelimeleri tekrar tekrar söyleyecek, yüksek sesle waffle yalıyormuş gibi yaparken dili sarkacak.

Sloganı her söylediğinde para alıyor. Bu onun işi.

Gerçek adı Fedha Sinon olan PinkyDoll, video oyun karakterlerini taklit ettiği eksantrik canlı yayınlar sayesinde bu ay sosyal medyada ünlü oldu.

Tipik bir performansta, Montreal’de yaşayan 27 yaşındaki Bayan Sinon, bir dizi hazır cümleyi okurken kamera merceğine bakıyor. Yayın yaparken izleyiciler ona güller, dinozorlar ve dondurma külahları gibi çizgi film öğeleri şeklinde dijital hediyeler gönderiyor. Her kalem, Sinon Hanım için bir nakit ödemeye karşılık gelir. Hediyeler ekranda uçuşuyor ve Sinon Hanım her birine aynı karikatürize tavırlarla karşılık veriyor.

Dondurma külahlarına tepkiniz meme olmakPek çok kişi, Başkan Biden’ın en sevdiği atıştırmalıkla ve “Dondurma çok güzel” sözleriyle fotoğraflarını yayınlıyor.

Bayan Sinon, “seksi bebek” olarak tanımlanabilecek tekdüze bir sesle konuşuyor. Bazen sıcak hava düzleştirici ile mısır tanelerini tek tek patlatıyor. Etki büyüleyici, ürkütücü vadinin derinliklerine gömülü.

Bayan Sinon, internette bir NPC yayıncısı olarak bilinir. NPC, önceden programlanmış ve normalde kontrollerdeki kişi tarafından manipüle edilemeyen bir video oyunu karakteri olan “Oyuncu Olmayan Karakter” anlamına gelir. Bu nedenle, bir NPC’nin ifadeleri ve hareketleri genellikle kalıplaşmış ve tekrarlayıcıdır. Sinon Hanım bu daha mekanik karakterlere hayat veriyor.

O sırada internette ana karakteri oynadı. ekran görüntüleri akışları geçen hafta Twitter’da viral oldu. Yapımcı ve rapçi Timbaland bir hayran gibi görünüyor ve kısa süre önce kişisel TikTok hesabında Bayan Sinon’un izlediğini fark ettikten sonra canlı yayın sırasında rulosunu bozduğu bir videoyu yeniden yayınladı. Twitter’da bir popüler kültür haber hesabı olan Popcrave, Timbaland’ın 1 numara olduğunu bildirdi. en iyi görüntüleyenler PinkyDoll yayınlarının sayısı, gönderilen hediyelere ve izlemek için harcanan süreye göre. (Bir Timbaland temsilcisi yorum talebine hemen yanıt vermedi.)

Sinon Hanım’ın yaptığı bazı kişiler tarafından fetiş içerik olarak değerlendiriliyor. Bazı izleyiciler için, ona şu ya da bu hediyeyi göndererek her kelimeyi ve hareketi kontrol edebilmenin cinsel bir yanı var. Diğer izleyiciler için onu izlemek büyüleyici.

Illinois Institute of Technology’de oyun tasarımı ve deneysel medya profesörü Carly Kocurek, NPC akışını cosplay’in bir uzantısı olarak düşünün – hayranların kitaplardan, TV şovlarından ve filmlerden en sevdikleri karakterler gibi giyindikleri bir hobi.

41 yaşındaki Kocurek, “Genellikle insanlar medyayı tüketir ve sonra ya o karakter gibi giyinmenin ya da o karakter gibi davranmanın ya da varlıklarını taklit etmenin farklı yollarını düşünürler” dedi. insanların medyayla, özellikle de oyunlarla nasıl etkileşime girdiğiyle ilgili” diye ekledi.

Daha önce striptizci olarak çalışan ve temizlik işi yapan Sinon, bu yılın başlarında para kazanmak için TikTok’ta canlı yayın yapmaya başladığını söyledi.

Bir telefon görüşmesinde “Ben sadece sevimliydim” dedi. “Birinin ‘Aman Tanrım, bir NPC’ye benziyorsun’ dediğini hatırlıyorum. Sonra bana çılgınca para gönderiyorlar.”

Başkalarının Grand Theft Auto video oyununu oynarken izlerken, TikTok çalışması için fikir edinmek amacıyla bazı karakterlere odaklandığını söyledi.

“‘Onlar gibi yapmaya çalışacağım’ gibiydim” dedi. Yine de, bir NPC’nin ne olduğundan “gerçekten emin olmadığını” ekledi.

TikTok hesabı artık 400.000’den fazla takipçiye ulaştı. On binlerce insan düzenli olarak canlı yayınlarını açıyor.

Her hediye için tepkiler düşünmek eğlenceli, dedi. “Bütün gün burada oturabilirim ama yapamam çünkü bir oğlum var ve bir şeyler yemem gerekiyor” dedi.

Bayan Sinon, akış başına 2.000 ila 3.000 dolar kazandığını söyledi. Instagram ve OnlyFans dahil tüm sosyal medya hesaplarında bu rakamı günde 7.000 dolar olarak veriyor.

Bu dijital türden yararlanan diğer YouTuber’lar arasında Ohio’da yaşayan ve YouTube’da bir milyondan fazla abonesi olan Cherry Crush ve iki milyondan fazla TikTok takipçisi olan Japonya’da bir NPC yaratıcısı olan Satoyu727 yer alıyor.

Cherry Crush, “Çok teşvik edici çünkü hızlı tempolu ve çok tekrarlı, bu yüzden insanlar oturup bir sonraki tepkiyi veya çok fazla hediye vererek karakterimi kaybedip kaybetmeyeceğimi veya bir şekilde her şeyi mahvedecek miyim diye bakıyorlar” dedi. bu bir doğrudan mesaj röportaj makalesinde. (İnternette açıklamadığı gerçek adını vermeyi reddetti.)

Cherry Crush, canlı yayınlarını fetiş içeriği olarak görmediğini söyledi. “Şovumu hiç cinsel açıdan müstehcen yapmıyorum” dedi. “Bunu her zaman sadece komik ve eğlenceli bulmuşumdur.”

Medya bilgini Bayan Kocurek, izleyicilerin çevrimiçi içeriği içerik oluşturucuların düşünemeyeceği şekillerde görüyor olabileceğini söyledi.

“Bu, yaratıcının niyeti bu olsun ya da olmasın, insanların medyayı tüketme biçimi ve şeylerin nasıl bağlamından koparılıp cinselleştirildiği ile ilgili” dedi. “Bu, kimsenin onu cinselleştirilmiş bir şekilde tüketemeyeceği anlamına gelmez, ancak yaratıcının denemediği anlamına gelebilir.”

Ancak Bayan Sinon, çeşitli tepkilerden rahatsız olmadığını söyledi.

“İnsanların benim hakkımda ne söylediği umrumda değil” dedi. “Benim şu ya da bu olduğumu düşünmek istiyorlarsa, benim için sorun yok.”

“Günün sonunda,” diye ekledi, “Ben kazandım.”