canvade
Yeni Üye
Pırasalı Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane kabak
- 1 tane havuç
- 2 tane pırasa
- 4-5 tane yeşil soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 150 gram beyaz peynir
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı (Tepeleme) tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat yahut kabartma tozu
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar ve havuç rendelenir (Bekledikçe su saldıkları için bir süzgece koyup bekletir ve daha sonra sularını sıkarak karışıma eklerseniz mücveriniz daha az un alacaktır)
- 2 adet orta kalınlıkta pırasa ince ince kıyılır (Beyaz kısımlarını uzunlamasına ortadan ikiye kestikten daha sonra kıymak daha düzgün olacaktır)
- Yeşil soğan, dereotu ve maydanoz (İsteğinize bakılırsa ölçüleri değiştirebilirsiniz) ince ince kıyılır.
- Bir kesim beyaz peynir küçük küpler halinde doğranır (Evde fazla olan peynirleri kıymetlendirmek için fazlaca hoş bir yol, tipi fazlaca kıymetli değil ancak lezzeti mutlaka arttırıyor)
- Doğranan peynirler, yeşillikler, pırasa, kabaklar ve havuç bir kaba alınarak içine 2 yumurta kırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenir (Baharatların ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz) ben yarım çay kaşığı kadar karbonat koydum ancak kabartma tozu da kullanılabilir.
- Bütün gereçleri elinizle yoğurur üzere karıştırırken azar azar un eklenir.
- Sularını salan sebzeler ve yumurtanın da tesiriyle cıvık bir hamura benzeyecektir (Unu hayli arttırıp katılaştırmayın ama az kalırsa da sebzeler birbirini tutmaz. Ben ölçerek koymadım lakin varsayımıma nazaran 1,5 su bardağı kadar un eklemişimdir. Bu sefer yaparken fotoğraf çekmek aklıma gelmedi lakin tekrar yaparsam kesinlikle kıvamı için fotoğraf da çekip eklerim).
- Tencereye göre 2 parmak yükseklikte olacak biçimde yağ ısıtılır. 2 yemek kaşığı sayesinde hazırlanan karışımdan yumurta büyüklüğünde kesimler alınır ve ısınmış olan yağın içine bırakılır.
- Yağa bıraktıktan daha sonra biraz üstünden bastırarak yavaşça yassı bir biçim almaları sağlanır (Biraz kalın köfteler üzere oluyor diye düşünebilirsiniz)
- Orta ateşte kızaran mücverler havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınır. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık oluyor. Sebzelerin büyüklüğüne göre değişebilir lakin yaklaşık 30-35 adet mücver çıkacaktır.
Afiyet olsun!.