Portakal Soslu Enginar

canvade

Yeni Üye
Portakal Soslu Enginar Tanımı İçin Malzemeler

• 9 modül enginar
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
Portakal Soslu Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Harika bir lezzetle karşınızdayım. Benim üzere ön yargılı olanlara bile yedirir kendini bu enginar benden söylemesi.
  2. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencerede kavurmaya başlayalım.
  3. Bu ortada patatesi küçük küpler halinde doğrayıp kavrulan soğana ekleyelim bir kaç dk daha kavuralım. Ben buzluktan havuç bezelye karışık çiğ garnitür kullandım.
  4. Garnitürü de ekleyip biraz daha kavuralım bu kademede tuz ve şekerini ilave edelim. Benim enginarım hazır buzlukta don satılan bir enginardı paketin ortasından küçüklü büyüklü 9 tane çıktı siz gereçleri elinizdeki enginara nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Simdi enginarları aykırı bir biçimde kavrulmuş sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  6. Bir kenarda suyunu sıktığımız limon ve portakal suyunu ek edip üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirelim, enginarın hizasına gelecek kadar da kaynar su ekleyip kapağını kapatalım.
  7. İlk etapta büyük ocakta yeterlice fokurdatıp akabinde küçük ocağa altı kısık ayara alalım ve yaklaşık 25 dk kadar pişirelim.
  8. Pişen enginarlarımızı kase üzere olacak biçimde bir kaba yerleştirip içlerini garniturle dolduralım ve suyundan gezdirelim.
  9. En üstüne de isteğe bakılırsa dereotu serpebilirsiniz. Afiyet şifa olsun ????.
Portakal Soslu Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı