canvade
Yeni Üye
Portakal Soslu Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 9 modül enginar
- 1 adet patates
- 1 su bardağı garnitür
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- 1 tutam dereotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Harika bir lezzetle karşınızdayım. Benim üzere ön yargılı olanlara bile yedirir kendini bu enginar benden söylemesi.
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencerede kavurmaya başlayalım.
- Bu ortada patatesi küçük küpler halinde doğrayıp kavrulan soğana ekleyelim bir kaç dk daha kavuralım. Ben buzluktan havuç bezelye karışık çiğ garnitür kullandım.
- Garnitürü de ekleyip biraz daha kavuralım bu kademede tuz ve şekerini ilave edelim. Benim enginarım hazır buzlukta don satılan bir enginardı paketin ortasından küçüklü büyüklü 9 tane çıktı siz gereçleri elinizdeki enginara nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Simdi enginarları aykırı bir biçimde kavrulmuş sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Bir kenarda suyunu sıktığımız limon ve portakal suyunu ek edip üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirelim, enginarın hizasına gelecek kadar da kaynar su ekleyip kapağını kapatalım.
- İlk etapta büyük ocakta yeterlice fokurdatıp akabinde küçük ocağa altı kısık ayara alalım ve yaklaşık 25 dk kadar pişirelim.
- Pişen enginarlarımızı kase üzere olacak biçimde bir kaba yerleştirip içlerini garniturle dolduralım ve suyundan gezdirelim.
- En üstüne de isteğe bakılırsa dereotu serpebilirsiniz. Afiyet şifa olsun ????.