Rachel Comey, New York Review of Books’ta çalışıyor

canvade

Yeni Üye
Rachel Comey’nin SoHo’daki Crosby Caddesi’ndeki tıklım tıklım mağazasında okumalar Perşembe günü akşamın yaklaşık yarısında başladı. Kalabalık, Unfinished Business: Notes of a Chronic Re-Reader adlı kitabından okurken anı yazarı Vivian Gornick’i alkışlarken, biraz yabancı olan dinleyicilerine şu yorumu yaptı: “Yani dönen sadece giysiler değil, kitaplar da.”

İşin doğrusu. Bu, belki de alışılmadık derecede yüksek bir yazar yoğunluğunun katıldığı geçici bir olaydı. Birçoğu dolaplarından Comey tasarımları, baskılı ceketler ve topuklu botların yanı sıra, tasarımcının Emily Greenhouse tarafından düzenlenen edebiyat dergisi The New York Review of Books ve Leanne liderliğindeki sanat dergisi The New York Review of Books ile yaptığı işbirliğinin bir parçası olan elbiseler, üstler ve pantolonlar giydi. Shapton , Bayan Comey’in uzun süredir arkadaşı ve yaratıcı ortağı.

Moda ve edebiyat beklenmedik bir eşleşme olabilir, ancak daha yeni bir emsali var. Yazar Ottessa Moshfegh yazdı flash kurgu Proenza Schouler’ın 2022 sonbahar koleksiyonu için ve Kendall Jenner ve Kaia Gerber gibi modeller, mesai dışı tarzlarının bir parçası olarak genellikle en son okumalarını yapıyor. Bu, moda ve edebiyat dünyaları arasındaki en son flört, her iki tarafın da diğerinden bir miktar sosyal sermaye çekebileceği bir aşk ilişkisiydi. Bu, yazarların kıyafetleri konusunda normalden daha bilinçli göründüğü havadaki güven ipucunu açıklayabilir.

Birçoğu dergi ve yayın dünyasında çalışan bazı katılımcılara ne okuduklarını ve iyi bir kitap zevkinin giyim zevkine dönüşüp dönüşmeyeceğini sorduk.

Röportajlar düzenlendi.

Ne okuyorsun?

Lewis Mumford’un anılarını okuyorum. Yeni bir kitaba başlıyorum – City College hakkında bir kitap yazacağım. Lewis Mumford’un 1920’lerde City College’a gittiğini hatırlıyorum. Bu kitabı yıllar önce okumuştum, umarım haklı çıkarım! Yolun dörtte birini geçtim.

Yazarken ne giyiyorsun?

Şaka yapıyorsun! Ne giyiyorum? Bir tişört ve koşu pantolonu. Sabah kalkıyorum, giyiyorum ve oturuyorum.

Okumanın size daha iyi bir moda anlayışı verebileceğini düşünüyor musunuz?

Ah evet. Haha. Burada toplandığımız anlamda değil sanırım. Bilmiyorum! New York Review ve bu giysiler hakkında bilmediğim fikirlerin olabilir. Ama kesinlikle kendi dilinizi geliştirmek, sosyal varlığınızı geliştirmek açısından – kesinlikle.

Hiç kendi imzanız olan bir giysi giyer miydiniz?

hayır Yapar mısın?

Yeşim Mapp, 30

Books Beyond Bars’ta Program Koordinatörü

Ne okuyorsun?

Sevilmemenin Keyfi diye bir kitap var. İnsan deneyiminin bir kısmı, her zaman sevimli olmadığımızı ve herkesin bizim arkadaşımız olmak istemediğini fark etmektir.

Yazarken ne giymeyi seversin?

Genelde eğlenceli çoraplar giyerim – bir gömlek ve rahat çoraplar.

Kesinlikle. Çünkü başka birinin dünyasının bir parçası haline geldiğin için daha modaya uygun olmana yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Sandeep Salter, 34

Salter House’un sahibi

Ne okuyorsun?

“Sürat Teknesi.” Güzeldi çünkü yanıma aldım ve bölümler trende yapabileceğim kadar kısa.

Keşke öyle olsaydı. Bence seni daha derin, daha karmaşık bir insan yapabilir ve bu senin kişisel tarzına yansıyacaktır.

Samantha Yadron, 27

Columbia Üniversitesi’nde MFA öğrencisi

Ne okuyorsun?

A Woman adlı bir kitaba yeni başladım. 20. yüzyılda İtalyan otobiyografisi üzerine bir kurs alıyorum. Ayrıca Septoloji okuyorum – bununla neredeyse bitirdim.

Genelde bu kadar iyi görünmüyorum. Sabahları genellikle kafelerde yazarım. Duş bile almam; Doğruca 111. caddedeki ve Amsterdam’daki Macar pastanesine gidiyorum ve sadece iki saat yazıyorum. Genellikle gri kadife pantolonumu giyerim ve gerçekten yumuşak olan bu yeşil süveterim var ve neredeyse her gün giyerim.

Bence günümüzde edebiyatın kendisi bir estetik haline geldi; Okumaktan keyif aldığınız fikrinden yola çıkarak bir estetik geliştirebilirsiniz. Bunun daha iyi bir versiyonu, kendi bağımsız okuma ilgi alanlarınız varsa – belki her zaman çok anlaşılmaz bir şeyler okuyorsunuzdur ve belki bu sizi daha şık yapar.

Ne okuyorsun?

En son Booker kazananı olan The Seven Moons of Maali Almeida’ya yeni başladım. Çok iyi. Ayrıca, High Fantasy and Low Stakes gibi görünen Legends & Lattes adlı bir sesli kitapla yeni çıktım. Bu iyi bir kombinasyon.

En rahat kıyafetler. Elastik istiyorum.

Sizi daha fazla okumaya iten şey, yani merak, sizi daha şık olmaya itebilir. Merak sizi daha deneysel giyinmeye yönlendirir ve bu oldukça eğlenceli olabilir.

Mike Chew, 34

New Directions’ta Editör ve Reklamcı

Edit yaparken ne giymeyi seversiniz?

Bence Covid insanların gün içinde giymeyi sevdikleri şeyleri değiştirdi. Rachel Comey’nin büyük bir hayranıyım ama genellikle pantolon, kamu kıyafetleri, tişört falan giyerim. Rahat kıyafetler.

Hayır sanmıyorum. Bir kitap partisine gittiğinizde oldukça açık olduğunu düşündüğüm herhangi bir bağlantı göremiyorum. Ancak bu işbirliğinin bu kadar güzel ve şaşırtıcı olmasının nedeni de tam olarak bu.

Ne okuyorsun?

İnanılmaz bir Mısırlı şair olan Iman Mersal’in Eşik adlı bir çevirisini okuyorum. Robyn Creswell tarafından çevrilmiştir.

Kesinlikle. Okumak sizi kendinize getiren bir şeydir. Bazı insanlar o kadar içine giriyor ki, içindekiler dışarı yansıyor ve bence bunu burada bu çok moda insanlarda görüyorsunuz.

Üzerinde kendi imzanız olan bir giysi giyer miydiniz?

Bununla iyi olurdu. Bir şey yazdıktan sonra onu bırakırsınız, bu yüzden ona daha sonra ne olursa olsun, yazma sürecinin bir parçasıdır.

Ne okuyorsun?

Heidi Julavit:
1979’da Fastnet yarışında yelken açan bir kişi hakkında Nick Ward tarafından yazılan Left for Dead adlı bir kitap okuyorum. 1979’da çok korkunç bir fırtına çıktı ve teknesinde terk edilerek ölüme terk edildi. Edebi değil! Ama kötü havalarda nasıl hayatta kalacağımı ve beni seven herkes tarafından nasıl terk edileceğimi öğreniyorum.

Sloane Crosley: Biraz daha eski bir kitap okuyorum, Meghan O’Rourke’nin The Long Goodbye’ı. Keder hakkında bir kitap üzerinde çalışıyorum. Ayrıca yeni Emma Cline’ı da yeni bitirdim. Genellikle duman kitaplarını biraz daha zincirlerim.

Bayan Crosley:
“Bornoz”dan başka bir şey söyleyen pis bir yalancıdır. İki bornoz giyiyorum: Biri tamamen iğrenç, eski, eski beyaz bornoz. Biri, bir yazar hakkında bir filmde oynamak istediğim zamanlar için eski bir kimono.

Bayan Julavits: Hemen hemen uyuduğum pijamaları giyiyorum.

Ne okuyorsun?

Jon Fosse’nin “Septoloji” kitabını okuyorum – muhtemelen buradaki birçok bayan gibi.

Aslında koşu pantolonu yerine bir kıyafet giymeyi tercih ederim çünkü giydiğim şeyde ilginç bir şeyler olduğunu hissetmeye ihtiyacım var. Bu yüzden yazmak için giyinmeyi seviyorum.

Şüphesiz! Evet. Bu sizi daha ilginç bir insan yapıyor ve bence ilginç olmak var olan en şık şey.

Ne okuyorsun?

Mektup yazma sanatı üzerine bir kitap okumaya yeni başladım. Bu gün ve çağda, gerçek el yazısıyla yazılmış mektupları yazmakla bir şekilde bağlantımızı kaybettik. Sevgililer Günü yaklaşırken, yazma becerilerimi biraz tazelemek istedim.

Evet, bence kelimeler neredeyse bir aksesuar takmak gibi olabilir. Kişinin kendini sunma biçimine bir tavır, jest veya duygu eklemenin harika bir yolu.