“Renéé Rapp'ın “Kötü Kızlar” basın turu medya eğitimi hakkındaki söylemi teşvik ediyor”

canvade

Yeni Üye
“Mean Girls”ün yeni uyarlaması için yaptığı basın turunda Reneé Rapp, otobüs tur şirketi sahibine ismiyle hitap etti, kendisini Y kuşağı kadınlarına karşı “yaş fobisi” olarak tanımladı, Megan Thee Stallion'ın kıçını övdü ve bir röportajı şu şekilde tanımladı: …Bayan Rapp'in son rolüne adım attığı orijinal Regina George Rachel McAdams ile fotoğrafını çekme fırsatı. Ayrıca Bayan McAdams'ın karakterin yeni versiyonunu görmesini istemeyebileceğini söyleyerek seriden bıktığını öne sürdü.

Bayan Rapp bir röportajcıya “Pembe giymekten yoruldum” dedi. “Bunu yaşadım, bunda iyiyim. Artık bunu yapmak istemiyorum.”

Kardashians'ın ilk medya grubu Clarity Media Group'un kurucusu ve CEO'su Bill McGowan, “Doğru olanın yerleşik güvenli sınırları içinde kalmıyor ve bu yüzden hayranları onunla özdeşleşiyor ve ona ilgi duyuyor; bu çok canlandırıcı” dedi. eğitim. “Yani, bir düşünün; bazı yönlerden Unhinged yeni özgün haline geldi.”

Günümüzün ünlü dünyasında kanunsuzluk ve “akılsız” kişilikler hakimdir. Bayan Rapp, şöhretini Julia Fox ve hatta gözden düşmüş siyasetçi George Santos'un imajı üzerinden inşa ediyor; her ikisi de kendi sunumları konusunda çok dikkatli görünüyor ve kasıtlı olarak kaotik davranarak basına çıkmaları senaryonun dışına çıkma fırsatı olarak görüyor. Ne kadar şok edici olursa o kadar iyi.

Bu, hayranların, çoğu zorlu sorulardan dikkatli bir şekilde kaçınmak ve filmleri ve projeleri hakkında olumlu mesajlara bağlı kalmak üzere eğitilmiş favori yıldızlarından beklediklerinden farklı bir şey. Bir meta hamle olarak, Bayan Rapp geçen hafta “40 saatlik mahkeme kararıyla medya eğitimi” cezasına çarptırılmasıyla ilgili bir şakayı içeren bir “SNL” taslağında yer aldı.

Ancak destekçileri arasında “Reneé Rapp'i medya eğitiminden uzak tutun” sözü yaygın bir nakarat haline geldi. Sözde medya eğitimi bir zamanlar endüstri sırrıydı. McGowan, “Yirmi üç yıl önce, kenarlarda fısıldayan, yıldızlara ne söyleyeceklerini söyleyen bizdik” dedi. Ancak bugün, medya konusunda giderek daha fazla bilgi sahibi olan bir nesil, bunu ünlünün gücüne aykırı ve ünlünün kişiliğini körelten bir şey olarak görebilir.

Uzmanlar, artık tamamen formsuz görünen, basında görünme normlarını aşan ve Bayan Rapp'in yaptığı gibi röportaj yapanları ve rol arkadaşlarını şok eden yıldızların, kendi ödüllerini alabileceğini söylüyor: İnternet viralliği veya bir “It Girl” anı.

Dijital strateji uzmanı ve gazeteci olan 22 yaşındaki Nya Étienne, Bayan Rapp'in konuşmasının özellikle giderek atomize olan bir dünyada ünlülerle daha derin bağlar geliştiren Z Kuşağı üyelerinin ilgisini çekebileceğini söyledi.

“Bunlar internette ünlülerin kupürlerini incelemek için saatler harcayan insanlar ve onların 'gerçek insanlar' gibi davrandıklarını gördüklerinde, kendilerini biraz daha az yalnız hissetmelerini sağlıyor” dedi ve şunu ekledi: “Bu çevrimiçi topluluklar, paylaşılan kültürel anlar ve anlayışlar sayesinde gelişiyor .”

Yine de bazıları, bu “yıldızlar, onlar da tıpkı bizim gibiler” ilkesinin bile, özellikle gelişen bir medya eğitimi okulu aracılığıyla üretilebileceğini savunuyor.

McGowan, “O zamanlar mesele, üç önemli mesajı, kimsenin hatırlayamayacağı, birbirinden ayırt edilemez, sıkıcı bir lapa haline getirmekti” dedi. Medya eğitimindeki vurgunun değiştiğini ve akılda kalıcılığın güvenli mesajlaşmadan daha önemli olduğunu söyledi. “Medya eğitimi akılda kalıcı, kışkırtıcı ve ilginç şeyler söylemek, hikayeler anlatmak üzerine olmalı” dedi.

Uygulama sektörü değiştirmeden önce, Parker Posey ve Norm McDonald gibi yıldızlar, öngörülemeyen belirli bir röportaj tarzının ilk öncüleriydi; eksantrik, cebinden çıkan anekdotlarla ve röportaj formatını umursamayarak izleyicilerin kahkahalarını çekiyorlardı. 2010'larda, Lena Dunham ve Jennifer Lawrence gibi beyaz kadın Y kuşağıyla yakından ilişkilendirilen bir medya görünüm tarzıydı; her ikisi de ilginç ve alışılmadık olmalarıyla ün kazandı (gerçi bazen geri tepti).

Bayan Dunam, Dazed ile 2015 yılında yaptığı bir röportajda şarkıcı Lorde'ye “Medya eğitimi fikri varoluşsal olarak bana aykırı” dedi. “Kendi kusmuğuma 800 kez basmayı ve onu dünyanın dört bir yanında kovalayıp içeri girmeyi tercih ederim.” Bir ofiste oturup birinin bana bazı şeyler hakkında nasıl konuşacağımı söylemesinden daha zor.”

33 yıllık deneyime sahip bir medya eğitmeni olan Glenn Kinsey, uygulamalarında her zaman özgünlüğü teşvik ettiğini ancak bu tarz eğitimin ünlüler arasında ancak son zamanlarda popüler hale geldiğini söyledi.

“Kesinlikle son birkaç yılda gerçekten arttı çünkü benim işim onların kendileri olmalarını ve herhangi bir eğitim almamış gibi görünmelerini sağlamak” dedi. “Sonuç olarak, ne kadar ham, ne kadar gerçek, ne kadar kusurlu olursa birçok açıdan o kadar iyi.”

Bayan Rapp'in mahkeme kararıyla aldığı 40 saatlik medya eğitimini tamamlaması halinde ortaya çıkacak katliamı hayal etmek mümkün.