Şairler Taylor Swift'in yeni albümü Tortured Poets Departmanına tepki gösteriyor.

canvade

Yeni Üye
Taylor Swift, Pazar günü Grammy Ödülleri'nde yaptığı kabul konuşmasında bir sonraki albümünün adını açıkladığında, normalde sessiz olan bir grup olan şairlerin tepkisini çekti.

19 Nisan'da çıkacak albümün adının “İşkence Gören Şairler Departmanı” olduğunu söyledi. (Kesme işareti olmadan.)

İsim sosyal medyada ses getirmeye başlayınca birçok soru gelmeye başladı. Kimdi bu şairler? Bayan Swift kendini saydı mı? Pop şarkıcısı şiir yazanlardan değerli bir şey mi çaldı?

Poetry dergisinin 2003'ten 2013'e kadar editörü olan Christian Wiman, “Acı çeken bir şair olarak buna katılıyorum” dedi. “Yoksa bizimle dalga mı geçiyor? Bunun da oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.”

Albümün duyurulmasının hemen ardından Instagram'da bir paylaşım yapıldı.

Şair ve “Bizim Karanlık Akademi” kitabının yazarı Adrienne Raphel, filmin Bayan Swift'in 1989'da geçtiğine dikkat çekerek, başlığın Robin Williams'ın “Ölü Ozanlar Derneği” filmini (yine kesme işareti olmadan) anımsattığını söyledi. doğdu. yayınlandı.

Bayan Raphel, okumayı, yazmayı ve gotik moda anlayışını vurgulayan çevrimiçi alt kültüre atıfta bulunarak, “Tay bizi karanlık akademi moduna götürüyor” diye devam etti. “Şu makaleyi unutmayalım: 'the'. “The” aynı zamanda akademik programları da çağrıştırıyor: Iowa Yazarlar Atölyesi, Sarmaşık Birliği.”

Bay Wiman gibi kendilerini işkence görmüş şairler olarak ilan eden bazı kişiler, başlığı kendi topluluklarına yönelik şakacı ve bilinçli bir çağrı olarak gördüler.

2004'te Yale Genç Şiir Ödülü'nü kazanan “Crush” adlı şiir koleksiyonuyla Richard Siken, “İşkence gören şairleri de Post kadar ciddiye alıyor ve aynı zamanda bizi biraz iyi huylu bir şekilde komik kılıyor” dedi.

20'den fazla şiir kitabı yazan Eileen Myles, “Şarkı yazarları ve şairler bir dereceye kadar birbirinin yerine geçebilir” dedi. “Bu yüzden Taylor Swift'in unvanında benzer bir ruh hissediyorum.”

Bayan Swift, albüm kapağının yanı sıra sosyal medyada el yazısıyla yazılmış bir şiir yayınladı. “İşkence Gören Şairler Bölümü Başkanı” tarafından imzalanan bu kitap, “muses” ile “morluklar” arasında kafiye yapıyor ve “Aşkta ve şiirde her şey mübahtır” ile bitiyor.

Bay Siken özellikle bir cümlenin onu etkilediğini söyledi: “'Murbe gibi edinilen ilham perilerim' acımasızdır” dedi. “Bunu tam olarak doğru anladı. İlham perileri zarar vermeden içeri girip çıkmıyorlar.”

“Digest” adlı kitabıyla 2015 yılında Pulitzer Şiir Ödülü'nü kazanan Gregory Pardlo, Swift'in şairleri “işkence görmüş” olarak tanımlamasına katılmıyor gibi görünüyordu ve değiştiricinin sanatçılar hakkındaki modası geçmiş kinayeleri yansıttığını ve onların mücadelelerini önemsizleştirdiğini savundu. Ayrıca paylaştığı şiirle ilgili soruları da vardı.

Bay Pardlo, “Şairler bugünlerde akıl sağlığını çok ciddiye alıyorlar” dedi ve “ve bu şiirin sıklıkla anksiyete bozuklukları olarak teşhis edilen şeyleri romantikleştirmesini biraz rahatsız edici buluyorum.”

Harvard Üniversitesi'nde Taylor Swift üzerine ders veren İngilizce profesörü Stephanie Burt, e-posta yoluyla şunları söyledi: “Umarım başlık kısmen neşelidir, çünkü şair olmak için işkence görmenize gerek yok. “becerikli biri ol. Kalıcı veya duygusal açıdan ilgi çekici sanat yaratmak için hiç kimseye (kelimenin tam anlamıyla) işkence yapılmamalı ve hiç kimsenin (mecazi olarak) işkence gördüğünü hissetmesine gerek yok.

Bayan Swift'in kendisinin de şair olup olmadığı uzun süredir tartışma konusu. Bayan Burt, kendisinin “sayfa tabanlı harika bir şair değil, önemli bir şarkı yazarı” olduğunu öne sürdü. Yakından ilişkili sanat formları, ancak aynı değil.

Bayan Burt aceleyle Bayan Swift'in yine de şiirsel geleneklere ait olduğunu ekledi: “Wordsworth romantizminden, Burns tarzı lirizmden – Laura Kasischke'nin yoğun ve son derece cinsiyetçi içselliği ve zekasından” ilham almış gibi görünüyordu.

Diğerleri, Bayan Swift'in otobiyografik şarkı sözlerinin ve performanslarının, 1950'lerin günah çıkarma şiirini ve 2010'larda ortaya çıkan sosyal medya tabanlı günümüzün aforistik instapoetry'sini anımsattığını söyledi. Bazı Instapoet'ler arasında Bayan Swift, yüksek bir rahibe olarak kabul ediliyor.

Sık sık alıntılanan “O dramayı sevmezdi, ben de sevdim” dizesinden sorumlu şair Ginnie Bale, “Taylor'ın müziği, Instagram ve TikTok'taki birçok çağdaş şair için ilham kaynağı” dedi. [expletive] Shakespeare.”

Eserlerinin internette viral olduğu bilinen Avustralyalı şair Lang Leav şunları ekledi: “Taylor Swift'in lirik becerisine her zaman hayran kaldım, bu yüzden onun yeni albümünün adı beni heyecanlandırdı.” Zaten tuhaf, yaratıcı bir havası var. ve tuhaf bir havası var.”

Bazıları, Bayan Swift'in bir sonraki döneminin, ülke genelinde gerçek dünyadaki şiir bölümlerindeki akademisyenler için istikrarsız bir pazar olan (genellikle kendileri de varoluşsal tehditlerle karşı karşıya olan İngilizce bölümleri tarafından emilen) Amerikan şiirine olan ilgiyi artıracağını umuyordu.

Emory Üniversitesi'nde şair ve yaratıcı yazarlık görevlisi olan Sasha Debevec-McKenney, “Eğer bu daha fazla insanın şiir yazmasını sağlarsa, buna tamamen katılıyorum çünkü başvurulacak daha fazla iş olmasını istiyorum” dedi. “Şiir derslerine girmek için mücadele eden daha fazla insanın olmasını istiyorum.”