Şık bir vintage çanta nasıl bulunur?

canvade

Yeni Üye
Sosyal medyada belirli “it” el çantalarının her yerde bulunması, çevrimiçi gezinirken bir kar körlüğü hissi yaratabilir. Bu trend döngüsünden çıkmak istiyorsanız, çözüm açık: vintage bir çanta alın.

Bu, kendinizi içine çekeceğiniz vahşi ve heyecan verici bir dünya! Bu da ezici. bunun hakkında konuşmama izin ver Satıcıların kimlik doğrulama garantilerini öğrenmek, seri numaralarını araştırmak, rekabetçi fiyatlandırma hakkında bilgi edinmek ve satıcıların mallarının koşullarını açıklarken incelikleri anlamak için zaman ayırmalısınız. Yorucu geliyor, ama inan bana, buna değer.

Prada’nın naylonuna (Tessuto) ve Bottega Veneta’nın dokuma derisine (Intrecciato) adını vermesi gibi şeyleri bilmelisiniz. Soru sormaktan veya daha fazla fotoğraf istemekten çekinmeyin – genel olarak yaşam için geçerli olan tavsiyeler.

Amaçlarımız için, gevşek bir vintage tanımını kullanacağız: en az on yıllık. Eski çantalar için alışveriş yapmak için pek çok strateji var. Bir seçenek, çok sayıda çanta bulunduran vintage mağazalarını ziyaret etmektir. New York ve Beverly Hills, California’da What Goes Around Comes Around’a veya Palm Beach, Florida’daki Dina C’nin Fab & Funky Consignment Butiğine (namı diğer Shopper’s Paradise) göz atın. ReBag veya Fashionphile gibi bir yeniden satış sitesinde tasarımcılara göz atın. Instagram’da Chanel’e özel ve neredeyse tamamı çanta satan ClosetfullofCoco gibi süper özel destinasyonları ziyaret edin.

Öğle yemeğinden sonra ve işe dönmeden önce bir şeyler yapmanız gerekiyorsa, André Leon Talley’in Christie’s koleksiyonuna göz atmak, zamanınızı akıllıca kullanmaktır. Bay Talley sadece bir moda tarihçisi ve yazarı değildi, gerçek bir alışverişçiydi. 15 Şubat’taki canlı müzayedeye çok azı katılabilir ve midilli saçlı bej bir Chanel çanta veya siyah bir Ralph Lauren timsah spor çantası için teklif verebilirken, koleksiyona bir göz attığınızda kendi eski çantalarınızı yapabilirsiniz – Inspire tavşan deliği.

Saten, çantalar için en sevdiğim malzemelerden biri, özellikle de büzme ipli veya püsküllü küçük gece çantaları. Renaud Pellegrino’nun uçuk pembe saten çantası balede dışarıda bir gece geçirmek için ideal olabilir. Ayrıca bağa, reçine veya bakalit gibi son birkaç on yılda yaygın olarak kullanılan malzemeleri de arayın.

Veya en sevdiğiniz plak şirketlerinden daha önceki parçaları arıyorsunuz. Bazı çantaların İtalya’da üretildiği ilk günlerden Kate Spade’ı arayın. Tom Ford döneminden harika Gucci veya Yves Saint Laurent çantalarını bulabilirsiniz. Küçük dalgalı nervürlerle dokulu, Vuitton’a özgü bir tasarım olan Epi deriden Louis Vuitton çantaları aynen öyle.

Arama yapmanın başka bir yolu da, sizin zamanınızdan önce moda olan çanta şekillerini aramaktır. Çerçeve çantalar veya üstten saplı çantalar aramayı seviyorum; Céline tokalı çanta birkaç yıl öncesinin favorisi. Bir ziyafet için, kendine ait bir dünya olan Minaudières’i deneyin. Belki bir Judith Leiber yumurtası?

Önemli Not! Bunlardan birini normal kıyafetlerinle giyersen kostümlü görünmeyeceksin. Ama bir kostüm gibi görünmek her zaman kötü değildir.

Aksesuar tasarlayan bir arkadaşım, kaliteli derileri için 1980’lerin Sharif çantalarına ve Susan Gail çantalarına bakmayı çok seviyor. Bir başka klasik de, en parlak dönemini yüzyılın ortalarında yaşayan ve çantalarının trompe-l’oeil ve renk bloklamalarıyla tanınan bir İtalyan markası olan Roberta di Camerino. Çantaları bir kez gördüğünüzde, diğer tasarımcıların – Prada, Gucci – çalışmaları üzerindeki etkilerini göz ardı edemezsiniz. Farklı fiyatlara sahip birçok çanta var. Kadifeyi vinile tercih ederim ve ince fitilli pantolonlarla giyerdim. 640 avro; yaklaşık 700 $

Belli bir moda takıntılı kişi için “Arka Pencere”deki en büyük keşif, Grace Kelly’nin karakterinin giydiği kutu çantaydı. 1stdibs.com’da çantanın eski versiyonları var, ancak Mark Cross, Mark Cross’u yöneten Gerald Murphy’nin 1954 yapımı Arka Pencere Günü Örneği adlı filmi için tasarladığı çantanın daha küçük bir versiyonunu yapmaya devam ediyor. (Bay Murphy ve eşi Sara, Fransa’nın güneyinde geçirdikleri zaman için efsanevi olan Kayıp Nesil’in önde gelen figürleriydi.) İç aynayı kesinlikle sevimli buluyorum. Siyah pratiktir, ama kimin pratik ihtiyacı var? Seladonla git. 3,590 dolar

Birkin ve Kelly çantaları aşağı yukarı tanıdık isimler ama Hermès’in daha az bilinen stilleri var: Picotin, Chevreuse, Chaîne D’Ancre, Cordelière, Sandrine. Brooklyn’deki Etéreo Vintage’ın sahibi Zabrina Estrada, “Bence birçok insan Hermès’in 60’larda sahip olduğu tüm harika stilleri gözden kaçırıyor” dedi. “Derideki palonnier’i seviyorum ve piyano çantası da gerçekten şık.” Hayalindeki çanta, mücevherler için kilitlenebilir bir bölmesi olan mallette. Brooklyn Müzesi, sosyal sekreteri tarafından bağışlanan Babe Paley’in bir tanesine sahip! 13.000 $

Çantaları yaptıkları diğer şeylerden daha az ünlü olan şirketleri tam bir vintage kategorisi olarak görüyorum. Bally, Cartier, Van Cleef & Arpels, Nina Ricci, Fortuny ve Ferragamo’dan gelen herhangi bir çanta gibi oraya sığar. Cher Horowitz, Carrie Bradshaw veya 90’ların diğer kahramanlarına layık metalik puantiyeli bu altın ve pembe Manolo debriyajı alan herkese şeref. 487,50 dolar

Vintage Chanel çantaları birçok yöne gider. Koleksiyonlarından birinden, evin imza zincirlerinden yapılmış 2014’ten 84.000 dolarlık bir alışveriş sepeti gibi çılgın bir parça alabilirsiniz. Çiftçi pazarına mı? Ama Hermès gibi, şık tren de 1960’ların bir parçası olacaktı, ruj kırmızı astarlı çikolata kahverengi bir osmanlı çantası gibi. Red Lining neden her şeyi daha iyi hale getiriyor? 1.800 avro; yaklaşık 1.960 dolar

Bavul almıyorsanız tüm Louis Vuitton logolarını atlayın. Bunun yerine basit olanı tercih edin. Masraflı. Gizemli ama ayrıcalıklı. Sofia Coppola’dan bahsediyorum! Ama özellikle Louis Vuitton Sofia Coppola SC Çanta Deri PM. Lacivert klasiktir. Aslında bu çantayla ilgili her şey klasik. Herhangi bir renkten memnun olurum – taba rengi, kırmızı kiraz, kanlı – ve bir dizüstü bilgisayar, bir cüzdan, derin düşünceler için küçük bir not defteri ve bir torba Doritos taşıyacak kadar büyük. İşin özü. 2.005 $