Soğuk bir sıçrama yeterli olmadığında, bazı insanlar bunu her gün yapar.

canvade

Yeni Üye
Böylece Aralık ayı başlarında Meetup.com’da bir grup kurdu ve diğerlerinden kendisine katılmalarını istedi. Artık her Pazar yaklaşık 15 kişi buluşuyor. Hatta bir ritüelleri var. Bay Kerkhoff, “Bu adam, bu kabile davul müziği gibi, bizi neşelendirmek için müzik getiriyor” dedi. “Kışın şimdi yaptığım sosyal ve eğlenceli şey bu.”

Birçok grup, suya girmek için kendi tuhaf yöntemlerini benimsemiştir.

Bir yıl önce başlayan ve her Pazar öğlen 12’de Long Island’daki Robert Moses Eyalet Parkı’nda toplanan bir grup olan Sunday Swim, herkesin grup olarak suya atlama geleneğine sahip.

Grubun kurucularından 23 yaşındaki Brendan Cooke, “Sudan çıktığınızda kendinizi bir hayvan gibi hissediyorsunuz” dedi. “Gerçekten içimizdeki savaşçıya dokunuyoruz.” Her hafta gençlerden 60’lı ve 70’li yaşlarındaki yüzücülere kadar yüzlerce insan geliyor.

Bay Cooke öfkesini kontrol etmek için buzları yuvarlamaya başladı. “Stresim için doğru çıkışa sahip değildim ve duygularımı kontrol etmekte zorlandım” dedi. “Soğuk su bana kaosu nasıl kontrol edeceğimi, içsel enerjimi nasıl kullanacağımı öğretti. Kontrolün çok daha fazla elimde olduğunu hissediyorum. Artık tartışmıyorum.”

Bununla birlikte, diğer soğuk su yüzücüleri, geçici kurulumlarda çok daha gayri resmi olarak buluşurlar.

39 yaşındaki döşeme şirketi kurucusu Paul Dobrynin, Manhattan’ın batı yakasındaki binasının çatısına soğuk bir dalış yaptı. “Başlangıçta, içine buz koyduğum bu ucuz küçük plastik şişme havuzum vardı” dedi. “Kasım ayında, sığırların su içtiği çiftliklerde kullanılan, kauçuktan yapılmış 100 galonluk bir tank aldım.”

“Mutfağımdan, yatak odamdan, yatağımın yanından, pencereden, çatıdan soğuk atlamaya kadar bir hortum geçiriyorum” diye ekledi gülerek. “Bu çok komik.”