Soğuk dalışlar ve kedilere sarılmak: “büyük sanatçıların” fotoğraflanması.

canvade

Yeni Üye
Times Insider kim olduğumuzu ve ne yaptığımızı açıklıyor ve gazeteciliğimizin nasıl çalıştığına dair perde arkası bilgiler sunuyor.

Fotoğrafçı James Nachtwey, Ocak ayının dondurucu bir sabahında Bradley Cooper'ın Pensilvanya'daki çiftlik evine bir palto ve bir kamerayla geldi.

“Hadi bir yürüyüşe çıkalım” diye öneride bulunan nazik Bay Cooper, Bay Nachtwey'i 33 dönümlük arazisinde buzla kaplı bir dereye ulaşana kadar gezdirdi.

Bay Cooper, soğuk dalışlar yaparak (kendisini dakikalarca buz gibi suya daldırarak) farkındalık egzersizi yaptığını açıkladıktan sonra siyah külotunu çıkardı ve suya daldı, sırt üstü döndü ve gözlerini kapattı.

Bay Nachtwey, New Hampshire'daki evinden yakın zamanda yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Fotoğrafı çekmek için 30 saniyem olduğunu sanıyordum” dedi. “Ama orada en az on dakika kaldı.”

Haber Magazine'in bu ayki Great Performers sayısının kapağında yer alan Bay Cooper'ın ortaya çıkan fotoğrafı, bu ödül sezonunun en ateşli aktörlerinin 12 portresinden biri. Bay Nachtwey, görüntüleri Ocak ayında Los Angeles, New York, Pensilvanya ve Atlanta'da üç haftalık bir süre boyunca çekti.

Bunlar arasında: Kendi kamerasını sokak güvercinlerine doğrultan Mark Ruffalo, en sevdiği antika mağazasında kedilerin olduğu bir kanepeye kıvrılmış Paul Giamatti ve Manhattan'ın buharlı sokaklarında dolaşan Emma Stone.

Bay Nachtwey, ilk bakışta bu iş için tuhaf bir seçim gibi göründüğünü kabul etti. Son elli yılda dünya çapında pek çok silahlı çatışmayı fotoğrafladı ve geçen aydan önce hiç bir ünlünün fotoğrafını çekmemişti.

Görevle ilgili olarak “Bu benim için gerçek bir meydan okuma gibi göründü ve ilk başta bunu tam olarak anlamadım” dedi. “Ama sonra bunu bir meydan okuma olarak gördüm: Bu oyuncuların zanaatlarına olan bağlılıklarını görsel olarak nasıl temsil edebilirim?”

Bu haftaki ayrı telefon görüşmelerinde Bay Nachtwey ve derginin fotoğraf direktörü Kathy Ryan, fotoğraf portföyünün iki aydan biraz daha uzun bir sürede nasıl oluşturulduğunu ve oyuncuları vahşi doğada fotoğraflamanın zorluklarını paylaştılar. Bunlar derslerden düzenlenmiş alıntılardır.

Bayan Ryan, bu portrelerle amacınız neydi?

KATHY RYAN
Oyuncuların sürekli fotoğrafları çekildiği için dikkat çekecek farklı bir şey yapmak istedik. Alışılmışın dışında bir yaklaşım benimsemek istedik; stüdyoda fotoğraf çekmek yerine belgesel rotasına gidelim. Jim tarihin en büyük savaş fotoğrafçılarından biridir. Onun ayırt edici bir gözü vardır ve güzellikleri görür. Ama Jim'i görevlendirdiğimde onun oyuncularda farklı bir şeyler arayacağını da düşündüm.

Bay Nachtwey, sizi projeyi üstlenmeye ikna eden neydi?

JAMES NACHTWEY
Ünlü ya da şöhretle ilgilenmiyorum ama oyuncuları bağ kurabileceğim ve keşfetmek istediğim sanatçılar olarak görüyorum. Oyuncuların günlük yaşamlarında sanatlarını güçlendirmek için yaptıkları şeyleri keşfetmenin ilginç olacağını düşündüm.

RYAN Her ne kadar 50 yılı aşkın bir süredir çalışmaları olan ünlü bir savaş fotoğrafçısı olsa da, bazı açılardan bu tür fotoğrafçılığı ilk kez yapıyordu ve bunu yapmak istemesine saygı duyuyordum.

Portreleri için özellikle güçlü bir vizyona sahip aktörler var mıydı?

GECEWEY
Aunjanue Ellis-Taylor ruhani bir şeyler yapmak istedi ve derginin fotoğraf editörü David Carthas'a kiliseye gitmekten hoşlandığını söyledi. Dua edebileceğini, meditasyon yapabileceğini, müjdeyi okuyabileceğini ya da resim yapacak bir şeyler yapabileceğini düşündük. Ancak hayattaki mücadelelerini ifade edecek bir portre istediği açıktı.

Geçmişte yaşanan bir şeyin fotoğrafını çekmenin mümkün olmadığını söylediğimde bunu yüz ifadeleriyle, vücut diliyle, giydiği kıyafetlerle yapacağını söyledi. Ondan sorumluluğu üstlenmesini istedim. Kendi kendine sessizce müjde müziği söylemeye başladı ve bir noktada ağlamaya başladı. Gerçek bir duygu anıydı ve onu yakalamayı başardım.

Mark Ruffalo'nun Metropolitan Sanat Müzesi'nde bir Yunan heykelini incelediği fotoğraf hakkında bana daha fazla bilgi verin.

GECEWEY
Kendisi bir heykeltıraş ve oldukça iyi bir heykeltıraş olduğundan Met'e gidip Yunan heykel sanatı üzerine çalışmak istiyordu ki bunu da sık sık yapıyor. Bir Afrodit heykelini inceledikten sonra heykeltıraşların kullandığı farklı tekniklerden bahsetti. Daha iyi görebilmek için gözlüğünü düzelttiği anı yakaladım.

En büyük zorluğunuz neydi?

GECEWEY
Bu, kamera için en iyi konumu, gerçek bir anı yakalamak için gereken doğru açıyı, doğru mesafeyi, doğru ölçeği ve doğru oranları bulmakla ilgiliydi. Oyuncuların fotoğraflarını çektim ama oyunculuk yapmıyorlardı; Günlük yaşamlarında normalde yaptıkları şeylerle meşgullerdi. Gerçek bir anı yakalamak bana kalmıştı.

Görevden ne aldınız?

GECEWEY
Bu deneyime onların aktör olarak hünerlerini ve insan olarak kim olduklarını gerçekten takdir ederek girdim.

RYAN İnsanlarla çok hızlı bir bağ kurdu ve bu, dünya çapında çekim yaptığı yıllar boyunca geliştirdiği bir şey. Normalde açıklayacaklarından biraz daha mahrem bir şeyi görmesine izin verdiler.