Sonny Angel Dolls’ta teselli bulun

canvade

Yeni Üye
Geçen Pazar, aşağı Manhattan’daki Washington Square Park’ta yaklaşık 150 kişi Sonny Angels olarak bilinen oyuncak bebekleri almak, satmak, takas etmek ve onlara yaltaklanmak için toplandı.

Katılımcılar -çoğunlukla 20’li yaşlarında ve çoğu kadın- bebekleri Japon doları mağazası Daiso’dan şeffaf plastik torbalarda taşıdılar ya da başkalarının hayranlık duyması ve pazarlık yapması için battaniyelerin üzerine serdiler. En az bir meraklı, şapka olarak bok choi giyen bir oyuncak bebek arıyor.

Sonny Angel, 20’li yaşların ortalarında yetişkinliğin stresiyle başa çıkan çalışan kadınlara küçük bir arkadaş olarak hizmet etmeyi amaçlayan 2 yaşındaki kurgusal bir melektir. Karaktere “Sonny” takma adını veren Japon oyuncak tasarımcısı Toru Soeya tarafından yaratıldı.

Her bebeğin melek kanatları ve renkli bir şapkası vardır. Bazıları tam kıyafet giyer, ancak çoğu donsuzdur ve bir Kewpie bebeğine çarpıcı bir benzerlik taşır. En popüler Sonny Angel boyutu, üç inçten biraz daha kısa ve maliyeti yaklaşık 10 dolar. Bebekler, hayvanları, sebzeleri, meyveleri ve çiçekleri içeren temalı koleksiyonlarda ayrı ayrı satılıyor.

Sonny Angel bebekleri 2005’ten beri piyasada ama son zamanlarda giderek daha popüler hale geldi. #sonnyangel, TikTok’ta 95 milyondan fazla görüntülendi. Bella Hadid, bu yılın başlarında Instagram hesabında bir Sonny Angels duvarının fotoğrafını paylaşmıştı.

Sonny Angel ABD sözcüsü Jackie Bonheim, “Toplantıları görüyorsunuz, hayran sanatını görüyorsunuz, pasta yaptıklarını görüyorsunuz.”

Manhattan’daki çocuk giyim butiği An.mé’nin sahibi Melissa Scott, mağazanın bu yıl şimdiden geçen yıldan daha fazla oyuncak bebek sattığını söyledi.

Pazar günkü etkinlik, yaklaşık altı ay önce TikTok aracılığıyla tanışan 24 yaşındaki Yunuen Cho ve 20 yaşındaki Erika Saito tarafından düzenlenen üçüncü Sonny Angel buluşmasıydı. Aralık ayındaki ilk toplantılarında yaklaşık 10 katılımcı vardı. Bir sonraki, Şubat ayında, yaklaşık 20 tane vardı.

Hayranların söylediğine göre cazibe, kısmen geçici heves toplama, kısmen dopamin isabeti ve kısmen de altkültürel göstergeler. Bir New York Üniversitesi öğrencisi, yeni Sonny Angel kutularını açmadan önce birkaç gün nikotinsiz geçene kadar bekleyerek elektronik sigarayı başarıyla bıraktığını söyledi. Bir diğeri, bebekleri satın alarak öğrendiği için kendini ödüllendirdiğini söyledi.

20 yaşındaki Judy Gao, Pekin’de büyüdü ve NYU’ya katılmak için New York’a taşındı. “New York’a taşındığımda, sanki Covid salgını, Asya nefret suçları yaşıyor gibiydik – çok çılgınca ve bunaltıcıydı” dedi.

Sonny Angels’a olan sevgisini paylaşan arkadaşlar bulmak Bayan Gao için bir rahatlıktı. “İçimdeki çocuğu iyileştiriyor” dedi.

Bayan Cho, yetersiz olarak tanımladığı bir hukuk firmasında çalışırken meslektaşlarıyla birlikte Sonny Angel oyuncak bebeklerini toplamaya başladı. TikTok’ta Sonny Angel alışveriş gezilerini belgelemeye başladı.

Bayan Cho, önceki Sonny Angel toplantısından yüklediği bir TikTok videosunda, katılımcıların New York City’deki bir parkta oyuncak bebeklerini açarken çekilmiş görüntülerini paylaştı.

Bayan Cho videoda “Birbirimiz için gülüyoruz, birbirimiz için ağlıyoruz, birbirimiz için tezahürat yapıyoruz” dedi. “Kelimenin tam anlamıyla bunun için yaşıyoruz. Bunun hayatımızda bir önemi olmadığını da biliyoruz ama belli ki hayatımızda önemi var.”

Pazar günkü toplantıda, bazı katılımcılar özel veya nadir oyuncak bebekler arıyorlardı. Birçoğu, Sonny Angel kutularına ara sıra bonus öğe olarak dahil edilen fare benzeri bir karakter olan “Robby” karakterlerini bulmak istedi.

Moda endüstrisinde çalışan 33 yaşındaki Keke Sanders, sonunda bir Sonny Angel karpuz bebeğinin izini sürmüştü. “Karpuz yemeyi sevmiyorum ama karpuzların görünüşünü seviyorum ve sonunda bugün bir karpuz aldım” dedi.

Saat 17:00 civarında toplantı An.mé butiğinde özel bir partiye dönüştü. İçeride, ortak sahibi Bayan Scott, bir kısmını uyarladığı kendi koleksiyonunu sergiliyor. Oyuncak bebeklerin çıplaklığından hoşlanmayan oğlunu yatıştırmak için birinin üzerine pantolon boyadı.

Bayan Scott, “‘Çıplak olamazsın!’ dedi” dedi. “Çünkü o 12 yaşında, biliyor musun?”

Bazı yetişkinler de çıplaklıktan rahatsız oluyor. Hadid’in Sonny Angel fotoğrafına yanıt olarak bir Instagram kullanıcısı, “Bence çıplak çocuklara benzeyen fotoğraflar yayınlamayı bırakmalıyız.”

Sonny Angel ABD sözcüsü Bayan Bonheim, insanların Sonny Angel’ın bir melek olduğunu anladığına inandığını söyledi. “Bazıları bundan hoşlanmayabilir, ama rahatsız olan insanların çok az olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Butikte birçok yeni Sonny Angel kutusu duvardan koptu ve onları satın almak için sıraya girdi. Bir müşteri özellikle gıpta ile bakılan bir bebeğin paketini açtığında (karton ambalajın içinde hangi bebeklerin olduğu yazmıyordu), vızıldayan bir sohbet düzenli olarak tezahüratlar ve alkışlarla noktalanırdı.

18 yaşındaki August Huey, aradığı pembe tavşan bebeği buldu. Tavşan kulaklı saç bandını işaret ederek, “Açıkçası bugün tavşanlara bayılıyorum,” dedi.

Diğerleri bunu şansa bırakmaktan memnun değildi. 20 yaşındaki bir öğrenci olan Domenica Arrunategui, paket üstüne paket sallarken, “Bir Robby’ye karar vermeye çalışıyorum,” dedi. “İki ses olup olmadığını duymaya çalışıyorum.”

24 yaşındaki Saint Luv sırada beklerken, kafası sakızlı ayılarla süslenmiş bir oyuncak bebek çıkardı. Kıymetli bebeğine gülümseyerek, “Bana beni hatırlatıyor,” dedi. “Sadece renkli bir çocuk.”