Süpermodel Linda Evangelista beş yılda iki kez meme kanserine yakalandı

canvade

Yeni Üye
1990’lı yıllarda şöhrete kavuşan süpermodel Linda Evangelista, bir röportajında beş yılda iki kez meme kanserinden kurtulduğunu açıkladı.

Model, Salı günü The Wall Street Journal Magazine’de yayınlanan bir röportajda teşhislerini ve birçok sağlık sorununu ayrıntılı olarak anlattı.

58 yaşındaki Bayan Evangelista, teşhisin ilk kez 2018 yılında yıllık mamografiden sonra konduğunu söyledi. Dergi, kanseri hakkında ilk kez kamuoyuna konuştuğunu belirtti.

Bayan Evangelista Salı günü yoruma hemen yanıt vermedi.

Teşhise yanıt olarak, “iyi olduğuma ve hayata hazır olduğuma inanarak iki taraflı mastektomi yaptırmaya karar verdiğini söyledi. Meme kanseri beni öldürmeyecekti.”

Ancak dört yıl sonra, 2022’de, kanserin bu kez göğüs kasında geri döndüğünü öğrendi.

Cerrahına “Göğsüme bir delik açın” dediğini hatırladı.

“Güzel görünmesini istemiyorum. kazmanı istiyorum Doktorlarına “İşiniz bittiğinde göğsümde bir delik görmek istiyorum” demişti. “Beni anlıyor musun? Bundan ölmüyorum.”

İkinci bir cerrahi prosedürden sonra Bayan Evangelista, kanserin takibinden sorumlu onkoloğuna göre röportajda mevcut prognozunun “iyi” olduğunu belirtti.

Ancak doktorunun ona “korkunç bir onkotip puanı” verdiğini, bu sayının kanserin geri gelme riskini temsil ettiğini söyledi.

Yine de belirsizliğin günlerini daha değerli hale getirdiğini söyledi.

“Bir ayağımın mezarda olduğunu biliyorum ama kutlama havasındayım” dedi.

Son yıllarda Bayan Evangelista’nın tek sağlık sorunu meme kanseri teşhisleri değildi.

İki yıl önce, bir Instagram gönderisinde, bir “yağ dondurma” işlemi olan CoolSculpting’in yan etkilerinin, paradoksal yağ hiperplazisi geliştirdiği için kendisini “kalıcı olarak deforme” ve “acımasız bir şekilde şekilsiz” bıraktığını açıklamıştı. Tedavi alanlarında sert doku kitleleri oluşur.

Bu durumun, “artık kendime benzememeye başladıktan” sonra depresyona girmesine ve içine kapanmasına neden olduğunu söyledi.

Daha sonra davanın arkasındaki şirket olan Zeltiq Aesthetics’e 50 milyon dolarlık dava açtı ve Temmuz 2022’de açıklanmayan bir miktara razı oldu.

Bayan Evangelista, 1990’larda dünyanın en iyi beş süpermodeli arasındaydı ve CoolSculpting prosedürleri ve yan etkilerinden bu yana çalışmaya devam etti ve yeniden ilgi odağı olmaya başladı. Röportaj, Bayan Evangelista’nın uzun süredir birlikte çalıştığı moda fotoğrafçısı Steven Meisel’in fotoğraflarından oluşan bir kitabın bu ay piyasaya sürülmesini amaçlayan tanıtım çabasının bir parçasıydı.

2022’de İngiliz Vogue dergisinin kapağında yer aldı ve 20 Eylül’den itibaren The Super Models adlı yeni bir Apple TV+ belgeselinde başrol oynayacak. Proje onu Christy Turlington, Naomi Campbell ve Cindy Crawford gibi 90’ların diğer süper modelleriyle eşleştirecek. 1990 yılında bu dört kadın George Michael’ın “Freedom!” ’90” adlı videosunda şarkı sözlerine seslendiler.