Suzanne Wong ve Lydia Winters saat koleksiyonculuğunu tartışıyor

canvade

Yeni Üye
WONG Süper kahraman pelerinine gelince, sana tamamen katılıyorum. Richard Mille gibi bir saati entelektüel olarak takdir edebileceğim bir zaman vardı, ancak bazı insanların neden ona bu kadar takıntılı olduğunu anlamadım. Ta ki bir tane takıp, evet, şimdi bir balerinim diye düşünene kadar. Ve insanlar ilk başta saatlerle ilgilenen bir kadın olduğunuz için biraz şaşırdıkları için, senaryoyu tersine çevirme ve insanlara saat koleksiyoncusu olmanın ne demek olduğunu düşündürme hissinden zevk aldığımızı düşünüyorum.

Kendini bir koleksiyoncu olarak görüyor musun, Suzanne?

WONG
Kendime koleksiyoncu diyebilir miyim bilmiyorum. Odaları saat dolu olan ve neleri olduğunu bilmeyen koleksiyonerler tanıyorum. Neye sahip olduğumu biliyorum

KIŞ Bariyer koymayın. Birden fazla saatiniz mi var? Sonra saat topluyorsunuz.

WONG Herkesin birden fazla ayakkabısı vardır ama onlar ayakkabı koleksiyoncusu değildir. Ama tamam, biliyor musun? Bir saat koleksiyoncusu olduğumu söyleyeceğim çünkü aslında sahip olduğum şeyleri iyileştirmeyi düşünüyorum. Kendinizi bir koleksiyoncu olarak tanımlıyorsanız, bu bir niyetin göstergesidir. Demek ki bir açıklama yapıyorsun.

KIŞ Oyun konusunda aynı şeyi hissettim çünkü başlangıçta çok fazla oyun oynamadım ve biri bana oyuncu olup olmadığımı sorarsa hayır derdim çünkü bir çeşit bar vardı. Ve barı kim yapar? Bunları ben mi seçiyorum ve onları güvende tutuyor muyum ve her gün mü seçiyorum? Şu sözlerle kapalı olmaktansa açık olmak daha iyidir: “Nadir saatler toplamadığınız sürece koleksiyoner değilsiniz.” Bütün bunlar diğer insanların topluluğa katılmasına engel olur.

Bir saat programına gittin mi, Lydia?

KIŞ
Bu yıl Watches and Wonders’a gitmeyi gerçekten çok istiyordum ama kesinlikle gelecek yıl. Birkaç toplantıya gittim. Complecto’nun bir toplantısı olduğu sırada New York’taydım. Complecto, daha fazla kadını ve beyaz olmayan insanı saatler konusunda heyecanlandırmakla ilgilidir. Deneyimlediğim bir izleme toplantısının en iyi versiyonu, çok çeşitli bir grup olduğu için ilk toplantımdı.

Bu etkinlikteyken kimse bana partnerimle orada olup olmadığımı sormadı. Kimse bilgi seviyemin düşük olduğunu düşünmedi. Ve herkes herkesin saatinden memnundu. Açıklık, açıklığı teşvik eder ve çeşitlilik, çeşitliliği ve temsili artırır. Bu iğneyi ne kadar çok hareket ettirirseniz, o kadar çok insan katılmaktan hoşlanır. Watch Femme topluluğundaysanız, en temel soruyu sorabilirsiniz ve kimse “Aman Tanrım, yay çubuğunun ne olduğunu bilmiyorsunuz?”