Terapistim onu cinsel bir rüya gördükten sonra serbest bıraktı

canvade

Yeni Üye
PTB'ler, depresyon, kaygı ve evlilik yedek bir gaziyim. Emektar İşleri Bakanlığı bana bir terapist için para ödedi. Son seansımda terapistime cinsel bir rüya gördüğümü bildirdim. Rüya hakkında ayrıntıları paylaşmadım ve onlara aşık olduğumu söylemedim veya önermedim. (Yapmıyorum.)

Terapistim beni havaya uçurdu ve bunu bir terapiste getirmemeleri gerektiğini söyledi. Ertesi gün olay hakkında çok kötü hissettim, terapiste SMS gönderdim ve özür diledim. Ona utandığımı ve asla böyle bir şeyi paylaşmayacağımı söyledim. Cevap vermedi.

İki gün sonra, terapistimin terapiyi benimle bitirdiğini söyleyen resepsiyonistinden bir telefon aldım.

Kayıt için terapist bana bir konunun hariç tutulduğunu asla söylemedi. Aslında, terapinin ele almak istediğim tüm sorunları paylaşmak için güvenli bir yer olduğunu söyledi. Ona sorduğumu hatırlıyorum: “Sana bir şey söyleyebilirim?” Ve dedi ki, “Evet, her şey.”

Kendimi karışık ve terk edilmiş hissediyorum. Bir şeyi paylaşabileceğim ve yargılanamadığım tek kişiydi. Aktif hizmette yaptığımız veya yapmadığımız korkunç bir şeyi paylaştığımızda kaç veteriner hekim hissettiriyor. Bir terapiste bir daha güveneceğimi sanmıyorum.

Kendimi kaybolmuş, yalnız ve incinmiş hissediyorum. Talimatlar sunabilir misin?

Terapistten:

Bunun sana olduğu için çok üzgünüm çünkü kesinlikle yanlış bir şey yapmadın. Bunun yerine, terapistinin suistimalini derinden rahatsız edici bir durumda bıraktı. Bir terapist gerçekten güvenli bir alan yaratmalıdır ve terapistlerinize olan güven kırılırsa yıkıcıdır. Yaşadığınız şey – özellikle bu kadar lezzetli bir şey paylaştıktan sonra – sadece incitici değil, aynı zamanda istikrarsızlaştırılmıştır.

Terapide bir rüya – terapistiniz olsa ve cinsel olsa bile – ve terapistin bu konuşmalara beceri, şefkat ve profesyonellik ile getireceğiniz her şeyi alacağına güvenme hakkına sahipsiniz. Bu ihlalde nasıl gezinebileceğimi önermeden önce, bu açıklamanın nasıl ele alınması gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

İnsanlar terapiye gittiğinde, iki dinamik – iletim ve zıt ödeme tipik olarak oluşturulur. İletim, bir kişi olan hastaların terapistte yaşamlarında duygulara yol açtığında ortaya çıkar. Örneğin, bir aile üyesiyle sorunlu bir ilişkiniz varsa, sizin için bir müdahale önerirseniz, bu kontrol duygularını terapistinize aktardığınıza inandığınızda.

Bir terapist bir hastayı geçmiş bir romantik partneri veya aşk nesnesini hatırlattığında veya terapist tarafından daha önceki bir ihtiyaç karşılandığında bu duygular öfkeden ibadetten ve romantik veya erotik bulaşmaya meydana gelebilir: koşulsuz kabul, güvenli bir ortam, duygusal yakınlık veya duygu veya değerli veya korunan. Hayaller genellikle karmaşık duyguları işlemek için bilinçaltıdır ve terapist hastanın bu süreci altta yatan duygular hakkında bilgi edinmenin bir yolu olarak tanımlamasına yardımcı olursa, bulaşma çok yararlı olabilir.

Ama bir şey terapistinin bunu yapma yeteneğine sahip gibi görünüyor. Eğitimde, terapistler hasta üzerindeki kendi bulaşma duygularını tanımayı öğrenirler – muadili olarak bilinir. Hastası ona imkansız annesini hatırlatan bir terapist çaresiz hissedebilir ve bu hastalardan rahatsız olabilir. Ya da bir terapist, klinisyenin geçmişle (boşanma, alkollü ebeveynler) uğraştığı ve hastanın duygu ve deneyimlerini terapistten gizleyemediği benzer bir sorunla mücadele etmek zorunda olan bir hastayla yeniden düşünebilir.

Şanzımanda olduğu gibi, ters ödeme aydınlatılmalı ve işlenmelidir. İletim terapi seansında tartışılırken, terapistler, hastalarının bozulmasına yardımcı olmak için yaptıkları işten kaçınmak için diğer kliniklerden (veya kendi terapistlerinden) geri bildirim alarak zıt ödemelerini işlerler.

Terapide bir atasözümüz var: eğer histerik ise, tarihseldir. İnsanların yoğun tepkileri olduğunda, oyunda genellikle belirli bir hikaye vardır. Terapisti hayaline güçlü bir duygusal tepki incelemiş gibi görünüyor, ancak ona dayanan şeyleri yeterince değil. Hayalini hayali için sorunlu duygularını anlamak yerine bir konu haline getirdi. Bu şekilde, klinisyenler ve hastalar arasındaki ilişkinin kutsallığını tahmin ederek ihlal etti ve sonra onları acı çeken şeyleri bıraktı ve bu rahatsız edici deneyimi işleme ve kapatma veya süreklilik olmadan bırakmalarını engelledi.

Terapistinin aniden çekilmesi, birçok gaziyi, TSSB, depresyon, kaygı veya travma deneyimlerini yöneten korkuyu tam olarak yoğunlaştırdı: bu duyarlılık terk edilmeye yol açar.

Ancak bu deneyim, derinden acı verici olsa da, terapiyi bir bütün olarak bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Onlar yanlarında giden bir terapisti hak ediyorlar ve onlara yargılama veya terk etme korkusu olmadan yaşadıkları her şeyi işlemek için yer veren bir terapisti hak ediyorlar. Terapistlerinin eylemleri güvenlerinin temelini attı, ancak bence başka bir kliniğin doğru desteğiyle yeniden inşa edebilirler.

Başlangıçta deneyiminizi, eski terapistinizle durumla nasıl başa çıkabileceğiniz hakkındaki seçeneklerinizi tartışabilecek (örneğin, diğer hastaların benzer bir şeye katlanmak zorunda kalmaması için bir şikayette bulunarak) ve bunlara iyice kontrol edilen yeni bir terapiste transfer sağlayabilen seçeneklerinizi tartışabilir.

Tedavinin başlamasından önce bir danışma başvurusunda bulunarak iki ya da üç terapisti ve her birine size ne olduğunu ve size ne gibi etkileriniz olduğunu söyleyin – kendinizi ilk yerle iyileştirebilecek bir terapiste, ilk yerden ilk olarak, ilk yerden birinci yerden iyileşebileceğiniz bir terapiste, ilişkinizin kaybını aldattığınızı söyleyin. Birincisi. Her terapistin nasıl tepki verdiğini ve kiminle en rahat hissettiğinizi görün.

Sonuçta, yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum. Şu anda böyle hissettirse de, yaşadıklarının katmanlarını anlayan ve onları desteklemek için orada olacak insanlar var.

Terapiste sormak ister misiniz? Bir sorunuz varsa, Eigens therapist@Haber adresine bir yumurta postası gönderin. Bir soruşturma göndererek, okuyucularımızın sunum koşullarını kabul edersiniz. Bu sütun profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini değildir.