Therapy-Speak flörtü nasıl devraldı?

canvade

Yeni Üye
Bayan Chavis’e göre insanlar, insanların, özellikle de kadınların olası manipülasyon belirtilerini nasıl tespit edeceklerine dair ipuçları paylaştığı sosyal medyadan öğrendikleri dili tekrarlıyor. Bazen bunlar gerçek terapistlerden gelir; Genellikle tavsiye, ön kamerası olan biri tarafından verilir.

doktor Louis’deki Washington Üniversitesi’nde bir psikiyatrist ve Amerikan Psikiyatri Birliği İletişim Konseyi üyesi olan Jessi Gold, psikolojik dilin günlük konuşmaları işgal etmesine şaşırmadı. “Bir bakıma, insanların terimleri bir klinisyenin kullandığı şekilde kullandığı durum her zaman olmuştur” dedi. Genel olarak akıl hastalığı hakkında konuşmak, kaygı ve depresyon gibi durumları damgalamaya yardımcı olabilir, dedi ve yeni bir partnerle savunmasız olmak iyi olabilir.

Bununla birlikte, bir terapi terimini TikTok videosu veya meme aracılığıyla öğrenmenin açık dezavantajları vardır, yani meslekten olmayan insanlar onu yanlış anlayabilir. Özellikle, “travmaya bağlı” terimi, ortak mücadeleler yoluyla biriyle bağ kurmak anlamına gelir; Terimin klinik tanımı, belirli bir kötüye kullanım modelini ifade eder.

Bu dil aynı zamanda birini yazmak için uygun bir bahane olabilir. Montreal’de 29 yaşındaki bir sanat yönetmeni olan Edward Nyamenkum, “İnsanlara genellikle avantaj sağladığını görüyorum” dedi. “İnsanlara, onlara bir şans vermeden, ‘Sen açıkça zehirlisin’ gibi hayaletler söylemek kendilerini iyi hissettiriyor.”

Ve insanlar bu kelimeleri kötüye kullandıklarında ve “gaslighting” gibi daha ağır bir terimi, flörtle birlikte gelen daha sıradan, günlük kargaşayı tanımlamak için kullandıklarında, gerçekten tacize uğrayanların sesi daha az çıkıyor, Dr. Bandinelli. Kendi deyimiyle bu “teşhis dilinin patlaması”, modern tarihlemeye eşlik eden genellikle karmaşık ve belirli bilmeceler için bir battaniye, basit bir dil sağlar.

“Sözde bilimsel jargon kullanmanın bir şekilde argümanımızı güçlendirdiği hissi var” dedi Dr. Bandinelli. Birisi aptal gibi davrandığında, bunun yalnızca bir kişinin görüşü olabileceğini söyledi. “Ama eğer bana gaz veriyorsan” veya “Beni bombalamayı seviyorsan”, o zaman bu objektiftir” dedi.