TikTok kullanıcıları Omegle’ın kapanmasının yasını tutuyor

canvade

Yeni Üye
Romain Degrave, Omegle’ı ilk kez üç yıl önce henüz lisedeyken keşfetti. 2009 yılında kurulduğundan bu yana, anonim görüntülü sohbet oturumları için yabancıları rastgele eşleştiren çevrimiçi hizmet, dünya çapındaki kullanıcıları keşif, merak, kültürler arası alışveriş ve siyasi tartışma anları için birbirine bağladı.

Omegle’ın çekiciliği, rastgele olmasıydı: Bir düğmeye basarak, kendi evinizin rahatlığında ve güvenliğindeyken, istediğiniz zaman tamamen yabancı biriyle bağlantı kurabilir ve – gerçek dünyadaki bir konuşmanın aksine – sohbet edebilirsiniz. Bu karşılaşmayı sıkıcı, nahoş ya da garip hale gelir gelmez sona erdirme seçeneği herhangi bir zamanda. Omegle’da yeni bir en iyi arkadaşla, hayatınızın aşkıyla ya da yanlış kanılarınıza ve varsayımlarınıza etkili bir şekilde meydan okuyabilecek yetenekli bir tartışmacıyla tanışabilirsiniz.

Ne yazık ki, bu rastgeleleştirme, kullanıcıların daha tehlikeli insanlarla, hatta cinsel tacizcilerle de ilişkilendirilebileceği anlamına geliyordu; bu, dünyadaki tüm içerik moderatörlerinin kullanıcıları tamamen ortadan kaldırmayı veya korumayı başaramadığı bir belaydı.

Omegle’nin Vermonter’lı sahibi Leif K-Brooks’un yaklaşık 15 yıllık operasyonun ardından Perşembe günü aniden hizmeti kapatmaya karar vermesinin nedenlerinden biri de bu. Omegle’ı 18 yaşında kuran Bay K-Brooks, veda mektubunda, hizmetin suç faaliyetleri için bir sığınak haline geldiğini kabul etti, ancak aynı zamanda internetin günümüzün zehirli gidişatı olduğunu söylediği şeyi durdurmak için silah çağrısında bulundu.

“Eğer gidişat yakında dönmezse, aşık olduğum İnternet artık var olmayabilir ve onun yerine televizyonun güçlendirilmiş versiyonuna benzer bir şey gelebilir; öncelikle pasif tüketime odaklanan ve çok daha az fırsat sunan bir şey. aktif tüketim için Bay K-Brooks, “Katılım ve gerçek insani bağlantı” diye yazdı. Bay K-Brooks yorum talebine yanıt vermedi.

Fransa’nın Montpelier şehrinde yaşayan 21 yaşındaki içerik yaratıcısı Bay Degrave için Omegle’nin aniden kapanması, yalnızca çevrimiçi ortamda geçirdiği zamanın türü ve kalitesi açısından değil, aynı zamanda geçim kaynağı açısından da bir darbe oldu. Bay Degrave, yabancılarla olan büyüleyici, komik ve garip etkileşimlerini Omegle’da filme alıp bunları barındırma hizmetinde yayınlayarak ve çok sayıda görüntüleme aldıkları TikTok için doğaçlama içerik yaratıyor. Onun sözde imza hareketi, diğer kullanıcılarla flört etmek için Fransız karizmasını (veya çocukların dediği gibi “rizz”) kullanmayı içeriyor. Bu videolardan 300’den fazlasını oluşturdu ve bu videolar ona neredeyse 265.000 takipçi kazandırdı.

İster komik, ister şok edici, ister skandal olsun; Omegle alışverişleri TikTok’ta günlük yaşamın bir parçasıdır. (İkisi de kadın gibi giyinmiş iki erkeğin rastgele bir araya getirildiği ve “kız sesleri” şarkısını söylemek için birbirlerine meydan okuduğu bu film, erken viral bir hit oldu ve #omegle’ın en ünlü filmlerinden biri oldu. tür.) TikTok’taki Der Hashtag #omegle’nin 11,5 milyardan fazla görüntülemesi var ve özellikle, ne kadar nadir olursa olsun, hiçbir şeyden haberi olmayan yabancıları kendi dillerini konuşma becerisiyle şaşırtarak videolar oluşturan Ryan Hale gibi çok dilli kişiler arasında popüler.

Bay Degrave veya TikTok’ta 3 milyondan fazla takipçisi olan Slow Sush olarak bilinen yaratıcı gibi kullanıcılar, neredeyse tamamen Omegle içeriklerine dayalı olarak büyük bir takipçi kitlesine sahip.

Eylül ayında Bay Degrave, TikTok’ta Omegle içeriği oluşturmayı tam zamanlı işi haline getirdi. Artık o ve diğer Omegle içerik oluşturucuları, yabancılarla anonim olarak bağlantı kurmaya devam etmelerine olanak tanıyacak başka bir platform arıyorlar.

Bay Degrave, “Bundan sonra ne yapacağımı bilmek oldukça zor” dedi. “İlk başta şok oldum. Tamamen rastgeleydi. Dün gece Omegle’da kayıt yapıyordum ve birkaç saat sonra kapandı. Şimdi ne yapacağımı tanımlamaya çalışıyorum ama bunu bilmek oldukça zor. Hala aynı içeriği doğaçlamayla ilgili yapmak istiyorum ama gerçekten bilmiyorum.

Bay Degrave, başka bir rastgele görüntülü sohbet aracı olan OmeTV’nin potansiyel olarak boşluğu doldurmaya yardımcı olabileceğini, ancak Omegle ile aynı topluluğa ve atmosfere sahip olmadığını söyledi. OmeTV de anonim değildir ve kullanıcıların Facebook veya bir Rus sosyal medya platformu olan VK kimlik bilgileriyle giriş yapmalarını gerektirir.

Bay Degrave, “Omegle’da birkaç saat süren uzun görüşmeler yapabiliyorum ve diğer uygulamaların bu özelliği yok” dedi. “Omegle’da pek çok güzel anım var. Eski sevgilimle orada tanıştım. Ayrıca en iyi arkadaşlarımdan biriyle tanıştım. Kariyerime başladım. Omegle bana birçok şey kazandırdı.”