Turgay Altay: 2-0 üzere net bir skorla galip geldik

Dogus

Aktif Üye
Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında Manisa Futbol Kulübü, alanında karşılaştığı Samsunspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın akabinde iki kadro teknik yöneticileri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Manisa FK Teknik Yöneticisi Turgay Altay, oyuncu, teknik takım ve taraftarlara teşekkür ederek, “Maçın başından sonuna kadar harikulade bir gayretle oyunu istedik ve kazanmasını bildik. Taraftarlarımıza da bu sıcak havada bizi maçın başından sonuna kadar destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Şampiyonluk yolunda iki kadronun maçı üzereydi. Oyun olarak maçın başından sonuna kadar üstün olduğumuzu düşünüyorum. Oynanması gerektiği üzere oynadık ve maçı kazandık. Oyuncularıma geçen hafta da söylemiştim. Bu maç bizim için başlangıç maçı olacak. Dönem başından beri söylüyorum. Bu grubun takım kalitesi bulunduğu yerle örtüşmüyordu. Bizim gayemiz da bulunduğumuz yere adım adım devam etmek, bir seri yakalamak. Umarım bu başlangıç serisi olur. Dönemin kalan maçlarında öncellikle play-offa girmek daha sonrasında da orada yapılması gerekeni yapmak istiyoruz. Sonuna kadar savaşacağız” formunda konuştu.

“2-0 üzere net bir skorla galip geldik”

Bu karşılaşma ile lige bir daha başladıklarını söyleyen Altay, “Bence ligin en dominant ve uygun oynayan ekiplerinden bir tanesiyiz. Kaybettiğimiz maçlar epeyce rahat kazanabileceğimiz maçlardı. Bugünkü maçın birinci yarısında biz oynamak için alana çıktı, rakip de durdurmak için alandaydı. Bunu da kısmen yapabildiler. bu biçimde maçlarda bulduğunuz konumları gole çevirmek zorundasınız. Bunu da başardık. daha sonrasında da ben Samsunspor’un konumun olduğunu düşünmüyorum. Kusursuz bir savunma anlayışıyla oynadık. Kazanacak oyunu oynadık. Tahminen eski oyunlarımızla kıyasladığımızda bir modül oyun kalitemizin haricindeydık ancak rakibimiz de sert bir kadro, ferdî oyuncu kalitesi yüksek bir ekipti. Bizim ilişki noktasındaki oyuncularımızı epeyce düzgün kapatmışlardı. O yüzden durum bulmakta kuvvetlik çekiyorduk. bu biçimde maçlarda aslına bakarsan o anı yakaladığınızda atmak zorundasınızdır. daha sonrasında da şimdi fazlaca net bir durum vermedik. 2-0 net bir skorla galip geldik” açıklamasını yaptı.

İHA