Yakın bir arkadaşımın kocasından bizim sperm donörümüz olmasını nasıl isteyebilirim?

canvade

Yeni Üye
Eşim ve ben 30’lu yaşlarımızın başında olan ve yakında bebek sahibi olmayı planlayan kadınlarız. En iyi arkadaşlarımdan birinin çok yakışıklı bir kocası var. Bebeğimizi onun spermiyle doğurmak istediğimizden bahsetmiştim. Kabul etmiş görünüyordu – ama bunu bir şaka olarak yaptı. Bu konuyu yeniden ele almanın en iyi yolu nedir, ama bu sefer daha ciddi mi? Talebin gizli niteliği göz önüne alındığında, bizzat sormalı mıyız? Yoksa düzenleme yapmaları ve baskı olmadan yanıt vermeleri için zaman vermeleri için onlara e-posta mı göndermeliyiz?

SARA

Yanıp sönen sarı ışık! Seni ve karını yavaşlamaya davet ediyorum. Sırf yakışıklı olduğu ve etrafta takıldığı için yakın bir arkadaşınız ve kocasıyla ilişkinizi gerçekten karmaşık hale getirmek istiyor musunuz? Görünüşten (tartışmasız) daha önemli başka özelliklere sahip olduğunu farz etsek bile -zeka, sağlık veya muhteşem bir moda anlayışı- burada rahatlığı fazla vurguluyor gibisiniz.

Kocanın çocuğunuzun hayatında bir rol oynamasını isteyip istemediğinizi söylemiyorsunuz. Eğer öyleyse, biriyle konuşmadan önce karınla çözmen gereken birçok soru var. (İyi bir aile avukatı bu konuda yardımcı olabilir.) Ve biyolojik babanın dahil olmasını istemiyorsanız, neden yakın bir arkadaşınızın kocasını dahil edesiniz? İlişkileri hakkında hiçbir şey söylemeden onu çocuğu görme gibi garip bir duruma sokarlardı. Sağlık sorunları için taranan pek çok yakışıklı, isimsiz sperm bankası bağışçısı var.

Bu isteği benden daha az külfetli bulabilirsin. Devam etmeye karar verirseniz, çiftle yüz yüze görüşmek için randevu alın. (Evet, e-posta bu kadar hassas bir soru için çok uzakta.) Dikkate almaları gereken net bir öneride bulunun. Sorularını yanıtlamaya hazır olun, ancak onlara hemen bir yanıt beklemediğinizi söyleyin. Bu büyük bir soru ve siz tüm yönleriyle değerlendirene kadar bunu sormazdım.

Bir çocuğu büyütmek için bir gövde gerekir

İlk gençlik yıllarında iki çocuğun önünde bir uçakta oturuyordum. Uçuşun büyük bölümünde savaştılar ve koltuğumu tekmelemeye devam ettiler. Uçak indikten sonra biri koltuğuma o kadar sert tekme attı ki yıldızları gördüm! Ayağa kalktım ve yüksek sesle sordum, “Lütfen koltuğumu tekmelemeyi bırakır mısınız?” Oğlan cevap verdi, “Sadece dört beş kez tekmeledim.” Aile gidince, anne bana küstahça “Ol. Ol” dedi. Bir dahaki sefere kibar ol.” Kendimi ifade etmem yanlış mıydı?

YOLCU

Ben bir çocukken, bin yıl önce, hemen hemen her yetişkin yaramazlık yapan bir çocuğu disipline edebilirdi ve ebeveynlerimiz genellikle oyunu kurallarına göre oynamamızı beklerdi. Belki bu senin de tecrübendi. Yine de, bugün pek çok ebeveynin yabancıların çocuklarını düzeltmesine karşı çıktığını fark etmemiş olmana şaşırdım.

Bir dahaki sefere anne babayla daha erken konuşun: “Oğlunuz koltuğumu tekmeliyor. Lütfen ondan durmasını veya onunla yer değiştirmesini isteyebilir misiniz?” Durum daha iyi bitmeyebilir, ancak daha hızlı hareket ederseniz daha az üzülebilirsiniz. Ebeveyn çocuğunu kontrol edemiyorsa veya kontrol etmek istemiyorsa, uçuş görevlisinden sizi yeni bir koltuğa geçirmesini isteyin.

Clean Tray Club’ın yükselen üyesi

Annem 91 yaşında ve yalnız yaşıyor. Birkaç sevecen akraba düzenli olarak ona yiyecek getiriyor. Sorun şu: Çoğunu sevmiyor ve yemiyor – özellikle de bir akrabasının yanında getirdiklerini. Yiyecekleri ve bu akrabanın zamanını ve parasını boşa harcama düşüncesinden nefret ediyorum. Tepsilerinde annemin yiyeceği bazı şeyler var. Bence akrabamıza kibarca söylemeliyiz ama annem bunun kabalık olacağını düşünüyor. Düşünceler?

KIZ ÇOCUĞU

İşte benim düşüncem: Sevmediğimiz ev yapımı yiyeceklerden bir kereye mahsus bir hediye – bir tepsi lazanya veya kek – genellikle şefe tek kelime etmeden (teşekkür dışında) yönlendirilebilir. Bir arkadaş, komşu veya hizmet sağlayıcı bunu yapabilir.

Ancak burada sevdiğiniz kişi, annenizin bakım ekibinin bir parçası olmaya çalışıyor. Ona izin! Tepsiler için ona teşekkür edin, annenizin sevdiği şeyleri seçin ve akrabanıza annenizin başka bazı şeylerden zevk almadığını söyleyin. Aklı başında bir insanın üzüleceğini sanmıyorum. Yine de annene itaat et: o daha yaşlı ve beceriksiz değil. Sessiz kalmayı seçerse, belki bir inanç grubu veya yaşlılar merkezi aracılığıyla, istenmeyen yiyecekleri açlar için programlara bağışlaması için onu teşvik edin.

Aslında birlikte alınması amaçlanan bir köpek çantası

Köpeğimi koşuya çıkarıyorum. Biz gittikten kısa bir süre sonra işini yapıyor. Kakayı poşete koydum ama bizim mahallede çöp kutusu yok. Bu yüzden çantayı kaldırımda bıraktım ve eve giderken almak istiyorum. Ancak çoğu zaman çanta gitti! Komşularımdan birinin alması gerekiyor. Utanıyorum ama bunun hakkında bir konuşma başlatmak istemiyorum. Tavsiye?

KÖPEK ANNESİ

Bununla ilgili bir konuşma başlatın. Sorunu anlıyorum ama burada sessizlik kötü vatandaşlıktır. Çantaları kimin alacağını biliyorsanız, yardımsever komşunuza teşekkür edin. İçinde bulunduğunuz durumu ve onu eve giderken almaya kararlılığınızı açıklayın. Good Samaritan’ınızdan emin değilseniz, çantaların üzerine bir Post-it yapıştırın: “Bunu 30 dakika içinde alacağıma söz veriyorum.”

Zor durumunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, SocialQ@Haber adresine, Facebook’ta Philip Galanes’e veya @SocialQPhilip Twitter’dan.