Yaşadığı mücadeleleri geride bırakmayı umut eden Hayden Panettiere yeniden ekranlarda

canvade

Yeni Üye
LOS ANGELES – Hayden Panettiere her zaman hayatta kalan biri olmuştur.

2000’lerin başında, medyanın genç kadınların hayatlarını saplantılı bir şekilde eğlence yemi olarak gördüğü zaman, çocuk oyuncu rolünden sağ çıktı. 2010’larda, kendi doğum sonrası depresyonu ve madde bağımlılığı ile mücadelesini yansıtan bir rol olan popüler pembe dizi Nashville’de rol aldığı erken yetişkinlikten sağ çıktı; ve babası onun velayetini aldıktan sonra kızının Ukrayna’ya taşınmasıyla ilgili agresif tabloid haberlerinden sağ kurtuldu.

Son zamanlarda, 33 yaşındaki Bayan Panettiere, kederinden dolayı hayatta kalma moduna geri döndü. Kirby Reed karakterini yeniden canlandırdığı Scream VI’nın vizyona girmesinden yaklaşık üç hafta önce, kardeşi Jansen Rane Panettiere 28 yaşında öldü. Ailesi Şubat ayında yaptığı açıklamada, onun bir aktör ve gelecek vadeden bir sanatçı olduğunu ve kalp komplikasyonlarından öldüğünü söyledi.

Bayan Panettiere, filmin New York’taki basın turunu zorlamaya çalıştı, ancak 6 Mart’ta, erkek kardeşinin cenazesinden iki gün önce, yalnızca bir röportajdan geçebildi. Gala dışında performanslarının geri kalanını iptal etti.

Mart ayının sonlarında Los Angeles’taki apartman dairesinde bulutlu bir sabah, Bayan Panettiere hayatının son ayını düşündü. Ağabeyinin külleri bir şömine rafının üzerinde duruyordu ve onun karşısında Christian Siriano elbisesiyle bir portre için poz veriyordu. Ağabeyinin onun için yarattığı gizli kelimelerle dolu bir tuvalin önünde durdu.

“Her zaman oraya koymak isteyebileceği ya da istemeyebileceği bazı gizli mesajlar görüyorum” dedi. Bay Panettiere öldüğünde bunun üzerinde çalışıyordu. “Sanatı, onu en çok mutlu eden şey buydu,” dedi, sesi çatlamıştı.

Fotoğraf çekiminden sonra Bayan Panettiere, oturma odasındaki sarmal merdiveni tırmandı ve dairesinin çatı katındaki kadife kanepesinde bir battaniyenin altına kıvrıldı. Ailesi ayrılmadan önce evinin “tüm ailemin birlikte yaşadığı son yer” olduğunu söyledi.

New York’ta doğup büyüyen Bayan Panettiere, hayatının çoğunu halkın gözünde geçirdi. İlk ticari görünümünü 11 aylıkken aldı ve Remember the Titans ve Bring It On: All or Nothing gibi filmlerde ve Guiding Light ve Ally McBeal gibi TV şovlarında çocuk oyuncu oldu.

Her zaman çalışmasına rağmen, ailesinin ona baloya gidebileceği ve spor yapabileceği harika bir çocukluk verdiğini söyledi. “Çocukken gerçekten çok fazla zamanım olduğunu sanmıyorum” dedi. “O dönemleri özlerdim, bu yüzden genç bir kız olarak bir arkadaş çevresine geri dönmek ve ait olmak benim için kolay olmadı.”

Hollywood’daki yerini, özel güçlere sahip lise amigo kızı Heroes’daki Claire Bennet; Scream IV’te ilginç bir korku fanatiği olan Kirby; ve sorunlu bir taşra divası olan Juliette Barnes, “Nashville”de.

“Çığlık”ın dönüşü

Popüler korku fandomu serisi, Wes Craven’in orijinalinin başka bir devam filmi ile geri döndü.

Ama özel hayatında mücadele etti. 18 yaşındayken ailesi ayrıldı ve sekiz yıllık bir boşanma savaşının ortasında kaldı. Bir ebeveyni diğerine tercih etmesi gerektiğini hissettiği ve sonunda yalnız ya da 2009 ile 2018 yılları arasında çıktığı eski bir boksör olan Wladimir Klitschko ile kalacağını hissettiği zamanlar olduğunu söyledi.

Bayan Panettiere, “Elbette çocuklar her zaman ortada kalıyor” dedi. “Ama ailemle ilişkim şu anda iyi ve benim için daha da özel çünkü kardeşimi kaybettik.”

2014 yılında Nashville’de çalışırken bir kızı Kaya’yı (babası Bay Klitschko) doğurdu ve doğum sonrası depresyon yaşamaya başladı. Bayan Panettiere, kendi kendini tedavi etmek için alkole ve opioidlere yöneldiğini söyledi.

2015’te dördüncü sezonda depresyonu için bir tedavi tesisine gitmek üzere Nashville’den ayrıldı. 2018 yılında gösteri sona erdiğinde kızı, babası Bay Klitschko ile birlikte yaşamak için Ukrayna’ya taşındı. Bayan Panettiere, Kaya’yı olabildiğince sık gördüğünü söyledi (Kaya ve Bay Klitschko, geçen yıl savaş çıktığından beri açıklanmayan bir yerde yaşıyorlar).

Bayan Panettiere, gerçek hayattaki deneyimlerinin birçoğunun, travma yaratan dizinin senaryosuna yansıdığını söyledi. Ama onun hikayeleri hakkında yapabileceği fazla bir şey yoktu ve hayatının çoğunu, onun üzerinde iktidar sahibi olanların ona söylediklerini yaparak geçirmişti. “Bir şey benim için çok fazla olsa bile, bunu asla kabul etmem” dedi. “Her zaman onu mutlu etmekle ilgiliydi.”

Kariyerinin talepleri bedelini ödedi. “Gerçekten yaşadığım şeyi oynadıktan sonra eve gittiğimde, yapmak istediğim son şey bununla düzgün bir şekilde başa çıkmak ya da ne hissettiğim hakkında sağlıklı bir şekilde konuşmaktı” dedi. “Bu yüzden sağlıksız başa çıkma mekanizmalarına döndüm.”

Bu, arkadaşlarla kokteyl içmek, örtülerin altına saklanmak ve neredeyse her gün kendinize bir içki ısmarlamak anlamına geliyordu. Hayatının “aylak eller şeytanın atölyesidir” atasözüyle özetlenebileceğini söyledi.

Bayan Panettiere, bir bakıma, çalkantılı tavrının çocuk oyuncu olarak büyümeyi kaybettiği zamandan kaynaklandığını söyledi. “O kontrolü geri istedim” dedi. “Yapmamam gereken şeyleri yapmak istedim ve sadece kendimi bırakıp bir çocuk gibi davranmak istedim.”

Bayan Panettiere, aynada kendini göremediği bir noktaya geldiğini söyledi. “Gözlerim sarıydı” dedi ve doktorların karaciğerinin iflas ettiğini ve septik olduğunu söylediğini ekledi. O sırada 27 yaşındaydı ve titreyerek uyanırdı ve günü atlatmak için bir şişe alkole ihtiyaç duyardı. İçmekten kaçınmak için sık sık opioidlere geçtiğini söyledi.

2021’de Bayan Panettiere, sekiz aylığına bir tedavi merkezine döndü. Neredeyse iki yıldır ayık, şimdi peloton gezintileri ve organik yemekler için madde değiştiriyor ve derin bağımlılık günlerinden fotoğrafların çoğunu silmiş, biri hariç.

Neden? “Bana nasıl göründüğümü hatırlatmak için,” dedi. “O zamanlar iyi göründüğümü düşündüğüm gerçeği, benim için en korkutucu kısım.”

Bağımlılığının zirvesinde, yaklaşık dört yıl Brian Hickerson ile çıktı. 2021’de oyuncuyu yaralamaktan iki ağır suça itiraz etmedi ve hapis yattı. Bay Hickerson, görüşmemiz sırasında dairedeydi, etrafta dolaşıyor, süpürüyor ve yaşam alanlarındaki çemberden basketbol atıyordu.

Hem Bayan Panettiere hem de Bay Hickerson ayıldı ve daha sonra arkadaş olarak tekrar bir araya geldi. Fotoğraf çekimi sırasında Bayan Panettiere ona birkaç kez “bebeğim” dedi. Tekrar çıkıp çıkmadıkları sorulduğunda, ilişkilerini tanımlamakta tereddüt etti ama “Duygular var, evet” dedi.

Yaptığı şeyi tasvip etmediğini de sözlerine ekledi. Panettiere, tutuklanması ve hapis cezasına atıfta bulunarak, “Başına gelenleri hak ettiğini biliyor” dedi. İlişkilerinin “iyileşmeye giden bu yolda devam etmesine bağlı olduğunu” belirtti ve insanların onun hayatına geri dönmesine izin verdiğini nasıl algılayabileceklerinin farkında. “Yapmadım bunu hafifçe yap,” dedi.

Bayan Panettiere, Scream V’in yapım aşamasında olduğunu duyduğunda ekibi, onun filmde yer alıp alamayacağını öğrenmek için onunla iletişime geçti. Çok geçti ama Bayan Panettiere sonunda altıncı filmin baş yapımcılarından biri olan ve Scream IV’ü birlikte çektiği Kevin Williamson ile temasa geçti. Scream V yönetmenleri Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett, Bayan Panettiere’i film için geri getirmek istediler, ancak bir e-postada “karakterini bir kamera hücresine zorlayacağımızı hissettik” diye yazdılar. Bunun yerine, bir sonraki filmde daha tam teşekküllü bir rol için geri döndüler.

Panettiere Hanım repliklerini hatırlamakta güçlük çektiği için sete dönmekten biraz çekiniyordu. “Böyle şeyleri iki saniyede ezberlerdim,” diye tersledi. “Birdenbire bir şeyi ezberlemem saatlerimi aldı. O kas körelmiş gibiydi, bu yüzden korktum.

Bayan Panettiere’nin “Nashville”deki vokalinin hayranları, bir albüm yapma fikrinin aklından geçtiğini bilmekten mutlu olacak. “Bunu bir gün yapmayı ve gerçekten doğru yapmayı çok isterim” dedi. Bayan Panettiere ayrıca daha fazla komedi veya aksiyon rolleri üstlenmek istediğini söyledi.

Bayan Panettiere, gelecekteki başka bir Scream filminde bile görünebilir. Kirby rolünü ilk üstlendiğinde, bunu karakterinin kaderinin açık kalması ihtimaliyle yaptı. “Bıçaklandım ama öldüğümü hiç görmedin” dedi gülerek.