Yoko Ono hayranları 90. yaş günlerini 60’lar tarzı bir etkinlikle kutluyor

canvade

Yeni Üye
Sahneye yakın bir masada, eğlence düşkünleri karton etiketlere Bayan Ono’ya mesajlar yazdılar ve bir tarafında “Yoko Ono için Sabah Oyunu” yazılı beyaz karanfiller ve düğme büyüklüğünde el aynaları aldılar. Olaydan sonra, Bay Ward ve Bayan Barton, haberlerle dolu beyaz bir çantayı, 1973’ten beri Bayan Ono’nun ana ikametgahı olan Central Park’a bakan büyük apartman Dakota’nın nöbetçi girişine getirdiler.

51 yaşındaki fotoğrafçı Pascal Perich, sanatçıya doğum günü mesajında ana dili olan Fransızca “Hepimiz yıldızlarda dans ediyoruz” yazdığını söyledi. Bununla ne demek istediği sorulduğunda, “Aklına gelen ilk şey buydu” dedi.

Bay Perich, “Yoko ve Yoko’nun çalışmalarını seviyorum,” diye devam etti. “O, küçük bir su damlasını büyük orman yangınına getiren sinek kuşu gibidir. Ve canavar ona der ki: “Yaptıkların boşuna.” Ve sinek kuşu ‘Hayır, sadece üzerime düşeni yapıyorum’ diyor.”

Şarkıcı, söz yazarı ve yazar Patti Smith ile rahmetli eşi müzisyen Fred “Sonic” Smith’in kızı yazar ve müzisyen Jesse Paris Smith de bir mesaj yazdı. 35 yaşındaki Smith, “Yoko hepimiz için gerçek bir umut, barış ve sevgi savaşçısı” dedim. “Onu düşündüğümde, aklıma bu harika evrensel gerçekler geliyor. Sevimsiz veya sevimsiz görünebilir, ancak buna çok ihtiyaç var ve o, tüm bu şeyleri bünyesinde barındırıyor.

68 yaşındaki sanatçı Jack Waters, Bayan Ono’nun 1964 tarihli didaktik şiirler koleksiyonu olan “Greyfurt”un “benim için öncü bir parça” olduğunu söyledi, ancak onu gençken ilk gördüğünde gerçekten anlamamıştı. “Bence Yoko, Beatles hayranları üzerinde en büyük izlenimini bıraktı, ancak ben sanat ve kültür açısından zengin bir ailede büyüdüm, bu yüzden onu çizimleriyle tanıyorduk” dedi.