YouTube yıldızı Bayan Rachel, küçükleriyle şarkı söylemek istiyor

canvade

Yeni Üye
Manhattan’da bir bahar sabahı, Rachel Griffin Accurso bir kayıt stüdyosuna giderken hamur işleri almak için acele etti. Metrodan inerken üzerine vuran güneşte ısındı ve hiç düşünmeden ceketini çıkardı.

Ve aynı şekilde, istemeden ikinci kişiliğine dönüşmüştü.

İmzalı mavi jean tulumunu, pembe tişörtünü ve uyumlu saç bandını giyerek videoların arkadaş canlısı kadını oldu: mutlu bir şekilde sözler söyleyen, gerektiğinde gevezelik eden, küçük izleyicilerine öğretmek için el sallayan ve şarkı söyleyen kadın.

Bir TikTok yorumunda şakayla karışık “Yeni yürümeye başlayan çocuklar için Beyoncé” olarak tanımlanan Bayan Rachel’a alenen dönüşmüştü. Çocuk videoları Songs for Littles’ın geçtiğimiz yıl popülaritesi hızla artarak 4,8 milyondan fazla YouTube abonesi kazanmasıyla birçok kişi tarafından bilinen bir isim haline geldi.

Bayan Griffin Accurso, Midtown’daki 10. kattaki stüdyoya birkaç dakika geç vardığında biraz nefes nefese kalarak, “Herkes için video çekerken sıkışıp kaldım,” dedi. Hamur işleri için sırada beklerken bazı hayran videoları kaydetmesi istenmişti.

“Ama umursamıyorum. İnsanların günlerini yaratmalarına yardımcı olmayı seviyorum” diye ekledi.

Sonra çekiciliğini göstermeye hazırdı.

Setteki oyuncu kadrosundan teknik ekibine kadar herkesle sohbet etti. Şunu sordu: Oyuncuların o gün Broadway gösterileri ne zamandı? Son zamanlarda herkes televizyonda ne izliyor? Tek yatak odalı dairesi yerine gerçek bir stüdyoda çekim yapmak harika değil miydi?

Işık, kamera ve aksiyon çağrıları geldiğinde genişçe gülümsedi ve sesi bir oktav yükseldi.

“Yengeç olabilir misin?” Bayan Rachel kameraya doğru cıvıldadı. “Şimdi bir deniz yıldızı olalım!”

İşi kolaymış gibi gösterdi çünkü onu küçükler için internette ünlü yapan iş onun için bir başarıdan daha fazlası. “İnsanlar ‘Bayan’ diyor. Bayan Griffin Accurso, “Rachel’ın oyunculuk performansı, ancak daha heyecanlı bir versiyon dışında, gerçekte olduğum kişiyim,” dedi. “Aradığımı buldum.”

Bayan Griffin Accurso, Songs for Littles’ın tanıtımı için çok az para harcandığını söyledi. TikTok ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarında son derece popüler olmasına rağmen Bayan Griffin Accurso, YouTube’da en fazla takipçiye sahip ve ücretli reklamcılıktan en fazla gelir elde etmeye devam ettiği çalışmalarını sürdürüyor. İş son aylarda o kadar başarılı oldu ki, Bayan Griffin Accurso’nun kocası Aron Accurso, Broadway’in “Aladdin” filminin müzik yönetmen yardımcısı ve şef yardımcısı olarak tam zamanlı işinden ayrıldı.

başarıya giden yol

Springvale, Maine’deki küçük bir toplulukta büyüyen Bayan Griffin Accurso, hangi kariyer yolunu izleyeceğinden hiçbir zaman tam olarak emin olamadı. Ama çocukları ve insanlara hizmet etmeyi sevdiğini biliyordu. Bir kız ve erkek kulübünde çocuklarla çalışmak, bu ilgi alanlarımı müzikle birleştirme konusunda bana ilham verdi, ancak bu iki tutkunun bir araya gelmesi birkaç yıl alacaktı.

2009’da Mark Twain’in hayallerini gerçekleştiremedikleri için pişmanlık duyan insanlar hakkında bir alıntı okuduktan sonra bir hevesle New York’a taşındı.

Dadı olarak çalıştı ve garip işler aldı. Bir yıldan kısa bir süre sonra, Yukarı Doğu Yakası’ndaki Üniteryen kilisesinde Bay Accurso ile tanıştı ve kendisiyle aynı fikirde olan bir adam buldu.

Bay Accurso’nun ikinci buluşmalarına dair canlı bir anısı var, ona “Mr. çocukların

O ve Bay Accurso, akıl sağlığı hakkında şarkılar besteleyerek ve bir müzikal yaparak bir işbirliği yürüttüler. Bayan Griffin Accurso, New York Üniversitesi’nden müzik eğitimi alanında yüksek lisans derecesi aldı ve Bronx’taki Bedford Park İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmenliği yapmaya başladı. 2016’da evlendiler ve 2018’de Thomas adında bir oğulları oldu.

Bayan Griffin Accurso, oğluna bakmak için tam zamanlı öğretmenlik işinden vazgeçti. İlk doğum günü civarında, onun önemli dönüm noktalarında, özellikle konuşmada geride kaldığını fark etti. “Ağzının beyniyle hiçbir bağlantısı yoktu” dedi.

Çift, dil ve konuşma patolojisi hizmetleri aradı, ancak Bayan Griffin Accurso, onun bilgisini tamamlamak istedi. Araması başarısız olduğu için videolar çekmeye başladı.

Kelimelerin telaffuzunu göstermek için ağzının yakın çekimlerini filme aldı ve ses, işaret dili ve görsel unsurları dahil etmeye dikkat ederek çocuk şarkılarının kendi versiyonlarını kaydetti. Ayrıca kişisel olarak verdiği müzik derslerini de kaydetti ve çift videoları YouTube’da yayınladı. Başkaları onları yararlı bulursa bunun zarar vermeyeceğini düşündüler.

Videolar sinirimi bozdu. Başarısı hakkında “Diğer herkes için çok mantıklı, ama bana rastgele geliyor” dedi.

sınıf konuşması

Marquette Üniversitesi’nde konuşma-dil patolojisi ve odyoloji doçenti Maura Moyle, Bayan Rachel’ın gördüğü videoların konuşma terapistlerinin çocuklara yardım etmek için kullandıkları, yavaş konuşma, konuşma ve basit cümleleri tekrarlama gibi temel teknikleri içerdiğini söyledi.

Dr. moyle

“Bebeklerin dile ve konuşma seslerine dikkat etmelerini sağlıyor,” dedi Dr. moyle Videolar, konuşma terapisinin veya çocukların yetişkinlerle veya bakıcılarla nasıl etkileşim kurduklarının yerine geçmez, ancak “harika bir kaynak” olabilirler.

Joseph Viramontez ve eşi Kristyl Parker, iki yaşındaki kızları Aranea için konuşma terapisi ve diğer tedavileri almakta zorlanıyor. Çoğu gece, kızının sık sık öfke nöbetleri geçirmesi ve kendisinin ve karısının onlara ne anlatmaya çalıştığını anlamaması nedeniyle kendini başarısız hissederek yatağa gitti.

29 yaşındaki Bay Viramontez, onun “Seni seviyorum” dediğini asla duymayacağına dair ezici düşünceyle baş etmeye çalışıyordu.

Pennsylvania’ya taşınmadan önce yaşadıkları Teksas’taki eyalet programlarının bile bir yılı aşkın bir süredir dolu olduğunu ve sigortanın otizm için ek testler yapmayı reddettiğini söyledi. Bay Viramontez, karısının Bayan Rachel’ı TikTok’ta öğrendiğini söyledi.

Aranea’nın ailesi, Bayan Rachel’ın videolarını izledikten sonraki bir ay içinde bir değişiklik fark etti. Acıktığında bağırmak yerine karnını ovuşturdu ve onun deyimiyle “iletişimiyle gelişen” kelimeler kullandı. Hatta Bay Viramontez’in uzun zamandır duymak istediği üç kelimeyi bile söyledi.

Fikirden videoya

İster tekerlemeler öğretmek, ister duyguları tartışmak veya çocukların konuşmasına yardımcı olmak olsun, her Songs for Littles videosu bir temayla başlar. Ve her konuyla ilgili konularda birçok araştırma gelir.

Öğretmenlerin okul öncesi çocuklarda aradığı becerilerle ilgili yakında çıkacak bir video için, Bayan Griffin Accurso haftalarca eyalet gerekliliklerini analiz etti ve araştırma makalelerini okudu. Doğru yapmak istiyor, dedi.

Bayan Griffin Accurso ve kocası, gerekli oyuncuları seçmenin yanı sıra senaryolar ve sahne eskizleri oluşturmak için birlikte çalışıyor. Bay Accurso, onlar için animasyonlar da oluşturan dışarıdan bir editörün yardımıyla videolar için müzikleri düzenler ve yazar. Çift, Bayan Rachel’ın tarzında seslendirilen popüler çocuk şarkıları veya Herbie oyuncak bebeğini de oynayan kocası ve eşinin orijinal besteleri olabilecek şarkıların provasını yapıyor.

Ekip, her videonun cinsiyet, engellilik ve ırk konularını ele almasını istiyor. Düzenli bir kadro üyesi olan Jules Hoffman, non-binary ve bu yılın başlarında bazı izleyicilerin tepkisine neden oldu. Olumsuz tepki, Bayan Griffin Accurso’yu sosyal medyadan kısa bir ara vermeye sevk etse de, geniş bir bakış açısı yelpazesini temsil etmekten vazgeçmediğini söylüyor.

“Bir Cankurtaran”

33 yaşındaki Brandice Elliott, çevrimiçi bir anneler grubunu ilk kez Bayan Rachel’dan duydu. Doğum izninden tam zamanlı işine yeni dönen Bayan Elliott’un ev işi yapmak için zamana ihtiyacı vardı. Bu yüzden videoları denedi ve işe yaradı.

Bayan Elliott, 1½ yaşındaki kızı Adeya, Bayan Rachel’ı duyduğunda odağının ekrana kaydığını söyledi. Videoda oyuncaklar kaldırıldığında Adeya oyuncakları kaldıracaktır. Bayan Rachel “Karıncalar Yürüyor” diye bağırdığında, Adeya olduğu yerde yürüyecek. Ve alkışlıyor, sanki eline sakız yapıştırılmış gibi “Icky Sticky Bubble Gum”un ritmindeki hareketi taklit ediyor.

Elliott, “Bayan Rachel bizim için gerçekten bir cankurtaran oldu. Bu videoları izleyerek, Bayan Rachel’ın sadece şarkı söylemekle kalmayıp ona bir şeyler öğreteceğini biliyorum” dedi.

Bayan Elliott, videolardan ne kadar çok şey çıkardığına daha da şaşırıyor. İşaret dili öğreniyor ve ses tonuna dikkat ediyor. Bayan Rachel’ın yapacağı gibi yürümeye başlayan çocuğuna aç olup olmadığını sorar ve bir yanıt alır.

Bayan Elliott, “Bayan Rachel, bizim Bay Rogers’ımız. O, bugünlerde çocukların öğrenme şeklini gerçekten değiştiriyor.”

Bayan Griffin Accurso ise, eğitime erişimi olmayan çocuklara yardım etmek için neler yapabileceğini düşünerek geceleri sık sık uyanık kalıyor.

Küçükler için konuşmaya ve şarkı söylemeye devam etmek istiyor.

“‘Icky Sticky Sticky Bubble Gum’u söylemekten asla bıkmıyorum,” dedi, “bu yüzden onu söylemek kaderimde olmalı.”