canvade
Yeni Üye
Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
1-Bamyaların sümüklenmemesi için temizlerken üstüne limon sıkılır ve tencereye koyulduğunda en çok 2-3 kere karıştırılır.
2-Benim salçam mesken imali olduğu için yalnızca sarımsağı döverken hayli az tuz koydum, deneyenler buna dikkat etmeli????????.
3-Çoğu tanımda bamya yemeğine sarımsak koyulmaz lakin bir denemenizi tavsiye ederim hayli yakışıyor. Sarımsak candır. ???? kullanın, kullandırın????????????.
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kg bamya
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Limon
- Sarımsak
- Tuz
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır. Göz sonucu koyulan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine salça eklenir ve güzelce kavrulur.
- Kokusu çıkan salçanın üstüne, kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler eklenir ve hepsi birlikte biraz daha kavrulur.
- Temizlenen bamyalar eklenir. 1-2 sefer karıştırılıp tencerenin ağzı kapatılır. 10 dk domatesin suyuyla pişen bamyaya gerektiği kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Büyüklüğüne bakılırsa 3-4 diş sarımsak tuz eklenerek havanda dövülür. 1 limonun suyu da sarımsaklara eklenir. Sarımsaklı limon suyu kaynayan bamyalara eklenir. 10 dk kadar da bu türlü kaynatılır. Tuz denetimi yapılır. Ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun. ????????.
1-Bamyaların sümüklenmemesi için temizlerken üstüne limon sıkılır ve tencereye koyulduğunda en çok 2-3 kere karıştırılır.
2-Benim salçam mesken imali olduğu için yalnızca sarımsağı döverken hayli az tuz koydum, deneyenler buna dikkat etmeli????????.
3-Çoğu tanımda bamya yemeğine sarımsak koyulmaz lakin bir denemenizi tavsiye ederim hayli yakışıyor. Sarımsak candır. ???? kullanın, kullandırın????????????.
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı