2024 Kentucky Derby'nin en iyi şapkaları

canvade

Yeni Üye
Kentucky Derbisi denilince akla birçok çağrışım geliyor. Atlar elbette. Ayrıca Mint Juleps. Ancak derbi gösterisine gerçek bir katılımcı olmak için uygun bir derbi şapkasına ihtiyacınız var.

Amerika'nın en ünlü at yarışlarında gösterişli kıyafetler giyme geleneği 1870'li yıllarda başladı. Kentucky Derby'nin kurucusu Meriwether Lewis Clark Jr., Büyük Britanya'daki Ascot ve Paris Grand Prix'si gibi etkinliklerdeki moda kıyafet kurallarından ilham aldı. Kendi yarış pistini yaratmanın, yarış pistini kötü şöhretli bir yerden zengin sosyeteye ait bir yere dönüştüreceğini varsaydı.

1875 yılının güneşli bir bahar pazartesi günü, ilk Kentucky Derby'sine 10.000'den fazla seyirci katıldı ve Haber moda ve yarış hakkında haber yaparak “tribünlerin bayanlar ve baylardan oluşan muhteşem bir toplulukla dolduğunu” belirtti. Planı işe yaradı ve atlara, kumara ve partilere olan bu kolektif tutku, gösterişli gofre takım elbise veya muhteşem tüylü bir büyüleyici elbiseyle bile, bugüne kadar Derby'nin temel taşı olmaya devam ediyor.

Bu yıl yarışın 150. koşusu Churchill Downs'ta gerçekleşti ve beklendiği gibi, bahar çiçek desenli ve yumuşak tüylü geniş kenarlı modellerden, zevkli pastel elbiselerle kombinlenen jokey kasklarına kadar hem pist içinde hem de pist dışında kimse geri durmadı. Plastik aygırlar ve dik at başları çiçeklerle süslendi. Bu seyirciye şapka çıkarılır.